Rollaattorilla päästävä ilmaiseksi linja-autoon

Tampereen vanhusneuvosto on esittänyt, että kaikissa Tampereen alueen busseissa vaihto-oikeus tulisi olla kaksi tuntia. Se ehdottaa myös, että lisäalennuksen saisi myös iltaisin kello 18 jälkeen. Ehdotukset ovat hyviä.

Tampereen joukkoliikenteessä on monenlaisia alennuksia ja erikoislippuja. Pääosin nämä ovat toimivia ja oikeudenmukaisia. Busseissa saa matkustaa maksutta yksi matkustaja, joka kuljettaa lasta lastenvaunuissa tai -rattaissa. Mukana olevat alle 7-vuotiaat lapset saavat myös matkustaa maksutta.

Niin sanottuun seniorin etuuteen ovat oikeutettuja 65 vuotta täyttäneet tamperelaiset. Seniorialennuksen saa arvolipulla maksetusta yksittäisen matkan hinnasta joka päivä kello 9–14. Alennus annetaan automaattisesti busseissa, joten matkakortin tulee olla 65 vuotta täyttäneen nimissä.

Seniorialennusaikaa tulisi pidentää, koska ikäihmisten harrastukset ja aktiivinen elämä eivät ajoitu vain kello 9–14:n väliselle ajalle. Sopiva aika voisi olla esimerkiksi kello 9–22. Tällöin ikäihmiset voisivat käydä edulliseen hintaan muun muassa teattereissa ja muissa iltakonserteissa, joiden loppumisaika usein on iltamyöhällä.

Oikeudenmukaista olisi myös myöntää rollaattoria käyttäville matkustajille täysin vapaa matkustusoikeus, kuten lastenvaunuja kuljettavalle matkustajallekin nykyisin myönnetään. Esimerkiksi Lahdessa ja Turussa rollaattorin kanssa liikkuvilla on oikeus maksuttomaan matkaan.

Jari Heinonen

VaTa: n valtuustoryhmän varapuheenjohtaja

Lukijalta

Tällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.