LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Tavara-aseman purkaminen ei ole nopein vaihtoehto

Niin Tamperelaisen taannoisessa pääkirjoituksessa kuin Keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Jouni Ovaskan mielipidekirjoituksessa on nostettu esiin vihreiden asemaa tavara-asemaan liittyvissä ratkaisuissa.

Toisin kuin kirjoituksissa on esitetty, vihreät eivät pidä muita puolueita sen kummemmin talutusnuorassa tai pihtiotteessa – tähän meillä ei ole sen kummemmin halua tai mahdollisuuksia. Tavara-asema ei ole vihreille myöskään arvovaltakysymys, vaan haluamme löytää ennakkoluulottomasti ratkaisun nopealla aikataululla.

On kuitenkin tosiasia, että suojellun tavara-aseman purkaminen ei ole ratkaisuna nopein. On ilmeistä, että uuden kaavan tekeminen vie aikansa, ja tämän jälkeen purkupäätöksestä voi kuka tahansa kaupunkilainen tai yhdistys valittaa. Lainsäädäntöä ei voida ohittaa, ainakaan ilman seuraamuksia – tästäkin valtakunnassa on tuoreita kokemuksia Kittilää myöten.

Kokonaistaloudellisesti edullisimmaksi saattaa tullakin alkuperäisen, lainvoimaisen kaavan mukainen ratkaisu jossa tavara-asemaa hieman siirretään sijoiltaan. Tämä turvaisi myös liikenteellisesti hyvän ratkaisun kaikille kulkumuodoille.

Tavara-asemaa voidaan myös myöhemmin kehittää, sillä radanvarren alue on osa tulevaa ydinkeskustaamme. Ratkaisu olisi myös nopea, koska kaava sekö suunnitelmat ovat valmiit.

Toisena vaihtoehtona vihreät ovat pitäneet Vellamonkadun katkaisuun perustuvia vaihtoehtoja, jotka myös turvaisivat niin liikenteen kuin rakennussuojelun tarpeet. Myös tämän ratkaisun etu olisi se, että riski kaavasta valittamiseen olisi pieni. Joka tapauksessa kaavoitustyö vie aikansa, ja laadukkaan valmistelun turvaamiseksi tälle on annettava riittävät resurssit sekä työrauha.

Joka tapauksessa perusratkaisusta olisi hyvä päästä pian yhdessä sopuun. Tampereen maanlaajuisesti ihailtu vahvuus on ollut päättää asioista ripeästi yhdessä, ja tätä samaa harkintakykyä on syytä osoittaa tässäkin.

Keskinäinen arvovaltakamppailu ei edistä kaupunkilaisten asiaa.

Jaakko Stenhäll 29Vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja, kaupunginvaltuutettu

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet