Päätoimittaja Kannala

Harrastajat keskiöön

Sekasotku Teiskon ilmailu- ja moottoriurheilukeskuksen ympärillä jatkuu. Tampereen Motocross ry ja Tampereen Urheiluautoilijat ry lähettivät vetoomukset Teiskon moottoriurheilukeskuksen ja motocross-radan tulevaisuudesta. Molemmat seurat kirjoittivat, ettei niillä ole enää mahdollisuuksia toimia Teiskossa.

Tampereen Motocross ry kirjoittaa vetoomuksessaan, että Teiskon ilmailu- ja moottoriurheilukeskusta pyörittävä Vauhtipuisto ry on laiminlyönyt motocrossradan ylläpitoa. Seuran mukaan radan hoitoa on laiminlyöty vuodesta 2014 alkaen siten, että rata on menettänyt muotoansa. Rata on myös menettänyt SM-tason luokituksen.

Lisäksi rata oli pitkään ilman kastelujärjestelmää. Nyt kastelujärjestelmää ollaan tekemässä, ja se maksetaan verovaroilla, ja kalliiksi tulee. Molemmat seurat kertovat, että seurojen junioritoiminta on merkittävästi vaikeutunut. Molemmissa seuroissa toivotaan, että Teiskon moottoriurheilukeskus palautetaan tamperelaisten seurojen käyttöön ja hallintaan.

Tampereen kaupungin on tarkoitus päättää Vauhtipuisto ry:n kanssa tehdyn sopimuksen jatkosta vielä tämän vuoden puolella. Kaupunki on tehnyt Vauhtipuisto ry:n kanssa sopimuksen, joka päättyy vuonna 2019. Sopimuksessa on viiden vuoden optiokausi. Sopimuksen mukaan optiokaudesta on päätettävä vuoden 2017 loppuun mennessä.

Tampereen kaupunki maksaa Vauhtipuistolle alueen ylläpidosta vuosittain 75 000 euroa ja lisäksi uutta kastelujärjestelmää varten myönnettiin lisää rahaa, veronmaksajien pussista.

Alueen ilmailutoiminta oli myös pitkään seisahduksissa, sillä Vauhtipuisto ry:llä ja Tampereen kaupungilla ei ollut ympäristölupaa lentotoiminnalle. Huhtikuussa asia nytkähti eteenpäin ja toiminta saatiin käyntiin.

Vauhtipuisto ry:n toiminta ei näytä hyvältä: harrastajat eivät ole tyytyväisiä, rahaa pyydetään lisää, riitoja on joka suuntaan ja julkisuuskuva on surkea. Ihmettelen, jos päättäjillä on pokkaa käyttää optio seuraavasta viidestä vuodesta.

Vastaava päätoimittaja, lehtiryhmän johtaja
Päätoimittaja Kannala

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet