Ilmailun koulutuskeskuksella huikea merkitys Tampereen seudulle

Tampereella käynnistyi viime viikolla erittäin merkittävä koulutus, jolla on suuri merkitys niin nuorten ihmisten ammatinvalintaan kuin myös Tampereen seudun elinkeinoelämän kehittymiseen. Perjantaina 6. lokakuuta Tampere-Pirkkalan lentoaseman läheisyydessä vihittiin käyttöönsä ilma - ja lentoliikenteen koulutuskeskus. Se kouluttaa ihmisiä kaikkiin lentämisessä ja ilmailussa esiin tuleviin töihin.

Ilmailussa ja lentoliikenteessä on seitsemän ammatillista ryhmää. Näitä edustavat esimerkiksi lentäjän ja lentoemännän ammatit, lentorahdista ja matkatavaroista huolehtivat henkilöt ja myös lentokentän puhtaana pitävät ammattilaiset. Lentämisen koulutuskeskus on huikean upea todiste hyvästä yhteistyöstä, joka Tampereen seudulla vallitsee niin alan yritysten, elinkeinoelämän, kuntien kuin valtion viranomaistenkin kesken.

Tampereen kaupunki ja Pirkkalan kunta rakennuttivat koululle lähes hehtaarin suuruisen koulurakennuksen, jossa lentäjien ja lentomekanikoiden koulutus on jo aloitettu. Valtakunnallisen tason lentäjäkoulun tuominen kehäkolmoselta sen ulkopuolelle on periaatteellisesti myös suurella mielenkiinnolla mieleen pantava asia. Asian viesti on, että kaikkea yhteistä veroilla ja maksuilla kerättyä valtion rahaa ei pidä kaataa vain pääkaupunkseudulle ja siellä toimiviin valtion laitoksiin.

Tampereen kaupungin ja sen seutukunnan kunnille asialla on myös suuri myönteinen vaikutus. Tampereen seudun yritykset ovat Korkean Teknologian tason yrityksiä. Ne pystyvät helposti pysymään korkeaa tekniikan tasoa vaativan ilmailuteollisuuden tasolla. Ne ovat kehittyneet sotien jälkeisessä Suomessa ja tietävät, miten vientikauppaa harjoitetaan. Tampereella tiedetään ja ymmärretään myös miten lentokoneita rakennetaan, korjataan ja huolletaan.

Lentämisen ja ilmailun koulutuskeskus on rakennettu juuri oikeana aikana, oikeaan paikkaan.

Hyvän lisän ilmailun ykköskaupungiksi nousevan kansainvälisen kasvukeskuksen tarjontaan antavat lisäksi monitoimiareena, Tampere-talo, Tampereen Urheilu- ja Messukeskus ja lentämisen opetuksen kasvun myötä Tampereelta Euroopan vientikeskuksiin avautuvat suorat ja säännölliset lentoyhteydet.

Matti Hokkanen

Maakuntaneuvos

Tampere

Kommentit (2)

Kommentit

Lukijalta

Tällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.