LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Tavara-asema Vihreiden pihtiotteessa

Tampereen Keskustan valtuustoryhmä on huolissaan tavara-aseman ympärillä käytävästä keskustelusta ja mahdollisesta umpikujasta. Valtuustoryhmien puheenjohtajille suunnatussa kyselyssä selvä enemmistö kannattaa tavara-aseman purkamista. Toisaalta Vihreiden joukosta on esitetty suunnitelmia, joiden toteuttaminen maksaisi miljoonia euroja. Pelkästään purkukuntoisen rakennuksen siirtokustannukset voivat nousta jopa kolmeen miljoonaan euroon. Vastaavasti tavara-aseman säilyttämisen nykyisellä paikallaan ja uusien liikennejärjestelyiden kustannuksia ei kukaan tässä vaiheessa tiedä.

Keskustan valtuustoryhmä haluaa kiirehtiä tavara-aseman purkamista. Liikenteen turvallisuus ja sujuvuus vaativat pikaisia toimia. Lisäksi aluetta olisi syytä hyödyntää tehokkaammin.

Tilanne on absurdi. Pahimmassa tapauksessa kaupunginvaltuusto jää Vihreiden pihtiotteeseen.

Edessämme saattaa olla tilanne, jossa kaupunginvaltuuston enemmistö haluaa purkaa tavara-aseman mutta kaavan valitusprosessit johtaisivat Korkeimpaan hallinto-oikeuteen asti. Aikaa ja rahaa palaa, mutta tavara-asema pysyy paikoillaan.

Toinen vaihtoehto on kallis siirto ja vielä kalliimmat liikennejärjestelyt.

Vihreiden vaihtoehto, tavara-aseman säilyttäminen ja huippukalliit liikennejärjestelyt, on vaihtoehdoista kallein. Tämänkin rahan voisi mieluummin käyttää varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen kehittämiseen.

Nyt on aika tehdä ratkaisuja. Erityisesti Vihreiltä toivon ennakkoluulottomuutta kaupunkisuunnitteluun. Alueella on paljon potentiaalia. Huolehditaan siis liikenneturvallisuudesta mutta samalla visioidaan rohkeasti. Ilman huonokuntoista tavara-asemaa.

Jouni Ovaska

Valtuustoryhmän puheenjohtaja (kesk)

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet