Tavara-asema Vihreiden pihtiotteessa

Tampereen Keskustan valtuustoryhmä on huolissaan tavara-aseman ympärillä käytävästä keskustelusta ja mahdollisesta umpikujasta. Valtuustoryhmien puheenjohtajille suunnatussa kyselyssä selvä enemmistö kannattaa tavara-aseman purkamista. Toisaalta Vihreiden joukosta on esitetty suunnitelmia, joiden toteuttaminen maksaisi miljoonia euroja. Pelkästään purkukuntoisen rakennuksen siirtokustannukset voivat nousta jopa kolmeen miljoonaan euroon. Vastaavasti tavara-aseman säilyttämisen nykyisellä paikallaan ja uusien liikennejärjestelyiden kustannuksia ei kukaan tässä vaiheessa tiedä.

Keskustan valtuustoryhmä haluaa kiirehtiä tavara-aseman purkamista. Liikenteen turvallisuus ja sujuvuus vaativat pikaisia toimia. Lisäksi aluetta olisi syytä hyödyntää tehokkaammin.

Tilanne on absurdi. Pahimmassa tapauksessa kaupunginvaltuusto jää Vihreiden pihtiotteeseen.

Edessämme saattaa olla tilanne, jossa kaupunginvaltuuston enemmistö haluaa purkaa tavara-aseman mutta kaavan valitusprosessit johtaisivat Korkeimpaan hallinto-oikeuteen asti. Aikaa ja rahaa palaa, mutta tavara-asema pysyy paikoillaan.

Toinen vaihtoehto on kallis siirto ja vielä kalliimmat liikennejärjestelyt.

Vihreiden vaihtoehto, tavara-aseman säilyttäminen ja huippukalliit liikennejärjestelyt, on vaihtoehdoista kallein. Tämänkin rahan voisi mieluummin käyttää varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen kehittämiseen.

Nyt on aika tehdä ratkaisuja. Erityisesti Vihreiltä toivon ennakkoluulottomuutta kaupunkisuunnitteluun. Alueella on paljon potentiaalia. Huolehditaan siis liikenneturvallisuudesta mutta samalla visioidaan rohkeasti. Ilman huonokuntoista tavara-asemaa.

Jouni Ovaska

Valtuustoryhmän puheenjohtaja (kesk)

Kommentit (4)

Kommentit

Aivan loistava kirjoitus, kiitos! Tavara-asema kiteyttää Vihreiden sanoman. Vihreät ovat kehityksen jarruna. Ollaan muka luonnon puolella. Ja kaadetaan puut nimenomaan Vihreiden äänekkäästi kannattaman ratikan tieltä. Ja samaan syssyyn häädetään Hervannan liito-oravat pois asuinalueeltaan.
Vihreät kannattavat kaupungin tiivisrakentamista. Huutakaamme hurraata betoniviidakolle, jonka läpi ei vihreää näy.

Helena Hartikainen

1) Alueella ei ole tapahtunut yhtä ainutta onnettomuutta, eli liikenteen turvallisuus on oikein oivalla mallilla
2) Mitkä liikennejärjestelyt ovat huippukalliita? Jos muutetaan yksi katu ympikujaksi? Ei todellakaan kuulosta huippukalliilta. Huippukalliita ovat esim Näsinkallion eritasoliittymät mitä taas Keskusta ja muut autopuolueet ajavat hullunkiilto silmissä eteenpäin
3) Keskusta on marginaaliryhmä Tampereella. Se että te olette valtakunnantasolla hallituspuolue ei teidän painoarvonne pikkuriikkisyyttä lisää Tampereella. Vihreät ovat kuitenkin suurpuolue teihin verrattuna.

Sörkkä

Kun hämeenkyröläinen (tai oikeastaan kuka tahansa maalta juuri muuttanut) alkaa mestaroimaan minkä tahansa kaupungin kaupunkisuunnittelua, päädytään "sujuvoittamaan autoilua" ja haukkumaan vihreitä. Ovaska ei ymmärrä, että kaupunki ei ole ensisijaisesti autoilureitti, vaan ihmisten koti.

Tero Moro

Lukijalta

Tällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.