Tavara-asema ja Morkku säilyttämisen arvoisia

Tampereen sosialidemokraattinen valtuustoryhmä ei ole vielä keskustellut tavara-aseman tämänhetkisestä kohtalosta.

Olimme kylläkin aiemmin ryhmässä jokseenkin yksimielisiä sen säilyttämisestä ja siirtämisestä, mutta siirron kohtuuttoman korkeiden kustannusten tultua julki, olemme jälleen kutakuinkin lähtöpisteessä.

Tampereen keskusta on nyt isojen muutosten kohteena. Nostureita näkyy vähän joka puolella, mistä olen todella iloinen. Kaupunki osoittaa näin olevansa vireä ja elinvoimainen.

Vauhdin ei kuitenkaan saa antaa sokaista, ja historiaamme ei saa lakaista pois näkyvistä. Me pitkään kaupungissa eläneet muistamme ja tiedämme hyvin, miten ajattelemattomia ja peruuttamattomia virheitä on tehty, kun historiallisia ja arvokkaita rakennuksia on revitty uuden tieltä.

Vaikka keskustaa tiivistetään ja uutta rakennetaan paljon, sinne tarvitaan myös vaihtelevaa, viihtyisää ja laadukasta tilaa, josta tunnistamme sen kotikaupungiksemme.

Tavara-asema ja Morkku ovat säilyttämisen arvoisia kohteita. Veturimiesten talon kanssa ne muodostavat kiinnostavan kokonaisuuden. Tavara-asemalle löytyy varmasti ostajia, jos vain kykenemme tekemään päätöksiä sen säilyttämisestä.

Liikenneinsinöörien uskon löytävän kuntalaisten kanssa toimivan ratkaisun kaikkien liikkujien parhaaksi.

Riitta Ollila

kaupunginvaltuutettu (sd)

Kommentit (2)

Kommentit

Juuri tänään totesin taas kerran, kuinka upeaa olisi ajaa suoraan, eikä kiertää myrkynvihreää rakennusta. Liikenne puuroutuu siinä vaarallisessa risteyksessä. Morkku on täysin purkukelpoinen rötiskö, samoin sen vieressä oleva tönö. Onneksi keltainen talo sentään ymmärrettiin purkaa. Tampereella riittää säilyttämisen arvoisia taloja. Tavara-asema kannattaa vetää nurin puskutraktorilla. Hyvä, että aikoinaan purettiin Koskikeskuksen tieltä se valtaisa tehdas, joka pimensi Hatanpään valtatien. Siinä tehtiin viisas ja kauaskantoinen päätös.

Helena Hartikainen

Ihmisten terveyttä ja henkeä tulee suojella, ei rumia hometaloja, murhamakasiineja!

Tarvitsemme etelä-pohjoissuuntaisen liikeneväylän, sujuvan Ratakadun, joka ohittaa Yliopistonkadun, Tammelan puistokadun, Rautatiekadun ym. varsien asukkaiden parvekkeet ja ikkunat. Nyt pursuavat ikkunavälimme, asuntomme, keuhkomme pölyä, nokea, pakokaasuja liikenteestä, joka tulee ohjata uudelle Ratakadulle. Yskimme ja odotamme, milloin kaupunki saa korvaavan väylän aikaiseksi. Toivottavasti ennen kannen tuottamaa lisäliikennettä ja terveysriesaa. Halpaa ei ole sairaanhoitokaan.

Kummallista, miten ohut ajatus ja historian tuntemus on joillakin valtuutetuilla. Miten vähäinen vastuu kaupunkilaisten terveydestä. Näitä ei pidä äänestää!

Lukijalta

Tällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.