LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Tavara-asema ja Morkku säilyttämisen arvoisia

Tampereen sosialidemokraattinen valtuustoryhmä ei ole vielä keskustellut tavara-aseman tämänhetkisestä kohtalosta.

Olimme kylläkin aiemmin ryhmässä jokseenkin yksimielisiä sen säilyttämisestä ja siirtämisestä, mutta siirron kohtuuttoman korkeiden kustannusten tultua julki, olemme jälleen kutakuinkin lähtöpisteessä.

Tampereen keskusta on nyt isojen muutosten kohteena. Nostureita näkyy vähän joka puolella, mistä olen todella iloinen. Kaupunki osoittaa näin olevansa vireä ja elinvoimainen.

Vauhdin ei kuitenkaan saa antaa sokaista, ja historiaamme ei saa lakaista pois näkyvistä. Me pitkään kaupungissa eläneet muistamme ja tiedämme hyvin, miten ajattelemattomia ja peruuttamattomia virheitä on tehty, kun historiallisia ja arvokkaita rakennuksia on revitty uuden tieltä.

Vaikka keskustaa tiivistetään ja uutta rakennetaan paljon, sinne tarvitaan myös vaihtelevaa, viihtyisää ja laadukasta tilaa, josta tunnistamme sen kotikaupungiksemme.

Tavara-asema ja Morkku ovat säilyttämisen arvoisia kohteita. Veturimiesten talon kanssa ne muodostavat kiinnostavan kokonaisuuden. Tavara-asemalle löytyy varmasti ostajia, jos vain kykenemme tekemään päätöksiä sen säilyttämisestä.

Liikenneinsinöörien uskon löytävän kuntalaisten kanssa toimivan ratkaisun kaikkien liikkujien parhaaksi.

Riitta Ollila

kaupunginvaltuutettu (sd)

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet