Kuka päätti Ratinasta?

Ratinan stadion on ollut RKY-kohde vuodesta 2009 alkaen. RKY-lyhennettä käytetään valtakunnallisesti merkittävästä rakennetusta kultuuriympäristöstä. RKY-inventoinnin on laatinut Museovirasto ja RKY-kohteet ovat valtioneuvoston hyväksymiä.

Vaikka siis Ratinan stadion on suojeltu, niin uuden kauppakeskuksen rakentaminen vei koko stadionin linja-autoaseman puoleisen, sementoidun pääsisäänkäynnin lippukoppeineen sekä myös koko Pyhäjärven puoleisen lipunmyynti- ja sisäänpääsyalueen.

Olen kysynyt asiaa sähköpostitse usealta valtuutetulta, joista kukaan heistä ei muistamansa mukaan ole ollut läsnä kokouksessa, jossa Ratinan stadionin pääsisäänkäynnin tuhoamisesta on päätetty.

Kyseessä on kunnallinen päätöksenteko, jolloin tietojen pitää olla julkisia ja kaikkien nähtävillä.

Tapani Telenius

Tampere

Kommentit (2)

Kommentit

Entäpä, kun Tammelan Stadion betonihirvityskolosseumi aiotaan rakentaa suoraan RKY-aluetta vastapäätä. Museovirasto oli sitä mieltä, että ok. En voi kuin ihmetellä. Mitä virkaa on koko RKY-statuksella?
Tavara-aseman kaltaisia röttelöitä suojellaan viimeiseen asti, vaikka purkaminen on ainoa vaihtoehto. Oltaisiin mieluummin suojeltu Paltsu.

Helena Hartikainen

Ratinan stadionille on ymmärtääkseni tulossa lipunmyyntikopit kunnostettuina takaisin.

HH:lle Suunnitelmat uudesta Tammelan stadionista ovat erinomaiset ja ulkonäöllisesti stadionista tulee varmasti paremman näköinen kuin Salhojankadun puolen nykyisistä pesubetonisista rumiluksista.

Kalevan torni

Lukijalta

Tällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.