Tampere repii eroa

Tampereelle suunnitellun monitoimiareenan osapuolet allekirjoittivat osakassopimuksen 3.10. Rakentamisen valmistelutyöt käynnistyvät heti ja valtiontuen varmistuminen eduskunnan lisätalousarviossa varmistaa töiden jatkumisen. Monitoimiareena valmistuu 2021.

SRV julkaisi samalla merkittäviä monitoimiareenan toimijoita. Tappara ja Ilves pelaavat monitoimiareenassa kaudesta 2021-2022 alkaen. Monitoimiareenan päälle rakennettavaa noin 300 huoneen hotellia tulee operoimaan Lapland Hotels. Jo aiemmin monitoimiareenaan varmistuneesta Suomen toisesta kasinosta on tehty vuokrasopimus. Monitoimiareenan ravintoloiden operoinnista vastaa Restamax, joka tuo monitoimiareenaan Suomen suurimman tapahtumaravintolan.

Koko Kansi ja areena -hankkeen laajuus on 120 000 kerrosneliömetriä. Kansi ja areena -hankkeen ensimmäinen vaihe sisältää monitoimiareenan ja kolme liike-, toimisto- ja asuinrakennusta, yhteensä lähes 80 000 kerrosneliömetriä. SRV ja sijoittajat ovat tehneet sopimuksen koko Kansi ja areena -hankkeen sekä Ranta-Tampellan asuinkorttelin toteuttamisesta. Koko hankeen arvioidaan valmistuvan 2023 mennessä.

Jättihankkeen toteutuminen on siis taas askeleen lähempänä, käytännössä sitä voi pitää varmana. Asiaa seuranneet tamperelaiset ovat varmasti jo aiemmin sisäistäneet, kuinka isosta urakasta on kyse, mutta nyt mittakaava alkaa konkretisoitua kaikille. Jo pelkästään yksi 300 huoneen hotelli olisi merkittävä asia, mutta tässä kompleksissa se näyttelee vain pientä (toki merkittävää) osaa.

Tampere on pääkaupunkiseudun jälkeen maan voimakkaimmin kasvava alue. Ratikka sekä kansi ja areena yhdistettynä moniin muihin rakennushankkeisiin kiihdyttävät tätä kasvua entisestään. Samalla etumatka Turkuun ja muihin haastajiin kasvaa. Tampereen päätöksentekokyky takaa sen, että muut eivät enää rakoa pysty kuromaan kiinni.

Vaikka ne ruuhkat, rumat rakennustyömaat ja kivijalkayrittäjien vaikeudet kuinka harmittavat (minuakin), niin kyllä Tampere on ehdottomasti oikealla tiellä.

Vastaava päätoimittaja, lehtiryhmän johtaja

Päätoimittaja Kannala

Tällä palstalla julkaistaan Tamperelaisen päätoimittajan Karri Kannalan pääkirjoituksia kahdesti viikossa.

Kannala otti Tamperelaisen päätoimittajuuden vastaan lokakuussa 2015 ja on opetellut siitä lähtien tuntemaan Tamperetta ja Tampereen seutua. Kannala toimii myös Etelä-Suomen Median maakunnan lehtiryhmän johtajana ja vastaa Imatralaisen, Lappeenrannan Uutisten, Turkulaisen ja Suomen Mediapalvelun liiketoiminnasta. Helmikuusta 2017 alkaen hän on toiminut myös Imatralaisen ja Lappeenrannan Uutisten vastaavana päätoimittajana.

Aiemmin hän on työskennellyt konsernimme toimituksissa Lahdessa, Seinäjoella ja Etelä-Karjalassa. Vuodet 2011 - 2015 hän toimi Imatralaisen ja Lappeenrannan Uutisten päätoimittaja-kustannusjohtajana.

Kannalan kirjoitukset ovat kantaaottavia ja niissä on aina yhtymäkohta paikallisiin, Tampereen seutua koskettaviin asioihin.

Palautetta voi jättää tämän blogin kommenttiosioon, lähettää sähköpostilla osoitteeseen karri.kannala (a) media.fi, kirjoittaa Twitterissä profiilille @KarriKannala tai soittamalla 050-351 5291.

 

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.