Seniorit ja nuoret pyöräilevät Tampereen keskustan jalkakäytävillä

Olen lopen kyllästynyt Tampereen kaupungin jalkakäytävillä siihen, että liikkuessani jalkaisin joudun jatkuvasti väistelemään pyöräileviä aikuisia.

Jalkakäytävillä pyöräilyyn syyllistyvät sekä nuoret että myös seniori-ikäiset mummot ja vaarit. Nuoret pyöräilijät ovat pelotttavia siksi, että pyörä suhahtaa yhtäkkiä ohitse milloin miltäkin puolelta ja nurkan takaa kovaa vauhtia.

Senioripyöräilijät taas ovat pelottavia siksi, ettei heillä pää edes näytä kääntyvät tarkistaakseen pitäisikö väistää muita. Härkäpäisesti vain pusketaan eteenpäin ja ohitetaan kävelijä joko takaa tai edestä miltä puolelta tahansa ja käännöksiä tehdään näyttämättä minne mahdollisesti aiotaan mennä.

Ymmärrän, että pyöräily ajoradalla autojen vieressä on vaarallista ja pelottavaa, mutta silloin täytyisi jättää pyörä kotiin ja liikkua joko jalkaisin tai busseilla, joilla Tampereella pääsee todella hyvin paikastaa toiseen.

Jalkakäytäväpyöräily on ongelma koko kaupungin alueella, mutta olen tarkkaillut tilannetta lähinnä Tammelassa, jossa itse eniten liikuin.

Ehdotankin nyt, voitaisiinko mahdollisesti saada jalkakäytäville liikennemerkkejä, joissa ilmaistaan ”pyöräily kielletty” aivankuin on ”pysäköinti kielletty” ja ”kielletty ajosuunta” ja muita liikennemerkkejä.

Tuskinpa se paljoa vähentäisi näiden jääräpäiden ajelua, mutta olisipa ainakin kieltomerkki. Tokihan nämä pyöräilijät nytkin tietävät tekevänsä väärin, mutta piittaamattomuus rehottaa ja liikutaan itsekkäällä asenteella vaarantaen kanssakulkijoiden turvallisuuden. Tai ehkä he tuntevat olevansa vielä alle 12-vuotiaita tai tulleensa jälleen lapsiksi.

Lisäksi toivoisin poliisilta tehoiskuvalvontaa edes muutamaksi päiväksi Tammelan jalkakäytäville ja tietenkin myös muille vilkkaasti liikennöidyille kaupungin alueille.

Torimummo

Kommentit (3)

Kommentit

Ensiksi kirjoittaja voisi miettiä missä kohdin kevyenliikenteen väylää itse pääosin kävelee? Keskellä vai reunassa vai sekä että. Pyöräilijänä nimittäin on välillä vaikea päättää mistä kävelijän sivuuttaa kun ne ajelehtii puolelta toiselle ilman mitään rajaa. Kyllä tuo pyöräily jalkakäytävällä hyvin sujuu kun molemmat osapuolet muistaa huomioida toisen ja tehdä oman osansa sujuvuuden hyväksi!

kivitys

Tätähän tämä.- Yksi kirjailee, että kamalia noi pyöräilijät ja toinen valistaa, jottas hymmyillään leveemmin - kyllä se siitä. Syy on yksiselitteisesti suunnitellut kulkutiet. Me olemme liikenteen suhteen sarvipäisinä suomalaisina todellinen Takapajulan GBK.- Ei Euroopassa taida olla ainoakaan maa järjestänyt kevyenliikenteen reittejään tällä tavalla.- Sirkus Sariola.

Jopas ny

Jospa edes liikennemerkkejä katsoisivat nämä röyhkeät pyöräilijät!

Vaikka pyöräily on liikennemerkillä kielletty, ajaa 80 % , osin jopa rinnakkain kapealla jalkakäytävällä päin kävelijöitä. Puhuva esimerkki on Itsenäisyydenkadun ratikkatyömaan vuoksi kavennetut jalkakäytävät: runsas metri tilaa, mutta ripirinnan poljetaan, vastoin selvää liikennemerkkiä ja jalankulkijoita. Ja miksipäs ei, valvontaa ei ole.

Lukijalta

Tällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.