Mansen naiset ovat maailmanmestareita

Onnittelut Mansen naisille maailmanmestaruudesta, sillä siitähän on kysymys, kun Suomen mestariksi pääsee kansallispelissä, vieläpä satavuotisjuhlan kunniaksi.

Yleisurheilun MM kisoissa ei saatu yhtään mitalia, mutta urheilupäättäjät ei herää, siihen tosiasiaan, että yleisurheilu kuuluu historiaan. Se ei ole tätä aikaa Euroopassa, vaan on lähinnä kehitysmaiden laji.

Syyt ovat selvät, mutta niitä ei haluta nähdä, koska uskotaan siihen, että yksinkertaiset ja yksitoikkoiset lajit kelpaavat nykynuorille, jotka kuitenkin kaipaavat monipuolisuutta, hauskuutta ja viihdykettä urheilustaan.

Joukkuelajit ja yksilölajit, joissa tarvitaan useampia taitoja, kiinnostavat nykynuoria. Toki tapahtuman täytyy kestää kauemmin kuin 100 m juoksuun käytetyt vajaat 11 sekuntia, joka tuntuu täysin hölmöltä.

Hyviä yksilölajeja olisivat viesteineen ja nelinpeleineen myös suunnistus, sulkapallo, tennis ja ampumahiihto joitakin mainitakseni.

Kommentit (1)

Kommentit

Jos satasen juoksuun menee se noin 11 sekunttia, niin tuskin tähän kirjailun ideointiin edes viittä sekunttia. Itsekin manselaisena kylmäsi tällainen toisten lajien vertailu ja vähättely.- Eiköhän me jatketa Mansessa pallon mätkintää ja anneta toisten pyrähdellä satasta tai harjoitella lajiaan, johon ovat tykästyneet! Näitä vertailuja on yritelty väkeltää tasaisin väliajoin ja yhtä hölömöin perustein. Jo oli törppö töherrys.- Anteeksi muiden lajien puolesta.

Jopas ny

Lukijalta

Tällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.