Huumekauppa Tampereen kaduilla ei ole mikään uusi asia

Tamperelaisessa on ollut juttua siitä, kuinka huumekauppa on kaduilla näkyvää. Numeron 64 pääkirjoituksessa mainitaan mielestäni hyvin siitä, että asia tulisi nostaa pöydälle.

En kuitenkaan ole samaa mieltä monien asiaa kommentoineiden kanssa siitä, että lisäämällä poliisien näkyvyyttä katukuvassa ongelmaa saataisiin kuriin.

Tämä kyseinen aihehan ei ole mitenkään uusi, huumekauppaa täällä kaupungissamme on käyty vuosikausia, ja jos niin sanottuja tavallisia tallaajia ihmetyttää ja kauhistuttaa se, kuinka se olisi jotenkin lisääntynyt, niin täytyy kommentoida asiaan sen verran, että lisääntynythän se ei ole.

Näitä asioita lähestytään usein suppeakatseisesti tiiraten vain kyhättyjä tilastoja, jotka todellisuudessa kertovat vain sen, että kuinka moni huumeita kuljettava tai myyvä on jäänyt kiinni.

Jos lehdissä puhutaan nimenomaan huumekaupasta, niin varsinkin tavallisten ihmisten ymmärrys asiasta kärjistyy herkästi ja yhä useammalle muodostuu käsitys siitä, että täällä Tampereen kaduilla virtaisi vuolaana huumeita.

Muistan itse varsin hyvin ajat, jolloin toiminnassa oli esimerkiksi A-klinikkasäätiö Matala, josta ongelmaisilla oli mahdollista saada tarvitsevansa ja asianmukainen lääkitys.

Eikö kukaan tässä yhteiskunnassa tunnu ymmärtävän sitä, että päihdeongelmaiset joutuvat jonottamaan tarjolla oleviin hoitopaikkoihin todella pitkiä aikoja ja usein siksi ajaksi heiltä vaaditaan päihteettömyyttä, mutta tukea siihen tarjotaan niukasti.

Harva toimiva lääkäri enää nykyään oikeasti osaa käsitellä ja ymmärtää, mitä päihdeongelma on.

Jos yhteiskuntaa huolettaa aidosti, niin eihän monien ongelmia saada ratkaistua, kun oikeasti lääkitystäkin tarvitsevalle ei sitä enää tarjota vaan kiristetään esimerkiksi benzodiatsepiinien saantia.

Pähkinöitä riittää purtavaksi, mutta ne pysyvät pähkinöinä niin kauan kun kukaan ei niitä pure...

Annoying

Lukijalta

Tällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.