Poliisi osaa työnsä

Pitkän linjan poliisimies, Sisä-Suomen poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Osmo Ovaska on huolissaan siitä, mihin suuntaan mielenilmaukset Suomessa ovat menneet. Mies vastasi operatiivisesta toiminnasta Jyväskylän pakkokäännytystilanteen osalta.

"Milloin vaaditaan rajoja kiinni, milloin rajoja auki. Molempiin on tullut sellaista suuntausta, että poliisi koetaan vihollisena tai halutaan muuten vaan rähistä – sitten seisomme usein kivi- tai pullosateessa. Jyväskylästäkin tuli yksi tapaus, jossa poliisia heitettiin kivellä. Mielenosoituksen voi ja mielenosoitus kannattaa järjestää asiallisesti. Yleisesti ottaen hyvä muistisääntö on, että kannattaa tehdä niin kuin viranomainen käskee." Näin Ovaska totesi painokkaasti Tamperelaisen haastattelussa 9.9.

Poliisin virkatoimia ei voi Jyväskylän tavoin estää, eikä sellainen myöskään Suomeen sovi, olen siitä tismalleen samaa mieltä Ovaskan kanssa. Kaikki eivät tunnu ymmärtävän sitä, että tehdyt päätökset tulevat Migrin kautta ja usein niitä on käsitelty kerran tai useita kertoja korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Sen jälkeen poliisi toimii niiden päätösten mukaisesti.

Selvitysten mukaan 96 prosenttia suomalaisista luottaa poliisiin. Luku on korkea ja syystä: poliisi tekee työnsä hyvin. Tuntuu jopa kummalliselta, että poliisi joutuu puolustelemaan tekemisiään, jos poliisi käyttää asetta pysäyttääkseen käynnissä olevan puukotuksen, jossa uhri on hengenvaarassa. Oli hienoa, että Helsingin poliisilaitos antoi tässä tilanteessa täyden tukensa työntekijälleen.

STT:n kyselyn mukaan vihreiden ja vasemmistoliiton mielestä kansalaistottelemattomuus voi olla hyväksyttävä keino laittomasti maassa oleskelevien ihmisten eli paperittomien auttamisessa. Puolueet kuitenkin painottavat, että ne eivät hyväksy väkivaltaa.

Ei ole tervettä, että osa eduskuntapuolueiden edustajista suoraan tai epäsuorasti kannustaa kansalaistottelemattomuuteen. Se ei sovi Suomeen, eikä siitä seuraa mitään hyvää. Jos ilmiön päästää valloilleen, niin kohta lakia ja sääntöjä venytetään eri tahojen toimesta, oli asia mikä tahansa.

Vastaava päätoimittaja, lehtiryhmän johtaja

Päätoimittaja Kannala

Tällä palstalla julkaistaan Tamperelaisen päätoimittajan Karri Kannalan pääkirjoituksia kahdesti viikossa.

Kannala otti Tamperelaisen päätoimittajuuden vastaan lokakuussa 2015 ja on opetellut siitä lähtien tuntemaan Tamperetta ja Tampereen seutua. Kannala toimii myös Etelä-Suomen Median maakunnan lehtiryhmän johtajana ja vastaa Imatralaisen, Lappeenrannan Uutisten, Turkulaisen ja Suomen Mediapalvelun liiketoiminnasta. Helmikuusta 2017 alkaen hän on toiminut myös Imatralaisen ja Lappeenrannan Uutisten vastaavana päätoimittajana.

Aiemmin hän on työskennellyt konsernimme toimituksissa Lahdessa, Seinäjoella ja Etelä-Karjalassa. Vuodet 2011 - 2015 hän toimi Imatralaisen ja Lappeenrannan Uutisten päätoimittaja-kustannusjohtajana.

Kannalan kirjoitukset ovat kantaaottavia ja niissä on aina yhtymäkohta paikallisiin, Tampereen seutua koskettaviin asioihin.

Palautetta voi jättää tämän blogin kommenttiosioon, lähettää sähköpostilla osoitteeseen karri.kannala (a) media.fi, kirjoittaa Twitterissä profiilille @KarriKannala tai soittamalla 050-351 5291.

 

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.