Tampere on visionääri

Tamperelainen kertoi 30.8., että nykyisen Hämeensillan yläpuolelle saatetaan rakentaa remontin ajaksi väliaikainen varasilta. Varasillalle ohjattaisiin kaikki Hämeensillan liikenne siksi aikaa, kun vanha silta puretaan ja rakennetaan uudestaan. Vaihtoehto on noussut esille sillan remontista kiinnostuneiden urakoitsijoiden kanssa käydyissä keskusteluissa.

Uuden sillan hinnaksi on arvioitu noin viisi miljoonaa euroa. Siltaurakkaa etukäteen haarukoineella Tampereen kaupungilla varasiltaa ei pidetty vaihtoehtona, sillä sen rakentaminen maksaa lähes miljoona euroa. Tampereen kaupungin rakennuttamispäällikkö Petri Kantolan mukaan varasillan tekeminen saattaisi tuoda muita säästöjä niin paljon, että sen rakentaminen on urakoitsijalle järkevää. Toinen vaihtoehto on se, että silta rakennetaan puolittain niin, että toinen puoli on käytössä liikenteelle.

6.9. puolestaan kerroimme, että Tampereella selvitetään ilmaisen bussimatkan yhdistämistä tapahtumalippuihin. Käytännössä maksullisten tapahtumien, kuten esimerkiksi teatterin, urheilutapahtuman tai näyttelyn, lipun hintaan sisältyisi edestakainen bussimatka tapahtumapaikalle. Tapahtumalippuun yhdistetyn joukkoliikennelipun käyttöönotosta tehdään parhaillaan selvitystä Tampereen kaupungilla.

Projektipäällikkö Markus Joonaksen mukaan Tampereen seudulla myydään vuodessa yhteensä yli kolme miljoonaa tapahtumalippua. Yhteislipun uskotaan nostavan merkittävästi Tampereen imagoa tapahtumakaupunkina erityisesti ulkopaikkakuntalaisten silmissä.

Nämä ideat Hämeensillan remontista sekä bussi- ja tapahtumalipun yhdistämisestä ovat erinomaisia avauksia. Ne kertovat, että Tampereella osataan ja uskalletaan visioida tulevaa. Hurjaa vauhtia kehittyvä teknologia tulee avaamaan vielä paljon mahdollisuuksia, joita emme vielä edes tiedä olevan.

Lobbaus sen sijaan ei ole uusi idea. Tunnin junasta Tampereen ja Helsingin välillä on puhuttu vuoden sisällä enemmän kuin aikoihin. Hanke on merkittävä ja sen edistämiseksi kannattaa käynnistää järjestelmällinen lobbausprojekti, kuten Harri Jaskari (kok.) Tamperelaisen kolumnissaan ehdotti.

Vastaava päätoimittaja, lehtiryhmän johtaja

Päätoimittaja Kannala

Tällä palstalla julkaistaan Tamperelaisen päätoimittajan Karri Kannalan pääkirjoituksia kahdesti viikossa.

Kannala otti Tamperelaisen päätoimittajuuden vastaan lokakuussa 2015 ja on opetellut siitä lähtien tuntemaan Tamperetta ja Tampereen seutua. Kannala toimii myös Etelä-Suomen Median maakunnan lehtiryhmän johtajana ja vastaa Imatralaisen, Lappeenrannan Uutisten, Turkulaisen ja Suomen Mediapalvelun liiketoiminnasta. Helmikuusta 2017 alkaen hän on toiminut myös Imatralaisen ja Lappeenrannan Uutisten vastaavana päätoimittajana.

Aiemmin hän on työskennellyt konsernimme toimituksissa Lahdessa, Seinäjoella ja Etelä-Karjalassa. Vuodet 2011 - 2015 hän toimi Imatralaisen ja Lappeenrannan Uutisten päätoimittaja-kustannusjohtajana.

Kannalan kirjoitukset ovat kantaaottavia ja niissä on aina yhtymäkohta paikallisiin, Tampereen seutua koskettaviin asioihin.

Palautetta voi jättää tämän blogin kommenttiosioon, lähettää sähköpostilla osoitteeseen karri.kannala (a) media.fi, kirjoittaa Twitterissä profiilille @KarriKannala tai soittamalla 050-351 5291.

 

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.