Loistava idea!

Kansanedustaja Harri Jaskari (kok.) kaipaa Tamperelaisen kolumnissaan 6.9. rohkeutta ajatella isosti. Tavoitteet pitää asettaa korkealle, jotta saavutetaan merkittäviä tuloksia, eikä nyhrätä lillukanvarsien parissa. Jaskarin mielestä Tampereen ratikka sekä kansi ja areena -hanke ovat paikallisia esimerkkejä siitä, mitä rohkeilla visioilla voidaan saavuttaa. Olen samaa mieltä. Isot hankkeet ohjaavat nyt Tampereen kasvua ja kehitystä.

Isoja asioita tapahtuu myös Lempäälässä. Aikanaan Toivo Sukaria pidettiin hulluna, kun hän kertoi aikeistaan rakentaa Ideapark-kauppakeskus "keskelle ei mitään". Mutta ei pidetä enää.

Ideapark kertoi eilen, että Lempäälään avautuu ensi kesänä Pohjoismaiden suurin täyden palvelun vaihtoautokeskus. Ensimmäisinä uudessa 1,5 hehtaarin lisäosassa aloittavat Kamux, Vehon Vaihto+, Mobila/Wetteri ja Koskipesu. Uudessa autokeskuksessa myydään arviolta 10 000 – 15 000 autoa vuodessa. Laajennuksen myötä Ideaparkin vuokrattava liiketila kasvaa 115 000 neliöön.

Sukarin mukaan uudistus on maailmanlaajuisesti ainutlaatuinen kauppakeskusrintamalla. Vastaavaa kauppakeskuksessa toimivaa täyden palvelun autokauppakeskittymää ei ole missään. Suomen suurin kauppakeskus kasvattaa tarjontaansa miesasiakkaille kaksi kertaa Ratinan stadionin kokoisella laajennuksella. Samalla Ideapark tuo noin 7 miljoonan vuosittaisen kävijän ulottuville kattauksen kulttuuria, tapahtumia ja urheilua ympäri vuoden.

Laajennus tuo alueelle arviolta 100 uutta työpaikkaa. Ideapark Lempäälän pohjoispäädyn laajennusosan rakennustyöt alkavat 15. syyskuuta. Uusi 20 miljoonan euron liikesiipi avataan kesäkuussa 2018. Liiketiloista 80 prosenttia on vuokrattu.

Mikäli Ideaparkin johtoa on uskominen, kasvu ei jää tähän. Uusia mittavia suunnitelmia on jo hahmoteltu. Ideapark on liikkeellä myös oikeaan aikaan: Tampereen keskustan liikennekaaos sataa suoraan laariin. Lempäälän kunnalle tämä sopii paremmin kuin hyvin, ja se onkin hoitanut oman roolinsa Ideaparkin kasvun mahdollistajana erinomaisesti.

Vastaava päätoimittaja, lehtiryhmän johtaja

Kommentit (1)

Kommentit

Hienoa että päätoimittajan usko Ideaparkiin ja maksettuihin mainoksiin ei lopu! Tämä samainen teksti oltaisiin voitu julkaista n. 10v sitten kun viimeksi puhuttiin Ideaparkin laajentumisesta, joka ei siis koskaan tapahtunut. Sama hehkutus olisi ollut paikallaan myös vuosikausia tyhjillään olleeseen maanalaiseen tilaan, tai Ideaparkin tornihotelliin jota sellaistakin hehkutettiin joskus 10v sitten. Mikään näistä ei siis ole toteutunut ja Ideaparkin vetovoima ei ole kasvanut. Että vähän realismia kehiin nyt tähän mainostamiseen...

Sörkkä

Päätoimittaja Kannala

Tällä palstalla julkaistaan Tamperelaisen päätoimittajan Karri Kannalan pääkirjoituksia kahdesti viikossa.

Kannala otti Tamperelaisen päätoimittajuuden vastaan lokakuussa 2015 ja on opetellut siitä lähtien tuntemaan Tamperetta ja Tampereen seutua. Kannala toimii myös Etelä-Suomen Median maakunnan lehtiryhmän johtajana ja vastaa Imatralaisen, Lappeenrannan Uutisten, Turkulaisen ja Suomen Mediapalvelun liiketoiminnasta. Helmikuusta 2017 alkaen hän on toiminut myös Imatralaisen ja Lappeenrannan Uutisten vastaavana päätoimittajana.

Aiemmin hän on työskennellyt konsernimme toimituksissa Lahdessa, Seinäjoella ja Etelä-Karjalassa. Vuodet 2011 - 2015 hän toimi Imatralaisen ja Lappeenrannan Uutisten päätoimittaja-kustannusjohtajana.

Kannalan kirjoitukset ovat kantaaottavia ja niissä on aina yhtymäkohta paikallisiin, Tampereen seutua koskettaviin asioihin.

Palautetta voi jättää tämän blogin kommenttiosioon, lähettää sähköpostilla osoitteeseen karri.kannala (a) media.fi, kirjoittaa Twitterissä profiilille @KarriKannala tai soittamalla 050-351 5291.

 

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.