Mitä tapahtui SPR:n Kontille?

Opiskelen ja asun kolmatta vuotta Tampereella. Olen tänä aikana käyttänyt säännöllisesti asumiseeni tarvittavien tavaroiden hankintaan opiskelijakavereideni kanssa Tampereen Lielahdessa sijaitsevaa SPR:n Konttia, koska se on suhteellisen lähellä asuntoani ja hinnat tavaroissa olivat aiemmin kohtuulliset.

Olemme sinne myös vieneet hyvälaatuista tavaraa, jota emme enää tarvitse tai pysty asuntomme yhteydessä olevien liian pienten varastotilojemme takia säilyttämään.

Noin kolme kuukautta sitten SPR:n Kontin tavaravalikoimissa tapahtui oleellinen muutos. Valikoimista hävisivät yhtäkkiä hyväkuntoiset huonekalut, tyylikalusteet, siistit ja hyvät valaisimet, Arabian astiat, tunnetuimpien suomalaisten kirjailijoiden kirjoittamat kirjat sekä kristallilasit ja -esineet.

Kolmen kuukauden aikana valikoima Lielahden Kontissa on selvästi supistunut ja huonontunut. Yhtään ainoata kertaa ei tänä aikana myyntiin ole tullut enää niiden kotimaisten kirjailijoiden kirjoja, joita keräsin. Ei siis yhtään!

Hintoja on kautta linjan nostettu, vaikka tavarat ovat huonontuneet. Taulujen hinnat ovat tällä hetkellä todellisia ryöstöhintoja ja valaisimet vanhoja ja huonokuntoisia. Astiahyllyillä seisovat samat ulkomaalaiset astiat ja tavalliset juomalasit ja pikarit viikosta toiseen.

Muutamat ns. ”paremmat” astiat ja esineet ovat nyt kassojen lähellä vitriinissä. Sielläkin valikoima on onnettoman pieni ja hinnoittelu täysin pielessä. Mm. Lomonosovin posliinieläimiä saa muualta puolet halvemmalla hinnalla ja käytettyjen Iittalan Taika-astioiden hinnat ovat kalliimpia kuin läheisen K-Citymarketin vastaavat uudet Taika-astiat.

Onko niin, että laadukkaamman tavaran häviämiseen Lielahden Kontista on syynä se, että on sovittu siitä, että ”paremmat” tavarat hakee päältä pois joku jobbari – antiikkikauppias tai osto- ja myyntiliikkeen omistaja? Muuten näin suurta valikoiman heikentymistä ei voi selittää.

En usko ollenkaan, että tavaroiden tuominen Konttiin olisi vähentynyt. Viimeksi, kun tällä viikolla siellä kävin, toi sinäkin aikana neljä henkilöä tavaraa sisään. Me, jotka Konttiin tuomme hyvää tavaraa, olemme halunneet, että ne myydään täällä Tampereella kaikille niitä tarvitseville ja kohtuulliseen hintaan.

Pyry Hatakka

opiskelija

Lukijalta

Tällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.