Vastavirtaan

Tampereella perussuomalaiset nousi Lassi Kalevan johdolla mukaan Lauri Lylyn (sd.) valtakoalitioon ja jätti oppositiopolitiikan taakseen. Valtakunnan tasolla kävikin sitten juuri päinvastoin: Jussi Halla-ahon puheenjohtajakausi alkoi potkuilla hallituksesta ja perussuomalaisten porukka päätyi uusine varapuheenjohtajineen vastuunkantajien hallituksesta räksyttäjien oppositioon.

Tampereen perussuomalaiset näyttääkin toimivan aina päinvastoin kuin emopuolue. Timo Soinin aikakaudella Tampereen osasto kunnostautui Terhi Kiemungin johdolla erilaisten kohujen saralla jopa niin lahjakkaasti, että puolueen pääkallopaikka joutui puuttumaan sekoiluun. Nyt kun pääpuolue on menettänyt salonkikelpoisuutensa, on Tampereen osasto sen saanut. Tosin aika näyttää, kauanko paikka koalitiossa säilyy. Sillä jos halla-aholaiset saavat uutta pontta myös Tampereella, voi Aarne Raevaaran (VaTa.) yhden miehen oppositio jäädä lyhytaikaiseksi.

Keskustan, kokoomuksen ja perussuomalaisten hallitus sai Suomen taloudessa aikaan merkittävän käänteen. Suomi on nousussa, väittää oppositio mitä tahansa. Perussuomalaiset hoitivat Soinin, Jari Lindströmin, Jussi Niinistön ja Sampo Terhon johdolla hallitusvastuunsa hyvin. Nyt toimiva hallitusyhteistyö ja Soinin perintö on tuhottu.

Keskusta ja kokoomus haluaisivat jatkaa hallituksessa. Se edellyttää sitä, että Juha Sipilä (kesk.) onnistuu kokoamaan taakseen riittävän enemmistön eduskuntaan. Se vaatii vähintään 15 edustajaa lähteneiden 37 perussuomalaisen tilalle.

Ennen perussuomalaisten puoluekokousta kyselyt kertoivat, että heidän eduskuntaryhmästään enemmistö oli Sampo Terhon takana. Ja näin todella oli. 21 edustajaa kertoi eilen eroavansa perussuomalaisten ryhmästä ja perustavansa Uusi Vaihtoehto -nimeä kantavan ryhmän. Ryhmän varapuheenjohtajana toimii tamperelainen Tiina Elovaara. Tämä etukäteen odotettu liike auttaa myös Sipilää. Nyt hän voi muodostaa helposti enemmistöhallituksen jopa ilman RKP:n ja KD:n apua, eikä hallitusohjelmaa tarvitse välttämättä edes muuttaa.

Päätoimittaja, lehtiryhmän johtaja

Päätoimittaja Kannala

Tällä palstalla julkaistaan Tamperelaisen päätoimittajan Karri Kannalan pääkirjoituksia kahdesti viikossa.

Kannala otti Tamperelaisen päätoimittajuuden vastaan lokakuussa 2015 ja on opetellut siitä lähtien tuntemaan Tamperetta ja Tampereen seutua. Kannala toimii myös Etelä-Suomen Median maakunnan lehtiryhmän johtajana ja vastaa Imatralaisen, Lappeenrannan Uutisten, Turkulaisen ja Suomen Mediapalvelun liiketoiminnasta. Helmikuusta 2017 alkaen hän on toiminut myös Imatralaisen ja Lappeenrannan Uutisten vastaavana päätoimittajana.

Aiemmin hän on työskennellyt konsernimme toimituksissa Lahdessa, Seinäjoella ja Etelä-Karjalassa. Vuodet 2011 - 2015 hän toimi Imatralaisen ja Lappeenrannan Uutisten päätoimittaja-kustannusjohtajana.

Kannalan kirjoitukset ovat kantaaottavia ja niissä on aina yhtymäkohta paikallisiin, Tampereen seutua koskettaviin asioihin.

Palautetta voi jättää tämän blogin kommenttiosioon, lähettää sähköpostilla osoitteeseen karri.kannala (a) media.fi, kirjoittaa Twitterissä profiilille @KarriKannala tai soittamalla 050-351 5291.

 

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.