Piilaakson kautta työtä Tampereelle

Tamperelaisyritykset Piilaaksossa – tällä nimellä kulki eilinen tilaisuus, jossa neljä paikallista startup-yritystä kertoi matkastaan Kaliforniaan. Matkan tarkoituksen voi tiivistää muutamaan avainsanaan: kasvu, innovaatio, digitalisaatio, rahoitus ja verkottuminen.

Kasvuretken mahdollisti ja rahoitti Tampereen kaupungin Avoin Tampere -ohjelma, Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredea kanavoi rahavirtoja ja toteutuksesta vastasi Mustakarhu, joka on suomalaille startup-yrityksille suunnattu, voittoa tavoittelematon yhdistys.

Miksi tällaiseen matkaan sitten kannattaa panostaa, tarvittaessa vaikka osin veronmaksajien rahoilla? Vastaus on selvä: muutaman kymppitonnin panos voi hyvin poikia Tampereen seudulle lukuisia uusia työpaikkoja ja siten verotuloja, joilla taas lisätään paikallisten asukkaiden hyvinvointia.

Näyttää siltä, että Tredea ja sen ympärilleen muodostama tai muodostunut ict- ja digitalisaatiohautomo pystyy aidosti luomaan Tampereen seudulle työtä. Tästä hyvä esimerkki oli viime vuoden #Tampere4ICT-kampanja, jolla levitettiin tietoa Microsoftilta ja Nokialta vapautuneista osaajista kansainvälisesti ja houkuteltiin seudulle kansainvälisiä investointeja.

Kaiken kasvun ei tietenkään tarvitse liittyä digiin. Esimerkiksi Tampereen Joulutori ylsi uuteen kävijäennätykseen. Vieläkin parempaa olisi ollut tarjolla, sillä joulutori päättyi jo torstaina 22. joulukuuta, vaikka useat olisivat halunneet vierailla siellä vielä 23. päivä ja joulun jälkeenkin. Toivottavasti tästä otetaan oppia tulevaan.

Tampellan uudistetuissa tiloissa toimiville Tredealle, Pirkanmaan liitolle ja kumppaneille voin antaa yhden vinkin: pankaa Kelloportinkatu 1B:n ovisummeri pikaisesti kuntoon. Helpottaa verkottumista, kun väki ei jonota lukitun oven takana. Varsinkin näin digitalisuuden aikakaudella.

Päätoimittaja, lehtiryhmän johtaja

Päätoimittaja Kannala

Tällä palstalla julkaistaan Tamperelaisen päätoimittajan Karri Kannalan pääkirjoituksia kahdesti viikossa.

Kannala otti Tamperelaisen päätoimittajuuden vastaan lokakuussa 2015 ja on opetellut siitä lähtien tuntemaan Tamperetta ja Tampereen seutua. Kannala toimii myös Etelä-Suomen Median maakunnan lehtiryhmän johtajana ja vastaa Imatralaisen, Lappeenrannan Uutisten, Turkulaisen ja Suomen Mediapalvelun liiketoiminnasta. Helmikuusta 2017 alkaen hän on toiminut myös Imatralaisen ja Lappeenrannan Uutisten vastaavana päätoimittajana.

Aiemmin hän on työskennellyt konsernimme toimituksissa Lahdessa, Seinäjoella ja Etelä-Karjalassa. Vuodet 2011 - 2015 hän toimi Imatralaisen ja Lappeenrannan Uutisten päätoimittaja-kustannusjohtajana.

Kannalan kirjoitukset ovat kantaaottavia ja niissä on aina yhtymäkohta paikallisiin, Tampereen seutua koskettaviin asioihin.

Palautetta voi jättää tämän blogin kommenttiosioon, lähettää sähköpostilla osoitteeseen karri.kannala (a) media.fi, kirjoittaa Twitterissä profiilille @KarriKannala tai soittamalla 050-351 5291.

 

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.