Lemmikkien ruokaan laitettava haittavero

Sata vuotta sitten eräs amerikkalainen teki keksinnön, joka pelasti maailman metaaniin haitoilta. Kysehän on Henry Fordista, joka keksi auton eli laitteen, joka saastuttaa vain kulkiessaan, toisin kuin edeltäjänsä hevonen, joka käy 24/7 ilman taukoa.

Emme ole viisastuneet tästä oivalluksesta, vaan teemme saman virheen hankkimalla ja elättämällä lemmikkejä, jotka käy 24/7 liharuualla, jonka kasvattaminen taas tarvitsee lehmiä ja sikoja ja nekin käy 24/7:llä.

Hiilellä on jo vero. Milloin saamme sen hiilijalanjäljelle tai sen aiheuttajille, siis lemmikeille, koska autoillahan jo veroja on 75 prosentin edestä menovedestä.

Lemmikkien ruualle haittavero vaikka 50 prosenttia ruuan hinnasta tai painon mukaan määräytyvä koiravero ja merkki kaulapantaan. Veron suuruus voisi olla 200 euroa/vuosi/10 kiloa.

Kissoilla homma on hankalampi, mutta niillä vero voitaisiin lisätä kissanruokiin 50 prosenttia.

Tämän veron hallitus voi päättää ilman pulinoita , koska siinä ei astuta Suomen varsinaisten päättäjien eli ammattiyhdistyksen varpaille.

Reima Hakulinen

Kommentit (5)

Kommentit

Ei ole sama logiikka, ihmiset eivät paski kaduille siinä määrin mitä hurtta. Jo pelkästään siivouskustannukset on isot, kun koiran kusta ja paskaa on seinät ja kadut täynnä. Olin kesällä hallituskadulla turkkilaisessa parturissa, niin näin kun eräs koiran ulkoiluttaja kusetti viereisen kukkakaupan kadulla oleviin kukkasiin (oli alle 30-vuotias nainen). Joten näistä naisten tyhmyyksistä teidän pitää maksaa veroa.

ma_vaan

Huh huh Reima. Laukkaahan pois mielipiteinesi. Koirilla on jo vero, vaan tuollaisen ajatusmaailman omaavat pitäisi katsastaa vuosittain kuten autot ja poistaa sitten käytöstä kun iso pyörä alkaa heittää noin reilusti.

Ratio quasi qaedam lux lumenque vitae

Lukijalta

Tällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.