Kiitos Tays ja Acuta

Tampereen yliopistollinen sairaala ja Pirkanmaan sairaanhoitopiiri ovat viimeisen kuukauden aikana olleet paljon otsikoissa, eivätkä niin mieluisissa. Ensin lunta tuli tupaan useita vuosia vanhasta kiusaamistapauksesta ja vuodenvaihteessa Taysia on ryöpytetty ensiapu Acutan ruuhkista ja hitaasta palvelusta.

Tuntuu siltä, että Taysin ja Acutan saama palaute on lähtenyt pahasti laukalle. Itse jouduin käyttämään Acutan palveluja viitenä päivänä hieman ennen joulua. Ruuhkaa oli silloinkin, riippumatta siitä oliko ilta vai aamu. Silti henkilökunta oli erittäin ystävällistä, toimi ripeästi, joustavasti ja ammattitaidolla. Ajallisesti pisin käyntikertani kesti reilut kaksi tuntia ruuhkaisimpaan ilta-aikaan. Tämäkin vain siksi, että piti odottaa kokeiden tuloksia.

Odotellessani aulassa seurasin muiden jonottajien edesottamuksia. Valtaosa oli rauhallisia ja tyytyväisiä, mutta jokaisella käyntikerralla joukkoon mahtui muutama epäasiallinen omaan napaan tuijottaja, päihtyneiden lisäksi.

Omaan napaan tuijottajat ravasivat koputtamassa ovia ja vaatimassa palvelua, vaikka odotusaika oli useilla lyhyempi kuin muilla. Valitettavaa riitti ja henkilökunta sai kuulla kunniansa. Juuri tähän tuhrautuu Acutan henkilökunnan aikaa, eli omaan napaan tuijottajat pitkittävät niin omaansa, kuin muidenkin jonotusta.

Jos Acutan palvelu ei kelpaa, niin jokaisella on Suomessa vapaus hankkia terveyspalvelunsa myös yksityiseltä puolelta. Tampereellakin tarjonta on laaja ja lääkäriin pääsee usein lähes jonottamatta. Rahaa se toki vaatii, joko kohtuullisen maltillisen summan vakuutusten muodossa, tai sitten hieman isomman pinkan ilman vakuutuksia. Ongelma onkin juuri siinä, että nämä omaan napaan tuijottajat tuntuvat olevan niitä, joilla rahaa ei ole, mutta yhteiskunnan pitää palvella juuri heitä ja nopeammin kuin niitä, jotka koko lystin maksavat.

Poikkeuksellinen influenssa-aalto ja tehoton rokote eivät ole Taysin tai Acutan henkilökunnan vika. Annetaan heidän tehdä työnsä ja annetaan siitä myös kiitosta. Muistetaan samalla se, että Tays on monella mittarilla maan huippuluokkaa. Olemme Pirkanmaalla senkin takia etuoikeutetussa asemassa.

Päätoimittaja, lehtiryhmän johtaja

Päätoimittaja Kannala

Tällä palstalla julkaistaan Tamperelaisen päätoimittajan Karri Kannalan pääkirjoituksia kahdesti viikossa.

Kannala otti Tamperelaisen päätoimittajuuden vastaan lokakuussa 2015 ja on opetellut siitä lähtien tuntemaan Tamperetta ja Tampereen seutua. Kannala toimii myös Etelä-Suomen Median maakunnan lehtiryhmän johtajana ja vastaa Imatralaisen, Lappeenrannan Uutisten, Turkulaisen ja Suomen Mediapalvelun liiketoiminnasta. Helmikuusta 2017 alkaen hän on toiminut myös Imatralaisen ja Lappeenrannan Uutisten vastaavana päätoimittajana.

Aiemmin hän on työskennellyt konsernimme toimituksissa Lahdessa, Seinäjoella ja Etelä-Karjalassa. Vuodet 2011 - 2015 hän toimi Imatralaisen ja Lappeenrannan Uutisten päätoimittaja-kustannusjohtajana.

Kannalan kirjoitukset ovat kantaaottavia ja niissä on aina yhtymäkohta paikallisiin, Tampereen seutua koskettaviin asioihin.

Palautetta voi jättää tämän blogin kommenttiosioon, lähettää sähköpostilla osoitteeseen karri.kannala (a) media.fi, kirjoittaa Twitterissä profiilille @KarriKannala tai soittamalla 050-351 5291.

 

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.