Tamperelainen vahvassa kasvussa juhlavuoteen

Hyvää tätä vuotta arvon lukijat! Tämä ei olekaan mikä tahansa vuosi: Suomi viettää 100-vuotisjuhlaansa ja siinä sivussa Tamperelainen täyttää syyskuussa 60 vuotta. Tamperelainen on maan vanhin kaupunki-, eli ilmaisjakelulehti.

Tamperelainen juhlistaa taivaltaan ja itsenäistä Suomea juhlavuoden varrella erilaisilla tempauksilla. Olemme mukana järjestämässä tampereenkiälen maisteri -kilpailua, etsimme yhdessä Tampereen Kulttuuriyhdistyksen kanssa parhaita pirkanmaalaisia nuorten kirjoittamia runoja, palkitsemme Vuoden Tamperelaisen yhdessä Tampere Tunnetuksi ry:n kanssa ja paljon muuta. Juhlavuotemme kohokohta osuu synttäriviikollemme, kun järjestämme suuren lukijajuhlan Tampereen keskustassa.

Tamperelainen pääsee juhlavuoteen vahvassa kasvussa. Verkkolehdessä viikottainen lukijamäärämme nousi viime vuonna noin 23 000 eri lukijasta 40 000 lukijaan, printtilehden sivumäärä kasvoi yli 40 prosenttia ja se siivitti myös paperilehden lukijamäärän kasvuun. Verkossa julkaisimme viime vuonna neljä kertaa enemmän uutisia kuin vuonna 2015, paperilehdessä juttuja oli kolme kertaa enemmän!

Lukijamäärien kasvu näkyi myös mediamyynnissä: mainonta Tamperelaisessa kasvoi liki kolmanneksen ja lehden sivuilta löytyy yhtä laajempi ilmoitusvalikoima, joka palvelee lukijaa.

Menestys loppuu tyytyväisyyteen ja siksi emme jää polkemaan paikoillemme. Tamperelaisen kasvu jatkuu heti tänään 4.1., kun keskiviikon ja lauantain jakelulevikki nousee 136 000 kappaleesta 144 000 kappaleeseen. Lisäys on merkittävä ja tekee Tamperelaisesta entistä tehokkaamman mainoskanavan. Jättijakelun jakelulevikki kasvaa peräti 183 000 kappaleeseen!

Uusina jakelualueina tulevat mukaan muun muassa Tampereen Teisko, Sahalahti Kangasalta, Nokian Siuro, Ylöjärven Mutala ja Säijä Lempäälästä. Uudet alueet näkyvät myös juttusisällöissä, kuten päivän lehdestä huomaatte.

Tamperelaisen lukijaraati uskoi, että tästä vuodesta tulee parempi niin itselle, Tampereelle kuin Suomellekin. Tästä lähdetään!

Päätoimittaja, lehtiryhmän johtaja

Päätoimittaja Kannala

Tällä palstalla julkaistaan Tamperelaisen päätoimittajan Karri Kannalan pääkirjoituksia kahdesti viikossa.

Kannala otti Tamperelaisen päätoimittajuuden vastaan lokakuussa 2015 ja on opetellut siitä lähtien tuntemaan Tamperetta ja Tampereen seutua. Kannala toimii myös Etelä-Suomen Median maakunnan lehtiryhmän johtajana ja vastaa Imatralaisen, Lappeenrannan Uutisten, Turkulaisen ja Suomen Mediapalvelun liiketoiminnasta. Helmikuusta 2017 alkaen hän on toiminut myös Imatralaisen ja Lappeenrannan Uutisten vastaavana päätoimittajana.

Aiemmin hän on työskennellyt konsernimme toimituksissa Lahdessa, Seinäjoella ja Etelä-Karjalassa. Vuodet 2011 - 2015 hän toimi Imatralaisen ja Lappeenrannan Uutisten päätoimittaja-kustannusjohtajana.

Kannalan kirjoitukset ovat kantaaottavia ja niissä on aina yhtymäkohta paikallisiin, Tampereen seutua koskettaviin asioihin.

Palautetta voi jättää tämän blogin kommenttiosioon, lähettää sähköpostilla osoitteeseen karri.kannala (a) media.fi, kirjoittaa Twitterissä profiilille @KarriKannala tai soittamalla 050-351 5291.

 

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.