Muokkaa

Nuorten EM-suunnistukset jättimenestys Pyrinnölle: kaksi kultaa ja pronssi

Kuvassa Pyrinnön suunnistusnelikko nuorten EM-suunnistuksissa: vas Anni Haanpää, Lotta Eerola, Leo Matinheikki ja Mikko Eerola.

Severi Eerola

Leo Matinheikki, 15, nappasi 16-sarjan EM-pronssia sprintissä.

Suomen 18-vuotiaat voittivat mo,emmat EM-viestikultaa viesteissä. Anni Haanpää eturivissä oikealla.

Lotta Eerola, 16, EM-kultaa.

Severi Eerola

Nuorten EM-suunnistukset jättimenestys Pyrinnölle: kaksi kultaa ja pronssi

Tampereen Pyrinnöstä valittiin 16- ja 18-vuotiaiden EM-suunnistuksiin Puolan Jaroslawiin peräti 4 edustajaa ja vielä yksi varalle. EM-kisat olivat jättimenestys sekä Suomelle että Pyrinnölle. Formula-kielellä ’kunnon musiikkia kulttiin kaikkina kolmena kisapäivänä Maamme-laulun muodossa ja viestipäivänä peräti kahdesti. Kaikkiaan Suomi sai 4 kultaa, 1 hopean ja 3 pronssia ja Suomi voitti parhaan maan pokaalin. Pyrinnön mitalisaalis oli 2 kultaa ja 1 pronssi.

Lotta Eerola suunnisti kultaa

Ensimmäisenä kisapäivänä Lotta Eerola, 16, otti pitkältä matkalta ylivoimaisesti 16-sarjan kultaa selvällä erolla todella vaativalla tiheikköjä ja jyrkkiä ojanotkoja sisältäneellä radalla. Lotan voitto oli ylivoimainen, sillä hän voitti Bulgarian Dyaksovaa 1.37 min. Jämsän Inka Nurminen oli pronssilla vain 2 sekuntia hopeasta.

Lotta kertoi, että on yllättynyt voitosta, koska kertoi tehneensä useita pieniä virheitä ja vähän ’tummuneensakin’ lopussa, mutta toisaalta oli maasto ja ratakin todella vaativa. ’Syvät ojanotkot oli ihan kamalia ja aukoilla oli nokkospuskaa, että ei tiennyt itkeäkö vai nauraako. Reitinvalinnat onnistuivat ilmeisesti hyvin, koska lopputulos oli tämä’, kertoi hämmentynyt voittaja.

Lotan kaksoisveli Mikko oli kymmenes poikien 16-sarjassa.

Anni Haanpäälle viestikultaa

Toisena päivänä oli vuorossa viestit. Pyrinnön Anni Haanpää, 18, aloitti hienosti Suomen 18-tyttöjen viestin tullen toisena vaihtoon 35 sek johtaneesta Venäjästä. Mutta kolmantena vaihtanut Unkari oli 1.19 min Annista. Toisella osuudella Paraisten Amy Nymalm karkasi 5.09 min piikkipaikalle ja ankkuri Espoon Leenukka Hanhijärvi toi Suomen voittoon 1.18 min ennen Tsekkiä.

Suomen 18-v pojat toivat heti 33 sek perään Suomelle toisen voiton! Suomen joukkueessa juoksivat Aaro Julkunen, Aaro Ruohola ja Tuomas Heikkilä. Varsinaista ilotulitusta.

Suomen poikien 16-joukkue Miika Tala, Mikko Eerola ja Topias Arola sijoittui 4:nneksi 5 sek pronssista ja 2.43 voittaja-Ranskasta. Toisella osuudelle Pyrinnön Mikko juoksi loistavasti tehden viestin parhaan ajan karaten peräti 4.22 min piikkipaikalle. Joukkueen oli kuitenkin tyytyminen neljänteen sijaan niukasti pronssista.

Leo Matinheikki sprinttasi pronssia

Viimeisenä päivänä vasta 15-vuotias Pyrinnön nopeajalkainen Leo Matinheikki nappasi 16-sarjan EM-pronssia sprintissä. Jämsän Inka Nurminen voitti 16-tyttöjen sarjan ja näin kaikkina päivinä kuultiin Maamme-laulu. 

Jo se, että Pyrinnöstä valittiin 4 edustajaa kisoihin ja vielä Teemu Eerola varalle, oli melkoinen osoitus Pyrinnön loistavasta juniori- ja seuratyöstä. Upea menestys vain alleviivaa todellisen kasvattajaseuran arvoa - omista 'oravista' kasvaa menestyviä junioreita ja myöhemmin menestyviä aikuisia.

Tampereen Pyrintö / suunnistus

Tampereen Pyrintö on perustettu v 1896! ja Pyrinnön suunnistusjaosto on perustettu vuonna 1932. Pyrintö onkin maan vanhin suomenkielinen suunnistusseura.