Sisä-Suomen tanssin aluekeskus

ENEMMÄN KUIN 9KK - tanssiduetto odottamisen odottamisesta

Heikki Järvinen

Liikelaiturin kevään 2016 House-taiteilija Linda Kuhan Enemmän kuin 9kk -teoksessa käsitellään tahatonta lapsettomuutta. Teoksessa tutkitaan jatkuvan odotuksen, pettymyksen ja kaipuun tunnetta ja sen vaikutusta mieleen, kehoon ja parisuhteeseen.

Tanssiduetto rakentuu odottamisen ympärille. Se tunne yhdistää monia eritaustaisia lapsettomia. "Aihe koskettaa yllättävän monia. On paljon pareja, jotka yrittävät eivätkä saa lasta. On myös yksineläviä miehiä ja naisia, jotka eivät odotuksestaan huolimatta saa toivomaansa perhettä. Lapsettomuudesta voi myös kärsiä esimerkiksi sekundäärisesti, eli jos pari ei ensimmäisen lapsen syntymän jälkeen yrityksestä huolimatta saa toivottua perheenlisäystä", Kuha selventää.

Idea teokseen lähti koreografin omakohtaisista kokemuksista lapsettomuudesta sekä Samuel Beckettin kulttinäytelmän ‘Huomenna hän tulee’ -tekstistä. "Näytelmässä on samaa odottamisen optimismia, epätoivoa ja pettymyksen kautta koko elämän kyseenalaistamista, kuin lapsettoman arjessa. Tanssin liikekielen lisäksi käytämme Beckettin notkeaa tekstiä myös tanssiteoksessa", koreografi Linda Kuha paljastaa.

Enemmän kuin 9kk -teos valmistuu parhaillaan Sisä-Suomen tanssin aluekeskuksen esitys- ja harjoitustila Liikelaiturilla, missä se saa ensi-iltansa 8.4.2016. Teoksessa tanssii Kuhan lisäksi tanssija Antti Marjakangas.

Linda Kuha työskentelee tanssijana, koreografina ja tanssinopettajana Suomessa ja Belgiassa. Hän on tanssinut belgialaisessa Danscompagnie Lunessa 2011-2013, tamperelaisessa Tanssiteatteri Liikerissä vuodesta 2013 ja tekee taiteellista työtä vaihtuvissa kokoonpanoissa. Linda on opiskellut tanssia Artesis Hogeschoolissa Belgiassa ja valmistunut tanssinopettajaksi Oulun seudun ammattikorkeakoulusta 2009. Tanssissa häntä kiinnostaa liikkeellä leikittely, liikkeen virtaavuus, sen rytmi ja millaisia jännitteitä se saa aikaan.

Antti Marjakangas on tamperelaistunut tanssija ja somaattisen liikkeen ohjaaja. Hän valmistui Pohjois-Karjalan ammattiopisto Outokummun tanssin koulutuksesta 2009 ja on sen jälkeen harjoittanut tanssia pääasiassa improvisoiden eri yhteyksissä. Tällä hetkellä hän inspiroituu eniten kontakti-improvisaatiosta ja autenttisesta liikkeestä.

Esitykset Liikelaiturilla (os. Yliopistonkatu 58 D, Tampere)

pe 8.4.2016 klo 19 (ensi-ilta)

la 9.4.2016 klo 19

su 10.4.2016 klo 19

 

Liput: 18 / 12 €

Lippuvaraukset: [email protected] / 050 3528 138

Lipunmyynti: ovelta tuntia ennen esityksen alkua.

Lisätietoja: http://liikelaituri.fi/

Sisä-Suomen tanssin aluekeskus

Aikaisempia kirjoituksia

Sisä-Suomen tanssin aluekeskus

Sisä-Suomen tanssin aluekeskus toimii tanssitaiteen hyväksi Pirkanmaalla, Hämeessä ja Keski-Suomessa. Se on yksi kuudesta Opetus- ja kulttuuriministeriön nimeämästä tanssin aluekeskuksesta.

Aluekeskus edistää tanssitaiteen vahvistumista ja monipuolista saatavuutta. Se tukee tanssin ammattilaisten työllisyyttä sekä heidän toimintaansa. Sisä-Suomen tanssin aluekeskus järjestää mm. esityksiä, työpajoja, tapahtumia, yleisötilaisuuksia ja koulutusta sekä edistää taiteiden välistä yhteistyötä ja kulttuuriverkostoja.

Sisä-Suomen tanssin aluekeskuksen verkkosivut löydät osoitteesta www.sisasuomentanssi.fi

Uusimmat mielipiteet