A-P. PietiläA-P. Pietilä on päätoimittaja emeritus ja tietokirjailija.

Sääliksi käy tolkun ihmisiä

Mikä on pakko vanhuksille, on kohtuutonta turvapaikanhakijoille.

Suomalainen sosiaaliturva perustuu siihen, että jokainen auttaa itseään viimeiseen euroon saakka. Vasta sen jälkeen saa apua yhteiskunnalta.

Toimeentuloluukulla tarkastetaan kantasuomalaisen tulot, pankkitalletukset, käteisvarat ja muu omaisuus. Jos tuenhakija on pimittänyt varojaan esimerkiksi ulkomaiselle pankkitilille, tuet peritään takaisin.

Suomi kohtelee tolkullista väkeään tavalla, jonka useat kansanedustajat leimaavat pakolaisten osalta ihmisoikeuksien rikkomiseksi."

Palvelutaloissa asuvilta vanhuksilta peritään hoitomaksuihin lähes koko eläke. Käteen saa jäädä 120 euroa kuukaudessa henkilökohtaisiin menoihin kuten lääkkeisiin ja puhelinmaksuihin.

Systeemi on niin ankara, että 96-vuotiaalta sokealta hoitokodin asukkaalta peritään Yle-vero, vaikka hän ei edes näe televisioruutua.

Suomi kohtelee tolkullista väkeään tavalla, jonka useat kansanedustajat leimaavat pakolaisten osalta ihmisoikeuksien rikkomiseksi. Turvapaikanhakijoille pitäisi jakaa sosiaaliturvaa avokätisemmin kuin kantaväestölle?

Turvapaikanhakijoiden oikeuksien perääminen on jo paljastanut, että Suomesta löytyy hetkessä asunnot yli 30 000 maahanmuuttajalle, mutta ei 7 000 suomalaiselle asunnottomalle. Vastaanottokeskuksiin palkattiin 2 000 sairaanhoitajaa, perushoitajaa ja apuhenkilöstöä, joita ei saada millään rahalla töihin Pohjois-Suomen terveyskeskuksiin.

Turun apulaiskaupunginjohtajana toiminut Maija Kyttä ei uskaltanut vuonna 2011 julkistaa maahanmuuttajien aiheuttamia kustannuksia rasistiksi leimaamisen pelossa. Eikö tämä ruoki maahanmuuttovastaisuutta ja ääriliikkeitä?

Maassa maan tavalla ja kaikille sama sosiaaliturva ja työmarkkinat. Oleskeluluvan saaneet on työllistettävä työllä, johon kykenee ilman kielitaitoa. Suomessa on työn alla laajoja maanrakennus-, liikenneväylä- ja talonrakennustöitä, joihin tuodaan suomea taitamatonta työvoimaa Baltiasta, Puolasta ja Romaniasta.

Työn on kelvattava jo maassa oleville ulkomaalaisille. Eläminen maksaa Suomessa.

A-P. Pietilä

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet