Juhana Suoniemi

Päätoimittaja Kannalan pelko ja viha

 

Tamperelaisen päätoimittaja Karri Kannala kirjoitti blogissaan Aukeavatko suvakin silmät? julki kantansa turvapaikanhakijoista. Hän tanssii Pariisissa ja muualla kuolleiden julmien terroritekojen uhrien haudoilla ajaakseen aatemaailmaansa ja levittäessään vihaansa ja pelkojaan. Kannala käyttää kirjoituksessaan, jopa sen otsikossa termiä suvakki, joka on Hommafoorumilla luotu pilkkanimi ns. suvaitsevaistolle. Termi merkitsee suvaitsevaista ja vajakkia samassa paketissa. Kaunista vuoropuhelua arvon päätoimittajalta aloittaa bloginsa tuollaiselle otsikolla.

Kannala ei ymmärrä, mitä kyseinen termi tarkoittaa, tai sitten hän ihan tosissaan haluaa lisätä vastakkainasettelua ja osoittaa halveksuntansa osan kansalaisista maailmankuvalle. Tämä on aivan eri asia, kuin vaikkapa poliittisen puolueen, hallituksen tai opposition arvostelu. Sellaista kuuluukin päätoimittajan tehdä, mutta kansalaisten nimittely herjaavaksi tarkoitetulla termillä. Oi voi!

Kannala antaa kirjoituksessaan myös sellaisen kuvan, että pakolaisvirrassa suorastaan vilisee terroristejä ja jihadisteja. Antaapa Kannalan itsensä puhua: "Ruotsissa räjäytellään käsikranaatteja. Pakolaismassojen meno Euroopassa alkaa muistuttaa päivä päivältä enemmän Lähi-Idän katuja: pommit paukkuvat ja väkijoukko huutaa sekä tungeksii." Ruotsissa on paljastunut yksi terroristiepäily, Suomessa paljastuneet väkivallanteot ja polttopulloiskut ovat kaikki olleet kantasuomalaisten miesten tekosia ja Pariisin iskutkin ovat osoittautumassa Euroopassa pitkään asuneiden tekemiksi. 

Kannalan kirjoitus pelaa suoraan terroristien pussiin. Hän luo eripuraa ja vastakkaiasettelua tosiasioista piittaamattomalla kirjoituksellaan, jolla on takanaan päätoimittajan painoarvo. Hän on terroristien paras kaveri. Hän on päätoimittaja, joka pelkää. Ja vielä levittää vastuuttomasti omia pelkojaan. Kannala ei ilmeisesti tiedä, että myös me ns. suvakit olemme huolissamme turvapaikanhakijoiden suuresta määrästä ja terrorismista. Emme silti lietso pelkoa emmekä vihaa. 

Olen pitänyt blogia Tamperelaisessa keväästä 2014, kun lähdin sotilastarkkailijaksi Libanoniin ja sittemmin Syyriaan. Olen kertonut alueen tilanteesta ja ihmisten hädästä. Olen myös kirjoittanut näkemyksiäni Tampereen ja Pirkanmaan poliittisista kiemuroista, olenhan kaupunginvaltuutettu ja maakuntavaltuustoryhmän puheenjohtaja. Kannalan ansiosta tämä blogi jää nyt määrittelemättömäksi ajaksi tauolle. Joskus vaan tulee mitta täyteen. 

Juhana Suoniemi

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet