Päätoimittaja Kannala

Aukeavatko suvakin silmät?

Edelleen olen sitä mieltä, että todellisessa hädässä olevia pitää auttaa. Sota on aito syy hätään, syyrialaisten pakomatka on perusteltu. Valitettavasti pakolaismassan seassa on myös huijareita. Lisäksi rikolliset tekevät koko ajan enemmän rahaa, ja aitojen pystyttäminen edesauttaa tätä. EU:n ja Suomen on nyt oltava oikeudenmukainen, mutta samalla erittäin jämäkkä. Vielä jämäkämpi kuin pari viikkoa sitten.

Elokuussa kirjoitin pakolaistulvasta seuraavasti: ”Pakolaistulva Eurooppaan on riistäytymässä käsistä. Turvapaikanhakijoita pulppuaa Etelä-Eurooppaan sellaista vauhtia, että maat eivät pysty pitämään rajojaan kontrollissa. Iso osa pakolaisista lähtee ylittämään merta niin surkeilla lautoilla, että EU-maat saavat naarata vedestä satoja maahanpyrkijöitä päivittäin.

Virallisten tilastojen mukaan turvapaikanhakijoista 70 prosenttia on miehiä, suuri osa on hyväkuntoisia asevelvollisuusiässä olevia. Mediatietojen mukaan nämä hyväkuntoiset miehet maksavat meri- tai rekkakonttimatkoistaan tuhansia euroja. Enemmän kuin suomalaiset lomalennoistaan etelään. Pakolaisleirien naisilla ja lapsilla ei ole tällaisia rahoja.

Uutiskuvat Euroopasta kertovat, kuinka nämä miesjoukot rynnivät juniin, kanaalitunneliin ja turistirannoille. Ruotsissa räjäytellään käsikranaatteja. Pakolaismassojen meno Euroopassa alkaa muistuttaa päivä päivältä enemmän Lähi-Idän katuja: pommit paukkuvat ja väkijoukko huutaa sekä tungeksii.

Maahanmuutosta puhuminen on rasismia. Suomalaisuuden korostaminen on fasismia. Suvaitsevaisto sallii monikulttuurisuudesta puhumisen vain itselleen, muita näkökantoja ei saisi esittää. Ei edes perustellusti. Keskustelun torppaaminen ei enää kauaa onnistu, sillä valtaväestö nousee barrikadeille, kun Kirkkonummen kaltaisia vastaanottokeskuksia alkaa pakolaistulvan sanelemana aueta omaan naapurustoon.”

Ruotsi on ottanut rajatarkastukset käyttöön, ministeri Orpo (kok.) vaatii lisää rahaa sisäisen turvallisuuden parantamiselle, ulkoministeri Soinin (ps.) mukaan Suomessakin on jo Isis-soluja. Tuoreiden tietojen mukaan Pariisiin hirmutekojen tekijöiden joukossa oli pakolaisten mukana Eurooppaan tulleita nuoria miehiä.

Pakolaiset ja terroristit ovat kaksi eri asiaa, mutta silmät on nyt viimein syytä avata, myös sinisilmäisen ”suvaitsevaiston”.

LUE MYÖS Pääkirjoitus: Uudistunut Tamperelainen

Päätoimittaja Kannala

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet