Uusien rajojen aika

Viime vuosiin saakka olemme eläneet madaltuvien rajojen aikaa. Matkustaminen maasta toiseen on nyt helpompaa, halvempaa ja nopeampaa kuin aikoihin, varsinkin länsimaalaiselle.

Se ei tarkoita, että rajat olisivat hävinneet. Mutta tällä vuosituhannella muureja rakennetaan useammin erottamaan luokkia kuin valtioita.

Toki rikkaiden rauhaa on ennenkin suojeltu aitojen, vartijoiden ja teknologian voimin.

Järjestelyjen päätehtävä on ollut niiden ehtojen kontrollointi, joilla köyhät saavat astua vauraiden asuinalueelle (lähinnä erilaisiin palvelustehtäviin), mutta yhtä tehokkaasti ne ovat estäneet rikkaita eksymästä köyhempiin kortteleihin: jatkuva muistutus ”huonojen” väestönosien vaarallisuudesta takaa, että myös rikkaat pysyvät kiltistä omalla alueellaan.

Ihmisten liikkumista määräävät siis näkyvien esteiden lisäksi lisäksi joukko näkymättömiä reviirirajoja, joiden ylittämisen seuraukset riippuvat yhteiskuntaluokasta.

Suomessa on perinteisesti ajateltu, että kodin pitää olla linna, ei linnake. Nyt tämä kulttuuri on katoamassa.”

Vaikka kalterit , koirat ja ulkomaailmalta suojautuminen ovat muualla olleet ihmisille arkipäivää, Suomessa on perinteisesti ajateltu, että kodin pitää olla linna, ei linnake.

Täällä on oltu ylpeitä siitä, että lapsen päästäminen puistoon kaverien kanssa ei merkitse heitteillejättöä ja että oveen riittää ihan tavallinen, aika helposti murrettava normilukko.

Nyt tämä kulttuuri on katoamassa.

Yksityisellä turvallisuussektorilla pyyhkii taantumassakin hyvin, ja sen tilauskirjat täyttyvät nimenomaan ”paremman väen” naapurustoissa, ei niinkään siellä, missä turvajärjestelyille rikostilastojen valossa olisi tarvetta.

Samaan aikaan kun maiden sisällä luokat suojautuvat toisiltaan, tekevät vauraat eurooppalaiset samaa suhteessa naapureihinsa.

Jotkut EU-maat ovat jo ryhtyneet aitaamaan rajojaan köyhien ihmisten virran rajoittamiseksi. Osa vielä harkitsee.

Vähitellen on maapallon ylle kudottu punaisten mattojen verkko, jonka solmukohtien lentokentillä, hotelleissa ja ostoskeskuksissa ei tarvitse kohdata kurjuutta tai pelätä – tai välittää kenestäkään oman pumpulimaailman ulkopuolella.

 

 

Kommentit (22)

Kommentit

Miksi rikollisia pitäisi suosia? Eikö ole viisautta, kun kansalainen edes yrittää suojella itseään ja omaisuuttaan vahingonteolta? Suomalaiset ovat tähän asti olleet aivan liian sinisilmäisiä. Maailma opettaa meitäkin. Pumpulit ovat jo karisseet.

Helena Hartikainen

Rajat oli kyllä se oikea politiikka nyt koko homma on räjähtämässä käsiin ja terrorismin tekijät on kohta joka maailman kolkassa.Shengen sopimus on epäonnistunut niin kuin Eu ja euro.

Tatu

En nyt tiedä itkeäkö vaiko nauraako tälle artikkelille.
Nythän olemme saaneet sitä kulttuurien rikkautta pilvin pimein, nuorten partalasten ja vähän vanhempienkin muodossa. Pariisin terveiset olivat tuorein osoitus siitä, että pahasti on maailma sekaisin.
On vaan ajan kysymys koska meillä pamahtaa. Supo vaan tarkkailee ja tutkailee ja ihmettelee mutta ei saa mitään kunnollista aikaiseksi.
Tornion kautta käveli mahamme ties minkälaisia miehiä "matkatavaroineen" ilman, että rajavartiosto olisi korvaansa lotkauttanut. Mistä Supo meinaa nuo miehet kaivaa esille?
Onko sinun mielestäsi väärin, että haluamme pitää maamme rauhan tyyssijana ja sellaisena että naisemme ja lapsemmekin voivat ulkoilla ilman, että joku hyppää kimppuun. Jos kaipaat toisenlaista kulttuuria niin tervemenoa sinne asumaan ja olemaan. Minä en sellaista kulttuuria tänne kaipaa.

Iippo A Piippo

Todella napakybä kommentti:) Esim. ainakin jo 12ta turv.paik.hak. epäillään raiskauksista ALAIKÄISIÄ kohtaan!! Ennenkuulumatonta ja vain sen takia, että meillä kaikki rajat auki, levällään:X Tänne saa tulla näköjään kuka vaan kaiken maailman pahat teot mielessään:( Miksi Suomi ei sulje rajojaan, kuten jo monet maat ovat tehneet? Onneksi edes puolustusministeri JUSSI NIINISTÖ sanoi selvästi, että maamme alkaa olla jo täynnä. Siis turha tulla tänne>käännytetään pikasysteemillä! Eihän Suomella voi olla mitään jemmarahaa näitten kohta 40.000 pakolaisen elättämiseen ja rahaa kouraan antamiseen, KOSKA JO OMATKIN ELÄVÄT ALLE KÖYHYYSRAJAN!! Ei jaksa tätä: vanhuksilta karsitaan, päivähoidosta karsitaan, lääkemenoista karsitaan, keliakiakorvaus karsitaan jne loputtomiin, MUTTA näille elintasosurffaajille kyllä löytyy kummasti miljoonia?? Missä on menty pahasti metsään, kuka tästä kaikesta paskasta on vastuussa?? Vastatkoon joku "asiantuntija) meille taviksille, thanks:) Hyvää pyhää kaikille;)

Pikkutumma

Luuleeko nimimerkki ihan oikeasti suomalaisten köyhien saavan senttiäkään enemmän yhteiskunnan tukea vaikka turvaa meiltä hakevat eivät saisi mitään? Älkää unta nähkö. Aina löytyy tarvetta hyväosaisten verohelpotuksille, konsullttiselvityksille ja aseille. Jos vielä jotain jää niin ne mahtuvat tilaaja-tuottaja -mallin mukaisesti veroparatiiseihin.

Myyryläinen

Anna Kontula: ”Jotkut EU-maat ovat jo ryhtyneet aitaamaan rajojaan köyhien ihmisten virran rajoittamiseksi. Osa vielä harkitsee.”

Niin tekevät. Jos köyhien ihmisten virta jatkuu rajoittamattomasti EU-alueelle vuodesta toiseen, niin lopulta pakolaisvirran kohde on pakolaisten lähtömaiden kaltainen.
*
Pelkästään tänä vuonna on tullut miljoona ihmistä EU-alueelle. Melkoinen osa ei tule hädän vuoksi, vaan paremman elämän toivossa – jo matkasta ihmissalakuljettajille maksettavat summat kertovat tulijoista.

EU-alue on viimeinen kolkka, joka ottaa massiivisesti pakolaisia.

Muuten, miksi afgaani lähtee pakoon Eurooppaan asti, vaikka vieressä on muslimimaita?
*
Mitä pakolaisia tuottavien maiden ihmiset tekevät ”hätänsä” torjumiseksi? Pelkästään Afrikan väkiluku kasvaa 30 miljoonalla vuodessa. Olisi aika pistää tuppi tapin päälle.

Adamia

No, monet muslimit lähtevät varmaan juuri islamia karkuun ja etsivät helppoa naisseuraa, kaljaa, tupakkaa. Kontulan kirjoitukseen sanoisin, että jos tavalliset ihmiset, naiset ja lapset, joutuvat pelkäämään arkielämässään, se ei vaan ole oikein. Ei Kabulissa eikä Itäkeskuksessa. Me suomalaiset emme ole aiheuttaneet sotivien muslimimaiden ongelmia eikä meidän pidä joutua pelkäämään siellä riehuvien ja sieltä tänne riehumaan tulevien miesten takia. En suostu siihen, että lapseni joutuisivat pelkäämään poliitikkojen tyhmien päätösten takia. Ja Adamialle: Afrikan yms. väkiluku kasvaa, koska siellä joko ei tiedetä ehkäisystä tai sitten miehet eivät suostu sitä käyttämään. Naiset ovat miesten vallan alla. Asiaan tarvittaisiin kunnollinen vallankumous ja ilmainen ehkäisy kaikille naisille.

Termit oikein

Kontula : ”Täällä on oltu ylpeitä siitä, että lapsen päästäminen puistoon kaverien kanssa ei merkitse heitteillejättöä ja että oveen riittää ihan tavallinen, aika helposti murrettava normilukko.
.
Nyt tämä kulttuuri on katoamassa.”
.
Niin on katoamassa. Ruotsissa ollaan ’kehityksessä’ meitä pidemmällä.
.
http://www.aamulehti.fi/maailma/ruotsin-suurkaupungeissa-ammuttu-3-vuode...
.
Ruotsin suurkaupungeissa ammuttu 3 vuodessa yli 60 ihmistä: ”Rikolliset ovat herkkiä pahastumaan”
Todistajia voi olla vaikeaa löytää, koska ihmiset pelkäävät esimerkiksi uhkailua.
.
Suomalaiskirjailija kauhistelee Göteborgin muodonmuutosta
.
http://www.aamulehti.fi/kulttuuri/suomalaiskirjailija-kauhistelee-gotebo...
22.10.2016
Suomalaiskirjailija kauhistelee Göteborgin muodonmuutosta: ”Melkein kuin asuisi sotatoimialueella”
.
http://www.iltasanomat.fi/asuminen/art-2000000911419.html
.
Ruotsiin ollaan perustamassa vartioitua, aidattua asuinaluetta Poppel Parkia.
http://www.poppelpark.se/index.php/om-poppel-park
-
http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/ruotsin_no_go_alueet-27500
.
Kymmeniä ruotsalaisalueita livennyt poliisin käsistä - "valta on rikollisilla"
.
Ruotsissa on useita alueita, joilla oikeusjärjestelmä ei enää toimi tavalliseen tapaan.

Adamia

Luonnonvaroiltaa maailman rikkain maanosa Afrikka, toiseksi suurin ja erittäin suotuisa monipuoliseen viljelyyn, ilmasto suurimmalta osalta ihanteellinen. Kysymys kuuluu, miksi sieltä paetaan.
Turvallisuus on ihan hukassa, saman ihmisrodun sisäinen rasismi karmeampaa kuin missään muualla.
Korruptio on karannut käsistä. Mandelan jälkeinen Etelä Afrikka on Intialaisten liikemiesten korruptoima.
Ystäväni Nigeriasta ja Ugandasta kertovat tarinoita joita ei todeksi voisi uskoa.
Olisiko siirtoomaavallan oppien tulosta joska kiitämme vaikka Englantia,Belgiaa,Hollantia,Ranskaa jne.. vai oliko liian kaukaa haettu.
Miten taas kirkon tekemä työ/uskonto, ei näy mitään positiivista rauhoittumista.
Tuntuu kaikkien nykyisten sotien syynä olevan uskonto, Itse en moisiin erillaisiin uskonto satuihin tietenkään usko.
Lähi-Itä on nyt niin monen diktaattorin leikkikenttä, jotta tuskin rauhoittuu pitkään aikaan.

Tolkkua2016

Anna Kontula jää onneksi mielipiteineen vähemmistön .
Ihmisellä on oikeus suojautua pahuutta ja rikollisuutta vastaan . Näin tapahtuu ympäri maailmaa joka puolella .
Euroopassa liikkuu nyt ihmisiä joiden ajatusmaailma ja moraali poikkeaa kaikin tavoin meidän vastaavista .
Vaikka kaiken aikaa väitetään että me olemme samanlaisia ei se ole totta .
Todistuksena siitä näemme Suomessakin ihmisiä joiden ulkoinen habitus puhumattakaan uskonnosta tai ajatusmaailmasta sekä elämäntavoista poikkeaa omistamme . Osan suhtautuminen toiseen sukupuoleen , homoihin ja lesboihin on hirvittävää ihmisoikeusrikos .
Mielestäni vallassa olevien ja päätöksiä tekevien tulee ensisijaisesti suojata kansa joka rahoittaa heidän elämänsä ja yhteiskunnan tarpeet eikä vain kerryttää verorahoilla omaa rikkauttaan eikä jakaa sitä maahan tuleville ulkopuolisille .
Jos päättäjät sallivat ulkopuolelta tulevan rikollisen roskajoukon "vallata" maan ja vielä vaativat oman kansansa elättämään tämän väen on päättäjät vaihdettava .
Tyrannihallitsija esimerkkejä, oman kansansa tuhoajia on paljon. Huomioitavaa on että jostain syystä meidän x-presidentti Halonen on juuri heitä palkinnut korkeimmilla kunniamerkeillä . Se kertoo Halosen ja hänen kaltaistensa ajatusmaailmasta paljon .

CALWX9

Globaalilla kilpailulla on tällaisiakin seurauksia. Kaikilla ei ole sitä kilpailukykyä. Aina on häviäjiä, jotka turvautuvat epätoivoisiin keinoihin.
Joillekin sota on kannattava kauppa. Asetehtaissa riittä työpaikkoja ja raha lisääntyy. Se ei ole niukkeneva resurssi. Mutta kaikille ei jaeta pelimerkkejä hengissä pysymiseen.
Kun valtaa hamuavat pääsevät määräämään koko väkivaltakoneisto tukenaan, niin kuka enää mahtaa tai lähipiiristäkään uskaltaisi toimittaa lukkojen taa. Vain tyranni saa vapaasti riehua.
Toisten on pakko valita vaikka vaihtoetoja ei olisikaan.

Reetta Sinipelto

Olen jälleen Kontulan kanssa ihan samaa mieltä. Rajoja ja muureja rakenneltiin ennen muinoin ja sitten niitä vähän aikaa purettiin mutta se imperiumi on iskenyt takaisin.

Tatu tuossa ylenpänä mainitsee 80-luvun parhaaksi ajaksi. Minusta silloin alkoi uudelleen paremmin pärjäävien yhtiskuntaluokkien erottautuminen rahvaasta. Siihen asti oltiin koko sodanjälkeinen aika ajettu tasa-arvoa ja hyvinvointia yhä laajemmalle ja laajemmalle. Tuolloin yksityistä businessspekulointia ylistänyt aika käänsi kehityksen nykyiseen turmiolliseen suuntaansa.

Toisaalta Kontula olisi voinut huomata myös "punavihreiden kuplien" reunojen rajaavan meitä suvakkeja eroon kaikenlaisista eristysmielisistä muista. Toki ymmärrän, että se on meille mukavempaa näin mutta pitäisi varmaan pyrkiä yli myös niistä rajoista jotta suvaitsevaisempi ymmärrys leviäsi takaisin yhteiskuntaan.

Myyryläinen

Jos nykyinen meno sallitaan on Eurooppa kohta slummeja täynnä ja hyväosaiset elää sähköaitojen ja vartioiden turvan takana .

Järjetöntä on köyhdyttää Suomeakin niin , ettei kohta kenelläkään taviksella ole kuin köyhyys ja yhteinen taistelu siitä vähästä mitä jää jaettavaksi . Rikollisuus lisääntyy ja poliisin mahdollisuus vaikuttaa siihen vähenee entisestään .

Jos maahan annetaan vyöryä osaamattomien, erilaisten tapojen , uskonnon ja kulttuurin sekä aika ja moraalikäsityksen omaavat massat jotka lisääntyy jatkuvasti niin ei ole kaukana se aika että jatkuvat mellakat, terrorismi , autojen polttelu ja kauppojen ryöstely on arkipäivää Suomessa .

Tätäkö kasvavalle nuorisollemme ja syntyville lapsillemme haluamme ihan tahallisesti järjestää ?

Miten Suomi voisi tuolta välttyä jos maahanmuuttoa ei nyt aleta rajoittamaan ? Ei Suomi ole sen kummallisempi paikka kuin ne maat jossa tämä on jo arkipäivää.

Eurooppaan pyrkiviä pitää auttaa omissa maissaan niin että he itse joskus kykenevät nostamaan itsensä ahdingosta .

Noilta ihmisiltä on alettava edellyttää itseltään tekoja omaksi parhaakseen ja siihen voisi panostaa ohjaamalla ja opettaen ja niin, että kaikki raha mitä mahdollisesti jaetaan avuksi tulee valvoa korruptiolta ja rikollisilta . Kaikki tuo on mahdollista .

Jos tuo porukka ei halua muutosta , ei luovu uskontonsa pakkovallasta joka estää useissa maissa järjen käytön tai muutoinkin elää manjaana elämää ennemmin kuin tarttuu toimeen niin se on valinta sekin .

Jos ainut panostus noilla ihmisillä on pakolaiseksi ryhtyminen tai vaatimus päästä Eurooppaan toisten eläteiksi niin se on silloin heidän oma valintansa kun tämä estetään ja heille jää muuttumaton kurjuus .

Koko Afrikka Arabimaiden ja Afganistanin ja vastaavien jatkuvasti autettujen ja tuettujen maittensa ohella ei saa ulkoistaa Eurooppaan kansalaisiaan joiden kotoutuminen ei länsimaissa toimi ja joiden työtaidoille ei juurikaan ole mitään työkohdetta osoittaa sataan vuoteen .
Meillä on velvollisuus jälkipolviemme takia noustava vastustamaan järjetöntä maahanmuutto politiikkaamme juuri nyt.

CALWX9

Puhuupa Kontula ihan mitä tahansa se mitä oikeasti tapahtuu ja on tapahtunut Suomessa on nähtävissä jo nyt ja kertoo totuuden maahanmuuton kammottavista puolista.

Yhteistä rahaa uppoaa järkyttävät määrät ja sillä ei näytä olevan mitään ylärajaa vaikka kotoutuminen ei onnistu ja työttömyys maahan muuttaneiden ja turvapaikan saaneiden (jo 1990 alkaen ) parissa vain kasvaa.

Onnistumisia on todella vähän ja jostain syystä vain vastaanottavan maan kansalaisia eli meitä syyllistetään kaikesta ei tänne tulijoita jotka eivät muuta piiruakaan ajatellustaan , tavoistaan tai ylipäätään mistään .
Heiltä ei tunnuta vaadittavan muuta kuin tilinnumero jonne tukia aletaan välittömästi maksaa .

Yhä lisääntyvä alaikäisten hyväksikäyttö , lasten raiskaaminen,huumeiden maahan salakuljetus , varastelu ja kaikenlainen rikollisuus on tullut lisääntyneenä Suomeen .

Suomalaisia on muuttanut maailmalle sankoin joukoin työtä tekemään itsensä itsenäisesti elättäen .
Vanhimmat heistä puhuvat edelleen olevansa suomalaisia , pitäytyvänsä entisessä kotimaassaan Suomessa oppimiinsa perinteisiin ja kunnioittavat edelleen noita vanhoja kotimaansa tapoja juhlia ja muuta .

Vasta kolmas ja neljäs sukupolvi kokeen olevansa muuta kuin Suomalainen sulautuneena jo sen maan vallitseviin piirteisiin , tapoihin suvereenisti jossa ovat myös ominen vanhempineen syntyneet , ehkä vain iso-vanhemmat enää muistelevat Suomea .

Miten täällä päättäjät kuvittelevat , että Afrikasta ja Irakista tai ihan mistä muslimimaastakin tänne tulevat kotoutuvat Suomalaisiksi edes vähäsen muka nopeammin ?

Ei tule tapahtumaan ja saattaa olla ettei se tapahdu edes useamman Suomessa syntyneen sukupolvenkaan aikanakaan sillä islamisteilla ainakin uskonto määrittää heidän elämänsä kaikista ensimmäiseksi ihan kaiken .

CALWX9

Näköjään vain oikeasti kansallismieliset osaavat suhteuttaa asioita. Se edellyttää tosiasioiden tutkimista ja analysointia. Tietoja on netti täynnä. Nykyinen afrikaanojen ja arabiukkojen turvapaikkaralli on meillä vähintään 95% pelkkää ilmaisen elämän metsästystä. Sen todistaa vaikkapa Vantaan lähes jokailtainen matujen kaahailu ja pimpparalli ihan keskiluokan autoilla esim. Jumbon lähistöllä mp-liikkeiden parkkiksilla. Yöelämää, juopottelua ja ilonpitoa. Kannattaa pyörähtää joku yö ohiajaessa vilkaisemassa. Tavoite on matu-ukoilla hakea vain tarjolla oleva turvapaikka-niminen oleskelulupa ja sillä ilmainen asuminen muiden kustantamana. Rahaa tuntuu kuitenkin olevan näillä "sotien uhreilla ja vainotuilla". Kaikki jäi "raunioihin", mutta vain turvapaikkahaastattelussa.

Ja tämä 6.12.2017 HS:ssä esitelty espoolainen somalitaustainen nainen lapsilaumansa kanssa. Miestä ei ole mutta joka vuosi putkahtaa uusi lapsi pömppömahasta. Se ei ihmetytä Anna Kontulaa. Eikä tosin sairaanhoidotta jääneet eläkeläisetkään. Siinä on meillä kansanedustaja...

Hädänalaisia ihmisiä on ja heitä tulisi auttaa. Meille on nyt rynnännyt kyynärpäätaktikoilla sellaista väkeä mikä ei olisi oikeutettu mihinkään turvapaikkaan. Oikeat hädänalaiset ja turvapaikan ansaitsevat ovat vielä hädässä jossakin.

realisti etsivä

Anna Kontula

Anna Kontula on sosiologi, kansanedustaja, kaupunginvaltuutettu ja kolmen lapsen äiti.

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.