Sisä-Suomen tanssin aluekeskus

Liikelaiturin syyskuun Klubi 11.9.2015 klo 18

LIIKELAITURIN SYKSYN KLUBIT AVAA PAULA TUOVINEN

Liikelaiturin syksyn Klubit käynnistyvät perjantaina 11.9.2015, jolloin Liikelaiturilla vierailee taiteilija, filosofian maisteri ja Taideyliopiston Va. rehtori Paula Tuovinen. Syksyn ensimmäisen Liikelaiturin Klubin teemana on Kulttuurinen keho. Tuovinen alustaa aiheesta miten liikkeelliset mallit muotoutuvat kulttuurisesti kehossamme ja miten se näkyy myös tanssitaiteessa. Tuovisen lisäksi Klubissa on vieraana sosiaali- ja kulttuuriantropologi ja tutkija Petra Autio. Lisäksi illan Klubissa on mukana tanssin ammattilaisia ja ammattiopiskelijoita, jotka ovat osallistuneet aiemmin samana päivänä Paula Tuovisen ohjaamaan workshopiin.

Paula Tuovinen, Taideyliopiston vararehtori vuodesta 2013 ja Va. rehtori keväästä 2015, on työskennellyt laajasti suomalaisella tanssitaidekentällä tanssijana, koreografina ja opettajana. Koreografina hänen kansainvälisesti tunnetuin teoksensa on Blondi vuodelta 2000, jota hän on esittänyt pohjoismaiden lisäksi mm. Belgiassa, Ranskassa, Liettuassa, Tsekin tasavallassa ja Serbia-Montenegrossa. Tuoreimman tanssijantyönsä hän on tehnyt Kuumien Putkien kanssa teoksessa Just Queens 2013-14 ja Blondi Remake soolossaan 2015. Paula Tuovinen hakee Taideyliopiston rehtoriksi.

Klubi järjestetään perjantaina 11.9.2015 klo 18 Liikelaiturilla os. Yliopistonkatu 58 D, Tampere. Klubiin on vapaa pääsy.

 

Lisätietoja:

http://www.liikelaituri.fi

 

Sisä-Suomen tanssin aluekeskus

Aikaisempia kirjoituksia

Sisä-Suomen tanssin aluekeskus

Sisä-Suomen tanssin aluekeskus toimii tanssitaiteen hyväksi Pirkanmaalla, Hämeessä ja Keski-Suomessa. Se on yksi kuudesta Opetus- ja kulttuuriministeriön nimeämästä tanssin aluekeskuksesta.

Aluekeskus edistää tanssitaiteen vahvistumista ja monipuolista saatavuutta. Se tukee tanssin ammattilaisten työllisyyttä sekä heidän toimintaansa. Sisä-Suomen tanssin aluekeskus järjestää mm. esityksiä, työpajoja, tapahtumia, yleisötilaisuuksia ja koulutusta sekä edistää taiteiden välistä yhteistyötä ja kulttuuriverkostoja.

Sisä-Suomen tanssin aluekeskuksen verkkosivut löydät osoitteesta www.sisasuomentanssi.fi

Uusimmat mielipiteet