LukijaltaTällä palstalla julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia.

Maria Mattila tekee arvokasta työtä

Maria Mattila vastaa Keltaisen talon pyörittämisestä.

Helinä Kanninen
Maria Mattila tekee erittäin arvokasta työtä VR:n omistaman Keltaisen talon säilyttämisen puolesta (Tamperelainen 25.4.2015) . Hän on yhdessä innokkaiden vapaaehtoisten kanssa tehnyt purku-uhan alla olevasta talosta hyvin toimivan koko kansan kulttuurihuoneen.

Vanhojen, keltaisten seinien sisällä on järjestetty jo monenlaisia tapahtumia: livemusiikkia, performansseja, kirjallisuutta ja näyttelyitä. Tästä työstä Maria Mattilalle myönnettiin ansaitusti Tampereen kulttuuriteko -palkinto.

Nuorten taistelussa kulttuurihistoriallisesti arvokkaan Morkun talon puolesta ei yksikään poliitikko pistänyt tikkua ristiin. Jos sivistys- ja elämänlaatupalvelujen lautakunnan puheenjohtaja Olli-Poika Parviainen olisi asettunut nuorten rinnalle, tuskin poliisit olisivat toistuvasti kantaneet nuoria ulos valtaamastaan Morkun talosta.

Nyt kun apulaispormestari Parviainen siirtyy eduskuntaan, toivottavasti hänen tilalleen saadaan myös nuorten kulttuuriasioita ymmärtävä ja puolustava henkilö. Meillä on nuorissa valtava potentiaali: He tekevät aivan uutta kulttuuria, mutta haluavat säilyttää myös kulttuurihistoriallisesti vanhaa.

Tampere ei ole vain hyvin toimeentulevien, keski-ikäisten kulttuurikaupunki, jotka käyvät Tampere-talossa.

Arto J. Heinämäki

Lukijalta

Aikaisempia kirjoituksia

Uusimmat mielipiteet