Sisä-Suomen tanssin aluekeskus

Voittajat ja vapautujat valokeilassa Liikelaiturilla!

Voittajat ja vapautujat valokeilassa Liikelaiturilla!

Tanssitaiteilijat Noora Nenonen ja Outi Yli-Viikari yhteisillassa perjantaina 8.5.2015 klo 19.00 Liikelaiturilla. Kahden sooloteoksen esitysilta hurmasi yleisönsä viimeksi helmikuussa Nokian Tehdassaaren Tehdas 108:n näyttämöllä. Nyt tanssitaiteilijat tuovat teoksensa Tampereelle.

Noora Nenosen The Horse Show on teos voittajista, häviäjistä ja hevosesta. Inhimillisyyden ja eläimellisyyden rajoilla tasapainoileva teos pureutuu voiton ja tappion tematiikkaan purkaen auki niiden fyysisyyttä ja tarkastellen länsimaista mestariuden olemusta.

Outi Yli-Viikarin sooloteos A Journey Towards Matter and Mind on fyysinen luonnostelma, joka tunnustelee ihmisaineen mahdollisuutta vapautua liikkeeseen mielensä mukaisesti. Teos jatkaa Yli-Viikarin helmikuussa esittämän sooloteoksen Hengitys Hiili Healing jalanjäljissä, yhdistäen vanhoja ja uusia ajatuskulkuja.

Noora Nenonen on tamperelainen tanssitaiteilija, joka toimii vaihtelevissa rooleissa esittävän taiteen kentällä Suomessa ja ulkomailla. Outi Yli-Viikari on tamperelainen tanssi- ja kuvataiteilija. Yli-Viikari työskentelee kansainvälisesti  esiintyjänä, koreografina ja kuvataiteilijana sekä itsenäisesti että erilaisissa taiteilijakokoonpanoissa.

 

Esitysaika: pe 8.5.2015 klo 19.00

Paikka: Liikelaituri, Yliopistonkatu 58 D, sisäpiha

Lippuvaraukset: [email protected] / 050 352 8138 sekä 1 h ennen ovelta.

Lipun hinnat: 18 / 12 €

Lisätiedot: www.sisasuomentanssi.fi

Kohdeyleisö: nuoret ja aikuiset

Valokuva: Ilkka Aaltonen

Tukijat ja yhteistyötahot: Sisä-Suomen tanssin aluekeskus, Taiteen edistämiskeskus Pirkanmaan aluetoimipiste ja Tehdas 108.

Sisä-Suomen tanssin aluekeskus

Aikaisempia kirjoituksia

Sisä-Suomen tanssin aluekeskus

Sisä-Suomen tanssin aluekeskus toimii tanssitaiteen hyväksi Pirkanmaalla, Hämeessä ja Keski-Suomessa. Se on yksi kuudesta Opetus- ja kulttuuriministeriön nimeämästä tanssin aluekeskuksesta.

Aluekeskus edistää tanssitaiteen vahvistumista ja monipuolista saatavuutta. Se tukee tanssin ammattilaisten työllisyyttä sekä heidän toimintaansa. Sisä-Suomen tanssin aluekeskus järjestää mm. esityksiä, työpajoja, tapahtumia, yleisötilaisuuksia ja koulutusta sekä edistää taiteiden välistä yhteistyötä ja kulttuuriverkostoja.

Sisä-Suomen tanssin aluekeskuksen verkkosivut löydät osoitteesta www.sisasuomentanssi.fi

Uusimmat mielipiteet