Tapparan taitoluistelijat

Muodostelmaluistelun SM-kilpailut 2015 Tampereella

Muodostelmaluistelun SM-kilpailut 2015 juliste.

Marjo Majlund.

Muodostelmaluistelun huippujoukkueet kilpailevat Suomen mestaruuksista ja MM-mitaleista 28. helmikuuta - 1. maaliskuuta. 

Tamperelaisilla on ainutlaatuinen tilaisuus nähdä maailmanluokan huippu-urheilua Hakametsän jäähallissa luisteltavissa Muodostelmaluistelun SM 2015 -kilpailuissa.  28 joukkuetta lähes 700 luistelijan voimin tuovat hiihtolomaviikon päätteeksi Hakametsän täyteen vauhtia, väriä ja sykähdyttäviä kilpailuohjelmia.

Koko Suomen – ja sanalla sanoen – myös maailman parhaat muodostelmaluistelujoukkueet kokoontuvat SM-kilpailuihin taistelemaan mitaleista ja mestaruuksista.

Senioreissa käydään kova taisto myös kahdesta tarjolla olevasta MM-kisapaikasta. SM-mitalit luistellaan kolmessa kilpailusarjassa jotka ovat nuorimmasta vanhimpaan: SM-noviisit, SM-juniorit ja SM-seniorit.  Noviiseissa ja junioreissa kilpailee kummassakin 12 joukkuetta ja senioreissa neljä.  Joukkueita saapuu Tampereelle kaikkialta Suomesta.


Senioreissa näyttäviä koreografioita tarjoavat hallitseva Suomen ja maailmanmestari Marigold IceUnity, MM-pronssimitalisti Rockettes ja vuoden 2013 maailmanmestari Team Unique. Lisäksi haastajana on mukana espoolainen Revolutions.

Seniorijoukkueiden kova keskinäinen kilpailu takaa lajia seuraavalle yleisölle nähtäväksi vuosi vuodelta yhä vaikuttavampia kilpailuohjelmia. Myös junioreissa nähdään kovatasoinen kilpailu sillä mm. helsinkiläiset
Team Fintastic ja Musketeers ovat hallinneet myös tämän sarjan kärkisijoja niin kotimaan kuin kansainvälisillä jäillä. 


Tamperelaisjoukkueet vahvasti mukana

Tamperelaiset ovat vahvasti mukana kilpailuissa kahdella joukkueella, jotka edustavat järjestävää seuraa Tapparan taitoluistelijoita.  SM-noviiseissa kilpailee CrystalBlades ja SM-junioreissa FireBlades.

Tapparan joukkueet ovat onnistuneet lyömään piste-ennätyksiään kuluneen kauden kilpailuissa. CrystalBlades luisteli tapparalaisittain historiallisen SM-sarjan pronssimitalin ja suoran paikan SM-kilpailuun lajin ensimmäisissä valintakilpailuissa syksyllä. Samoin FireBlades onnistui kahdessa valintakilpailuissa mukavasti pysymään kymmenen parhaan joukossa kovatasoisessa juniorisarjassa.

-   On hienoa saada kisata SM-kisat kotihallissa. Laji on hyvässä nosteessa Tampereella ja harrastajia on Tapparassa paljon. Tapparan molemmat SM-sarjan joukkueet ovat kehittyneet vuosi vuodelta, mikä kertoo siitä että pitkäjänteinen työ alkaa vihdoin tuottaa tulosta,  iloitsee Tapparan muodostelmaluistelun päävalmentaja Johanna Nuotiomaa.

Noviiseissa CrystalBlades tavoittelee paikkaa viiden parhaan joukkoon. CrystalBladesin  luistelijoiden keski-ikä on 12,3 vuotta mikä Suomen nuorimpia noviisisarjassa. Junioreissa FireBladesin tavoite on sijoittua seitsemän parhaan joukkoon.  Tämä on kovatasoisessa juniorisarjassa joukkueen tähän saakka korkein tavoite. FireBladesin luistelijoiden keski-ikä on 15,4 vuotta.

-    Molemmissa sarjoissa on etukäteisasetelman perusteella ennennäkemättömän tiukka ja tasainen kilpailu niin mitaleista kuin muistakin sijoista, toteaa Johanna Nuotiomaa.

Humoristisia ja dramaattisia teemoja

Muodostelmaluistelussa kilpailuohjelmat tehdään voimakkaan teemallisiksi pukuja, musiikkia ja koreografioita myöten.
 FireBlades luistelee kilpailuissa lyhyohjelmansa dramaattisella teemalla Tulilintu  ja vapaaohjelman humoristisella Hullu tiedemies teemalla.  CrystalBlades tuo jäälle Monopolyn, tuon tutun lautapelin, vaihtuvat tilanteet nopanheittoineen ja vankilassa käynteineen.  

Tapparan joukkueiden raikkaat ja mielikuvitukselliset koreografiat ovat herättäneet runsaasti positiivista huomiota. Eräs kokenut lajituomari vertasi Taitoluistelulehdessä FireBladesin koreografioiden pärjäävän jopa Suomen kärkijoukkueille. Myös noviisijoukkue CrystalBladesin  Monopoly -ohjelman ilmeikäs koreografia on saanut kauden aikana runsaasti kehuja lajiväeltä.

Tapparan joukkueilla on kokemusta myös kansainvälisiltä kilpajäiltä. Joukkueet kilpailivat tammikuussa Ruotsissa kansainvälisessä Leon Lurje Trophyssä. Siellä CrystalBlades voitti noviisisarjan ylivoimaisesti ja FireBlades nappasi hopeaa junioreissa, kumpikin omilla piste-ennätyksillään.


Tapparan muodostelmaluistelu houkuttelee harrastajia

Tapparalaiseen muodostelmaperheeseen kuuluu lähes 200 luistelijaa. Seurassa harjoittelee ja kilpailee tällä kaudella peräti  kahdeksan joukkuetta alkeistason joukkueista aikuisharrastajiin ja SM-tasolle saakka. Laji houkuttelee luistelijoita mukaansa jo suoraan luistelukouluista. Tapparassa onkin lajin alkeistasolla eli kahdessa tulokassarjan joukkueessa kasvamassa laaja pohja muodostelmaluistelun tulevaisuutta.

Pikkusormen napattuaan laji vie useimmiten harrastajaltaan koko käden.  Jos taidot ja motivaatio riittävät voi  muodostelmaluistelijan matka yltää tulokastasolta vaativalle SM-tasolle. Myös ns. harrastusluistelu on Tapparan muodostelmaperheessä mahdollista. Taitojaan voi ylläpitää kansallisen sarjan joukkueissa ja aikuisillekin on tarjolla oma joukkue. Kaikissa näissä joukkueissa on mahdollista myös kilpailla kisahuumasta ja yhteishengestä nauttien.
 

Kilpailuissa juhlitaan pyöreitä

Muodostelmaluistelun SM-kilpailut on lajin odotetuin kotimainen kilpailu. Se on myös Tapparan 60-vuotisjuhlavuoden avaustapahtuma. Juhlan kunniaksi nähdään lauantaina 28.2. hauska avajaisnäytös, jossa jäällä musiikillisen tarinan myötä taituroivat yhdessä sekä nuoret jääkiekkoilijat että taitoluistelijat.

Muodostelmaluistelun saapumisesta Suomeen on kulunut 30-vuotta.  Sen kunniaksi nähdään Hakametsän jäähallin käytävällä historianäyttely, ja tamperelaista väriä siihen tuo vanhojen kisapukujen kokoelma. Myös kilpailuareena Hakametsän eli virallisesti Tampereen jäähalli juhli viisikymppisiään alkuvuodesta. 

Tervetuloa kannustamaan tamperelaisjoukkueita ja nauttimaan kilpailutunnelmasta!

Kilpailun nettisivut: www.muodostelmaluistelusm2015.fi

Tykkää Facebookissa: https://www.facebook.com/MLSM2015  ja seuraa Instagramissa kilpailun tiliä  Muodostelmaluistelun_sm2015, jossa nähtävillä joukkue-esittelyt ja tulossa runsaasti kisafiiliksiä niin jäältä kuin kulissien takaa. #mlsm2015

Aikataulu: 
LAUANTAI 28.2.

14.15 avajaisnäytös
15.00 SM-noviisien vapaaohjelmakilpailu
17.15 SM-junioreiden lyhytohjelmakilpailu
19.30 SM-senioreiden lyhytohjelmakilpailu
n. 20.20 noviisien palkintojenjako

SUNNUNTAI 1.3.

13.00 SM-junioreiden vapaaohjelmakilpailu
15.25 SM-senioreiden vapaaohjelmakilpailu
16.20 junioreiden ja senioreiden palkintojenjako

Pääsyliput: Lippupalvelu tai kilpailupäivinä jäähallin lipputoimistosta. Alennusliput: lapset (4-16v), opiskelijat, eläkeläiset ja varusmiehet.

(Oikeudet aikataulumuutoksiin pidätetään järjestäjällä).

 


 


 

 


 

 

Tapparan taitoluistelijat

Aikaisempia kirjoituksia

Tapparan taitoluistelijat

Tapparan taitoluistelijat on vuonna 1986 perustettu Tappara ry:n jaosto. Tapparassa voi harrastaa taitoluistelua sekä yksin- että muodostelmaluistelussa ammattivalmentajien ohjauksessa. Taitoluistelutoimintaa Tappara tarjoaa alkeista aina kansainväliselle huipulle asti. Tapparan taitoluistelijat järjestää vuosittain joulu- ja kevätnäytöksen sekä erilaisia kilpailuja. Tapparan taitoluistelijat on Suomen Taitoluisteluliiton (STLL)  ja Suomen Liikunta- ja Urheilun (SLU) jäsenseura sekä Nuori Suomi -sinettiseura. www.tappara.fi/taitoluistelu

Uusimmat mielipiteet