Ruokkikaa Nälkäiset

Autetaan yhdessä Kreikan pakolaisia

Tämä nelihenkinen perhe saapui Ateenaan syyskuun alussa. He löysivät turvapaikan hylätystä hökkelistä. Tällä hetkellä heidän ruokahuollostaan vastaa Ruokkikaa Nälkäiset ry yhteistyökumppaninsa Samarian kautta.

Ruokkikaa Nälkäiset ry

Kreikassa asuu 10 miljoonaa ihmistä, joista noin miljoona on pakolaisia. Lähi-idästä, pääasiassa Afganistanista ja Iranista, tulevat pakolaiset rantautuvat ensimmäiseksi suurten talousvaikeuksien kanssa kamppailevaan Kreikkaan, missä heistä ei huolehdita asianmukaisesti. Sotaa ja vainoja kotiseudultaan paenneita kohdellaan usein huonosti ja he joutuvat kärsimään paljon vääryyttä. Varsinkin ilman passia ja henkilötodistusta tulevat ovat vaikeassa asemassa.

Ruokkikaa Nälkäiset ry auttaa Kreikan pakolaisia rahoittamalla Samaria -järjestön työtä. Kävimme lokakuun alussa Ateenassa tutustumassa järjestön arkeen.

Samarian toimipiste sijaitsee Ateenan keskustassa ja siellä jaetaan ruokaa kolme kertaa viikossa yhteensä noin 600 pakolaiselle. Ruoanjakoa valmistellaan huolella. Vapaaehtoiset loihtivat yksinkertaisista, edullisista ruoka-aineista herkullisia aterioita ja tarjoilevat ne ihmisille pöytiin kahdessa suuressa salissa. Sisääntulijat toivotetaan tervetulleiksi kättelemällä. Ateriahetken tunnelma on vapautunut. Iloinen puheensorina täyttää salin pelon ja lohduttomuuden väistyttyä hetkeksi pakolaisten mielestä. Samarian työntekijät osoittavat heille solidaarisuutta myös aterioimalla itsekin heidän kanssaan.

- Haluamme sekä kohdella tänne tulevia ihmisiä arvokkaina että tarjota heille maukkaan aterian, kertoo ruokakeskuksen johtaja, korealaissyntyinen Phil Yongtai Yang. Tällainen lähestymistapa on tehnyt keskuksesta erittäin suositun pakolaisten parissa. Monille se on ainoa valonpilkku toivottomalta tuntuvassa elämäntilanteessa.

Sinäkin voit olla viemässä Kreikan pakolaisille iloa ja toivoa paremmasta huomisesta. Ruokkikaa Nälkäiset ry toimittaa apusi perille luotettavasti ja tavoittaa suoraan sitä tarvitsevat ihmiset.

Ruokkikaa Nälkäiset

Aikaisempia kirjoituksia

Ruokkikaa Nälkäiset

Ruokkikaa Nälkäiset ry on suomalainen avustusjärjestö, jolla on pitkä kokemus avustustyöstä katastrofi- ja konfliktialueilla eri puolilla maailmaa.

Toimimme kristilliseltä arvopohjalta useissa Afrikan ja Aasian maissa sekä Euroopan köyhillä alueilla. Apu toimitetaan perille ilman välikäsiä, joten kustannukset pysyvät pieninä.

Uusimmat mielipiteet