Tampereen Nuorisoseura

Kesän suuret tanssitapahtumat

Kesällä Tampereen Nuorisoseuran tanssiryhmät osallistuivat kahteen suureen kansantanssi- ja -musiikkitapahtumaan. SottiisiMoves yhdisti kesäkuussa Suomen suurimman kansantanssifestivaalin Pispalan Sottiisin ja Moves-tanssikatselmustapahtuman. SottiisiMoves keräsi viiden päivän aikana 39 000 katsojaa. Ohjelmaa tarjottiin tapahtumaviikon aikana 10 000 minuuttia 80 eri tilaisuudessa. Festivaalille osallistui 2 500 eri-ikäistä tanssijaa, joista yli puolet oli alle 18-vuotiaita. Kotimainen päävieras oli Pispalan Sottiisin Vuoden 2014 kansantanssiyhtye Kirjavat Lappeenrannasta. Lisävärinsä SottiisiMovesiin toivat kansainväliset tanssiryhmät Rhythm Performing Arts Intiasta, Lubelacy I Puolasta, Regös Táncegyüttes Unkarista, Razzadory Venäjältä ja Leigarid Virosta.

SottiisiMovesissa oli konsertteja, katselmuksia, tanssipartyja, klubi-iltoja, flash mobbeja ja osanottajille tanssi-ja musiikityöpajoja. Keskustorin lavalla nähtiin koko tapahtuman ajan yleisölle maksuttomia vauhdikkaita tanssi- ja musiikkiryhmien esityksiä. (http://sottiisimoves.fi/uutiset/)

Tampereen Nuorisoseura oli vahvasti mukana tapahtuman järjestelyissä sekä talkootoiminnassa että esiintymässä. Hällä-näyttämöllä konsertissa esiintyi seuramme lastenryhmistä Topraset, Häkärät ja Rytäkät sekä nuorten aikuisten ryhmä Vinkkarit. Hämeenkadulla järjestetty kulkue kokosi yhteen koko tapahtumakansan, joka kulki laulaen Pyynikin kentällä järjestettyyn pääjuhlaan, jossa esiintyivät sekä kotimaiset tanssijat että  ulkomaiset vieraat. Kaikki seuramme tanssiryhmät osallistuivat kulkueeseen ja lähes kaikki myös pääjuhlan kenttäohjelmaan.  

Heinäkuussa Kaustinen Folk Music Festivalilla esiintyivät Vinkkarit esittäen keväällä Karjalaisen nuorisoliiton kansantanssiluokituksessa valio-luokan saaneen teoksen Nuorallatanssi ja Uni.

Tampereen Nuorisoseura

Aikaisempia kirjoituksia

Tampereen Nuorisoseura

Uusimmat mielipiteet