Rinne valuu rotkoon

Suomen talous on tilassa, jota ei paikata muutaman suurituloisen lisäveroilla.

Nyt on verotettava keskituloisia, jotta verokertymä olisi riittävän suuri. Valtiovarainministeri Antti Rinne (sd.) joutuu rokottamaan omia kannattajiaan, sillä Suomessa on luultua vähemmän rikkaita ja uskottua vähemmän köyhiä. Suomi on keskituloisten kansakunta. Palkansaaja kuuluu parhaiten ansaitsevan 10 prosentin joukkoon, mikäli kuukausipalkka ylittää 5364 euroa (Tilastokeskus).

Valtion kassaa voidaan täyttää ainoastaan keskituloisten kukkarosta.

Budjetin pohja pettää

Valtiovarainministeri Rinne esitteli pari viikkoa sitten budjettinsa, joka sisälsi uusia menolisäyksiä ja lisärahaa demarien perinteisille kannattajille.

Nyt hän kuitenkin tunnustaa, että Suomen talouden tila on ennakoitua heikompi. Tämä on ollut tiedossa jo koko kuluvan vuoden.

Suurilla lupauksilla liikkeelle lähtenyt Rinne ajautuu rotkon reunalle ja joutuu syömään sanansa.

Kohta alkavassa hallituksen budjettiriihessä tosiasioita ei voi enää salata, kierrellä tai puhua pois korulauseilla.

Auttaako EU Suomea?

Suomi voi joutua pyytämään helpotuksia EU:n budjettikurista, jos taantuma syvenee entisestään ja Venäjän-kaupan pakotteet purevat entistä kipeämmin.

Rinteen edeltäjä Jutta Urpilainen (sd.) vaati vakuudet Kreikalle myönnettävistä hätälainoista ja ajoi itsensä lisäksi Suomen EU:n poliittiseen paitsioon.

Urpilaisen "takuuksilla" Suomi ei ole saavuttanut etua itselleen eikä takuuksien pitävyydestä ole tietoa (www.mantsalanuutiset.fi). Lopputulos selviää 30 vuoden kuluttua.

Suomi ei tule saamaan kriisiapua millään muilla kuin yhtä kovilla ehdoilla, jotka se saneli Kreikalle.

Jyrki Katainen pääsi EU:n taloudenpidon pätkäkomissaariksi sillä ehdolla, että häntä ei tulla valitsemaan varsinaiseksi virkakaudeksi. Eli myöskään unionin sisältä Suomi ei saa helpotuksia.

Useat eteläiset EU-jäsenmaat ovat myös ilmoittaneet, ettei suomalainen komissaari saa painavaa salkkua unionin tulevassa komissiossa.

Demarit rakastavat rakenteita

Veronkorotusten sijasta voitaisiin keventää valtion hallintoa ja karsi kuntien tehtäviä. Rakenteellisilla uudistuksilla voitaisiin keventää byrokratiaa, joka perustuu kuntatason, maakuntatason, aluetason, valtion toimialatasojen, valtion keskushallinnon ja ministeriötason päällekkäiseen ja rinnakkaiseen asioiden tutkimiseen, valmisteluun ja päätöksentekoon.

Karsinta kohdistuisi suurelta osin henkilöihin, jotka ovat ainakin joskus äänestäneet demareita tai ovat julkisen alan ammattiliittojen jäseniä.

Rinne haluaa lisää velkaa

Rinteen budjettiehdotuksen ytimenä on, ettei taloutta enää kiristetä vaan valtio lisää lainanottoa.

Syömävelalla peitetään tulokuoppa, joka syntyy valtion verotulojen riittämättömyydestä.

Aalto-yliopiston taloustieteen professorin Sixten Korkmanin mielestä (www.hs.fi/talous) meillä ei ole enää mahdollisuuksia elvytykseen, joka perustuu lainanottoon.

Kevyestä rahapolitiikasta ei ole lisäapua, sillä korkotaso on jo melkein nollassa. Näiden rajoitusten takia jäljelle jäävät vain toimenpiteet, joilla lisätään työn kannustavuutta.

Työlle olisi kysyntää

Noin 90 prosenttia työvoimasta on edelleen töissä.

Heillä on edelleen tarpeita, jotka perustuvat palvelujen ostoon.

Pientä remonttia, siivousta ja aputöitä ostettaisiin, jos niiden hinta olisi kohtuullinen. Omakotitaloja ja kesämökkejä rakennettaisiin, jos rakennustyön palkkakustannukset olisivat alhaisemmat.

Autoremontit, parturikäynnit, hammashoito ja kylpylälomat tehtäisiin Suomessa eikä Virossa, jos hinta olisi kilpailukykyinen.

Töitä pitäisi tarjota

Valtion taloudellisen tutkimuskeskuksen johtaja Juhana Vartiainen on useasti muistuttanut, että työn tarjontaa lisäämällä syntyy työpaikkoja (www.kansanuutiset.fi).

Sitä voidaan edistää laskemalla palkkakuluja ja työstä maksettavia sivukuluja. Myös pienistä palkoista perittäviä tuloveroja voitaisiin alentaa, jotta työnteosta jäisi enemmän käteen kuin työttömyyskorvauksesta.

Halu toimia puuttuu

Korkman ihmettelee poliitikkojen ja ay-johtajien haluttomuutta todellisiin toimiin työpaikkojen luomiseksi.

Syynä ovat lääkkeet. Tarjolla ei ole kuin kipeitä ratkaisuja, jos halutaan suomalaisten työllistyvän ja velkaantumisen kääntyvän laskuun.

Korkmanin mielestä on kummallista, että Suomessa puolueilla ja järjestöillä on yleviä yhteiskunnallisia tavoitteita, joista vallitsee melko laaja yksimielisyys.

Samat tahot kieltäytyvät kuitenkin jyrkästi niistä keinoista, joilla tavoitteiden saavuttamista voisi edistää.

 

Kommentit (66)

Kommentit

Kaikkien etu on jos julkishallinnon virkakoneisto ajetaan alas kovalla kädellä. Olen kesän aikana yrittänyt tavoittaa verohallinnon ihmisiä, mutta minua pyydetään olemaan aina henkilöön yhteydessä. Ja kun yrittää tavoittaa niin ilmoitetaan että kyseinen henkilö palaa lomaltaan syyskuun lopussa. Paras lääke on että keitetään nettipohjaisia palveluita, joita pyörittää keskitetysti parhaat osaajat. Yhteiskunnalle on edullisempaa että paperin pyörittäjä on työtön kuin että tekee "töitä" ja vaikeuttaa töitätekevien arkea.

Säästöt käytäntöön

Ukrainan kriisi on osoittanut sen, että omaa armeijaa ei tarvita, vaan kansainvälinen yhteisö reakoittee nopeasti hyökkäyksiin. Siksi Suomessa pitää lopettaa armeija, miksi meidän kansalaisten pitäisi tapattaa itsensä Laura Rätyn kaltaisten ihmisten takia, jotka eivät edes maksa veroja. En minä halua ainakaan suojella Lauran ja Stubb tilipussia.Me säästetään hyvin paljon rahaa, kun lopetamme armeijan, emmekä liity Natoon. Ei ole mitään järkeä lähteä USA puolesta sotimaan, hoitakoon USA maailmalla sodat, niin kuin se tähän asti on tehnyt.

Armeija lopetettava

Ukraina on palauttamassa asevelvollisuutta takaisin, ja on aikeissa hakea myös Nato-jäsenyyttä. Mutta ei Nato ota "ilmaisjäseniä" varsinkaan, jos se on melkein sodassa Venäjän kanssa. Ukrainan olisi kannattanut pitää osa Neuvostoliiton aikaisista ydinaseista itsenäistyessään 1990-luvulla eikä antaa niitä Venäjälle.

Otan (Nato)

Asia on sil viis,että niiden ministeiden ja kansanedustajien pitää katsoa peiliin ja kysyä,että mistä me oikeistaan voitaisiin säästää.
Tässä yksi mitätön ehdotus kaivatkapa ensin oman kukkaron nyöriä jättäkää kaikki turhat reissut vähemmälle sillä ne eivät tuota mitään tulosta muuta kuin ,syövät pientuloisten toimeen tuloa jättäkää eläkeläiset siis pieneläkettä saavat ja työttömät näillä teidän esityksillä ei suomen tulotasoa nosteta,kyllä teidän pitää lähteä siltä omalta tulotasolta ja eläkeitänne pudotta sekä sama verotus korotus sillä silloin tulisi ehkä tasotusta.
No tämä oli vain minun mieli pide jolla tässä maassa ei ole mitään merkitystä.

mummo maalta

Nopeita säästöjä voidaan tehdä myös julkisista monopoleista. On käsittämätöntä että tarvitaan sekä Veikkaus että RAY pyörittämään suomessa rahapelejä. Päällekkäisyyttä on varmaan satoja henkilövuosia ja tehostamista löytyy rutkasti. On vaikea ymmärtää että veikkauspelien ja veikkausvarojen jakoon tarvitaan lähes 400 henkeä jolloin pelkät palkkakulut ovat 30M€. RAY:n pyörittämiseen tarvitaan 1600 henkeä ja suorat palkkakulut ovat 70M€. Näiden lisäksi molemmat organisaatiot joutuvat hankkimaan kymmenien miljoonien edestä ulkopuolista apua. Uskallan väittää että jos nämä kaksi monopolia yhdistettäisiin niin lisää jaettavaa niitä tarvitseville saataisiin yli 20M€. Pienistä puroista ne säästöt tulevat!

Säästöt käytäntöön

Vinkkejä:
1. Opintososiaaliset etuudet vain suomalaisille nuorille, pois myös suomalaisilta työssäkäyviltä opiskelijoilta
2. Toinen tutkinto maksulliseksi jotta nuoret tulisivat työelämään aikaisemmin eikä koko taakkaa sälytettäisi eläkeikän pidentämiseen. Suomessa ei nuorten pelossa uskalleta puhua ikuisen opiskelun hinnasta
3. Subjektiivinen päivähoito-oikeus pois
4. Pakko ottaa vastaan tarjottua työtä (myös koulutuksen ulkopuolelta). Näin ei tarvitsisi tuoda niitä taksikuskeja tai siivoojia ulkomailta kun omat nuoret makaavat pankolla ja reppureissaavaat ikuisen down-shiftingin sfääreissä
5. Ensimmäinen sairaslomapäivä omaan piikkiin
6. Ei ylimääräistä kouluvuotta yhdelle ikäluokalle
7. Erilaiset sossu- ja kriisikotkat kilometritehtaalle ja oma-aloitteisuus ja oman kohtalon haltuunotto kunniaan
8. ylilaatu yhteiskunnan palveluista pois.

tervehdytetään

Samaa mieltä; erityisesti tuon subjektiivisen päivähoidon lakkauttamista. Perustelu: kun äiti/isä tuo 2-vuotiaan tai vanhemman lapsen päiväkotiin oppimaan ns. sosiaalisia taitoja 21 lapsen ryhmässä ja menee itse takaisin kotiin pikku-vauvelin kanssa. Hakee lapsen: kysellen "mitäs olette puuhailleet". Alan ihmisenä tekisi mieli sanoa: olemme selvityineet lapsesi säilömisessä, miten oma päiväsi on mennyt? Päiväkodinjohtajien ohjeistuksen mukaan valinta on vanhemmille, emme saa julkituoda tilanteita, joissa työskentelemme äärirajoila. Kaikilla lapsilla on oikeus kasvattavaan ympäristöön 21 lapsen kanssa: oppia elämään metelissä, oppia siihen, että aikuisia ei aina riitä sylissä pitämiseen....On ikävää, että alan ihmiset eivät asioi liittojen kanssa: tehdään vaan ja ajatellaan, että ei näille asioille mitään voi. KYLLÄ VOI! Itse yhteydessä liittoihin koko ajan. Kirjoilla nimellisesti tiettyihin paikkoihin, vain tutkiakseni tilannetta.

ei ole olemassa subjektiivistä oikeutta

Ensinnäkin nuorilla ei ole mitään työelämää, johon se voisivat tulla aikaisemmin. Työpaikkoja ei ole. Se on syynä nuorisotyöttömyyteen ja se on syynä niihin toisiin tutkintoihin,. Kun työtä ei löydy ensimmäiseltä alalta, nuorten on pakko lukea se toinen tutkinto. Koska juuri työpaikkojen puute pakottaa siihen lukemiseen, jo pelkkä opintotukien poistaminen tekee alan vaihdon mahdottomaksi. Vielä mahdottomammaksi sen tekisi opiskelun maksullisuus. Molemmat naulitsevat nuoret pysyvään työttömyyteen, jonka syy on työpaikkojen puuttuminen.

Katse yrityksiin päin: ne ovat saaneet runsaat yritystuet sekä verohelpotukset. Molemmat on ajettu eduskunnassa läpi työllisyyteen vetoamalla. Yritykset ovat nämä etuudet saatuaan jatkaneet irtisanomisia ja käärineet voitot hihoihinsa. Ehdottomasti tulisi sitoa yritystuet ja verohelpotukset todennettuun lisätyöpaikkojen avaamiseen. Vain silloin nuoret pääsevät työuransa alkuun eivätkä jää alanvaihtamisen kierteeseen.

Jo nykyään on olemassa pakko ottaa työtä vastaan. Kunnollisesti palkattua työtä, jota työttömät voisivat ottaa vastaan, ei vain ole. Nämä kaikki asiat ovat olleet luettavissa tilastoista ja uutisista jo vuosia. Miksi kummassa edelleen pyöritetään mielikuvaa siitä, että työttömyyden syy olisi jokin muu kuin työpaikkojen puute?

satunnainen ohikulkija

Kyllä kuulkaa kaikkien kaikki velat muuttuisivat saataviksi ja taivas laskeutuisi maan päälle jos huutaisimme tuon A.-P:n Putiniksemme. Valistuneena itsevaltiaana A.-P laittaisi asiat reilaan yhdessä yössä, parantaisi sairaat ja herättäisi kuolleista kuolleet. Jees!

erikoisasiantuntija

Kaikkein paras keino olisi siirtää työn verotus omaisuuden verottamiseksi. Ja niin, että työtä tarjoavat tahot saavat verovähennyksiä. Tällöin kaikkien rikkaiden kannattaisi palkata paljon ihmisiä töihin.

Ville Hurmalainen

Verohelpotukset suurfirmoille ja rikkaille peruttava. Valtionosuusmaksut kunnille maksettava täysimääräisesti niistä on hallitukset leikanneet jo 1,3 miljardia euroa ja nyt Tuusulan kunnalta leikataan 7 miljoonaa euroa ja kuntapolitiikot kaatavat sen kuntalaisten maksettavaksi korotetuin maksuin, irtisanomisin ja kadonnein palveluin.
Kela maksujen maksu pari vuotta sitten yritysten puolesta maksoi jo 1 miljardi euroa, typerät asehankinnat (vanhat panssarit Hollannista 200 miljoonaa euroa) jne. Höpötys velkavaleesta, joka on kaiken tämän leikkauspolitiikan juuri ja syy on lopetettava, koska maamme on 11:ta vähiten velkainen maa, eikä siis taivas putoa päällemme. Olisi syytä laittaa myös pääomatuloiset kuntaverotuksen piiriin, heitä on Tuusulassakin noin 9500 suurituloistakin , jotka eivät maksa centtiäkään palveluista. Rikkaatkin osallistumaan myös palvelujen kustannuksiin.

Jori Porspakka Jokela/Tuusula

Ensimmäisenä valta sinne minne se kuuluu. On käsittämätöntä miten paljon valtaa ay-liikkeellä on suomessa. Heti kun joku yrittää tehdä rakenteellisia muutoksia, niin valtakuntaan ollaan julistamassa yleislakkoa. Ay-liike ei ole työntekijöiden asialla vaan päällimmäisenä tehtävänä tuntuu olla oman vallan vaaliminen. Ay-liikettä ei kiinnosta pätkääkään jos heidän ajamat asiat ja vastahankaisuus ajaa tuhansi ihmisiä työttömiksi. Niin kauan kuin ay-liike sanelee tämän maan elinkeinoelämän säännöt niin mitään käännettä positiiviseen suuntaan ei ole nähtävissä. Asiaa ei yhtään auta että valtionvarainministerinä toimii entinen ay-johtaja, joka ajaa omiensa (ei työntekijöiden) etuja.

Valta väärässä käsissä

Onkohan "valta väärässä" nimerkillä väärinymmärrys jäänyt päälle ay-liikkeen vallasta maassamme. Sdp hallitsema ay-liikehän on omistavan luokan tuki ja turva. Hallituksessa sossujen (nykyisin päääänenkannattajakin on demokraatti) olojen ajan on ay-liike sopinut kaikesta reformeista, joilla on valtaa annettu työnantajille sekä sopeutettu duunareita heikonpiin palkkoihin, työoloihin ja yllätys yllätys osallistuvaan sosiaalityöhön eli työttömien ilmaistyöhön työnantajille (ns.harjoitteluajat). Demareillä ei ole kuin "häivähdys punaista" jäljellä ja tuokin oli lainattu Tuomiojan kirjasta, jossa hän kertoi suvustaan.

Jori Porspakka Jokela/Tuusula

Työttömien ilmaistyö työnantajille tarkoittaa myös sitä, että harjoittelija maksaa lystin omasta pussistaan lainaamalla tai muuten vain syömällä omia säästöjään. Ja periaatteessa, kun oikein miettii syvällisesti, huomaa, ettei irtisanomissuoja edes ole mikään suoja työntekijälle, vaan pelkästään hidaste työnantajalle.

Osuva kommentti

Joka 10. suomalainen on jo nyt ulosotossa niinkuin yle juuri uutisoi: https://yle.fi/uutiset/3-9754346 . Olisi pikkuhiljaa jo aika ottaa jonkinlainen positiivinen luottorekisteri tai tehdä jotain muuta asialle, koska jos katsotaan kulutusluottojen ja pikalainojen määriä (http://hetilainaa24.fi/luotto/), niin ei ole lakimuutokset juuri vähentäneet tarjontaa tai edes pahemmin ottaneet kiinni korkeista vuosikoroista. Itselläni on luottotiedot menneet, eikä niitä takaisin maksella ilman hyvää työpaikkaa. Huonosti palkattuun työhön en koe edes olevan mitään järkeä mennä, sillä rahaa jäisi käteen vähemmän kuin nyt kelasta ja sossusta. En siis mitenkään kaihda työtä, mutta elän jo nyt köyhyysrajalla ja jos vouti veisi palkasta 1/3 joka kuukausi, ei työnteossa olisi mitään järkeä. Valitettavasti.

ananasa

Päästäkää 60+ vuosien pitkäaikaistyöttömyyttä, sairautta ja todistamatontakin ikäsyrjintää kokeneet halutessaan ELÄKKEELLE. KIITOS.

Se olisi yhteiskunnallekin kannattavaa. Pienelläkin eläkkeellä voi kulutuksellaan mielekkäämmin tukea yrittäjiä kuin pakkotukityöllistettynä merkittävän osan rahasta valuessa sille " niskaan hengittävälle" työnantajalle. Vanhempi henkilö kärsii tilanteesta mielestäni enemmän kuin nuori.

Ilmaisosallistaminen taas on lainattu Tanskanmaalta, jossa on aina ollut jotain mätää.

Vuorotteluvapaasijaisenakin saisi sentään normaalia palkkaa ja mahdollisesti muita etuja eikä olisi niin eristetty normaalista työelämästä ja siihen vaikuttamisesta.

Eläkkeellä oleva voi myös paremmin keskittyä oman terveytensä hoitamiseen ja/tai rauhassa etsiä itselleen ja tilanteelleen sopivaa palkkatyötä yhteiskuntamme (ja joskus jopa ay-liikkeen) sosiaalisen taustan mukaan valikoivasta ikärasismista huolimatta.

Perinteisestihän eläkeläisiä sentään pidetään yhteiskunnan tukipylväinä. Monet työt kannattaa automatisoida tai siirtää nuoremmille.

Kovasti on oikeistolaiseen suuntaan menty. Arhinmäkikin on hyvin toimeentuleva stadin kundi. Esko Seppäsellä on ehdotuksia verotuksen suhteen. Tarja Halonen mainitsi eräässä radiohaastattelussa, ettei niitä 1918 tapahtumiakaan ole vielä täysin käsitelty!

xz

Asiaa! Eläkeasiat tapetilla; puhetta siitä,miten työelämän "joustoja" voisi kehittää, jotta ihmiset jaksaisi pidempään työelämässä.. ristiriitaista, koska 1.9 alkaen vuorotteluvapaalle voi päästä vain 61 vuoden iässä. Oma kuntamme taas reagoi nopeasti;) yt-neuvottelut käynnissä. Miten se näkyy: sain keikkapyynnön päiväkotiin: tarvetta lisäapuun 15:oo - 17.20 eli peräti 2 tuntia ja 20 min päälle. Jostain syystä en "ehtinyt ottamaan näinkin mittavaa sijaisuutta, kun kotona on kaikenlaista "tärkeää hommaa". Mutta ehdin ottamaan yhteyttä Superiin ko. asiassa Laki sanoo että työtarjouksen pitää olla vähintään 4 t. Odotan vastausta Superilta ja eikun kyseenalaistamaan taas jälleen kerran Nurmijärven "köyhää kuntaa". Tässä talouden tilanteessa on järjetöntä pitää iäkkäitä ihmisiä reservissä; kuntoutustuella tai mitä milloinkin.. "Pääasia että eläkerahastoihin ei kosketa". TS. Maksetaan mieluimmin vuosia kuntoutusrahaa 1300€/kk kuin eläkettä esim. 1000/kk brutto. Ja Kevan rahat ovat menneet kankkulan kaivoon!!!

ei ole olemassa subjektiivistä oikeutta

SDP:n perusajatuksena on takavarikoida suomalaisten veronmaksajien rahat, kovalla työllä hankittu omaisuus ja siirtää rahat neekereille, juopoille, narkkareille ja sekakäyttäjille sekä tukea näiden loisimista. SDP on vajaalääkityksellä olevien ihmissikojen mafiayhdistys.

Pelleilyyn kyllästynyt

Mun mielestä ei kannata katsoa taaksepäin.Suunta on eteenpäin.
Maailma vaan muuttuu erilailla kuin aikaisemmin.Totta on, se pikkuhiljaa on ymmärretty totuus,jos nyt puolueista puhutaan? Kuka ja ketkä katsovat eteenpäin?
Vantaallakin on joukko eteenpäin katsovia.Oikein hyvä niin!

Vantaalainen vihreä

Aina kannattaa vilkaista myös taaksepäin ja viisas osaa ottaa oppia vanhoista virheistä tai viisaista ratkaisuista, historialla kun on tapana muodossa jos toisessa toistella itseään.
Siis oppia ikä kaikki, tulette nuoret innokkaat eteenpäin puskevat aikanaan huomaamaan.
Vain vanha höyryjuna puuskuttaa eteenpäin taaksen katsomatta.

ufo

Historia toistaa itseään, kunnes maailma oppii elämään rauhassaa erilaisina ja niin samanlaisina.
Tulevaisuuskin on eräänlainen harha. Sen vuoksi viisaassa suomenkielessä ei sellaista aikaumuotoa olekaan. Kaikki aika on aina kaikkialla.

xz

Melenkintoisaa on, että Elinkeinoelämän Sixten Korkmann selittelee omistavanluokan etuja hyväksyttäväksi ja tämän kaiken blogin kirjoittaja hyväksyy, vaikka ohjeet tasavallan hoitamiseksi menevät ojasta allikkoon !
Olisi kuunneltava vuoden 2008 Nobelistia Krugmannia joka ohjaa maamme hallitustakin, jatkuvat leikkaukset vievät suomen turmioon !

Jori P Jokela

Tietäjälle, etkö ole huomannut, että haluamasi on jo käytössä, siksi köyhyys jo 700.000 suomalaista, työttömyys lisääntynyyt 100.000 tämän hallituksen aikana (vaikka osa vaihtunut) eimuutosta tule, vain miljonäärit lisääntyy, katso vaikka Seppäsen kirjaa.

Jori Porspakka Jokela/Tuusula

Olisiko tullut aika puuttua 2-3 miljardin kansalliseen maataloustukeen? Siihen nähden riidat oppivelvollisuusiän korotuksista ja arkipyhistä ovat mitätöntä puuhastelua. Olemme kehittäneet järjettömän kalliin järjestelmän, joka elää omaa suojeltua elämäänsä. On kohtuutonta, että yhteiskunnan tukea vähennetään kaikilla muilla aloilla, mutta näinkin valtava verosyöppö jatkaa omaa järjettömän kallista elämäänsä. Ymmärrän, että maataloutta tulee tukea, mutta Ruotsin esimerkki osoittaa, että miljardien kansallisen tuen perusteet ovat kestämättömiä.

Paavo Saarijärveltä

Niin sitä tukea pitää antaa niille jotka torella siitä saavat elantonsa suurilta tiloilta tuet pois koska suurin oas heistä on harrastusmielessä viljeliöitä heillä on vakituinen virka suhde,hienot koneet niitä uusitaan jatkuvasti,että saadaan vähenyksiä ja helpotuksia.

mummo maalta

Mummolle tiedoksi :Englannin kuningatar lienee edelleen suurin maatoustukien saaja?Aloitetaan vaikkapa sieltä maatal. tukien leikkaus?Sinänsä en vastusta maataloustukien , valition budjetin kautta menee myös maatous yrittäjien eläkkeisiin satoja miljoonia euroja vuodessa,leikkausta myös suomessa jos EU:n tasolla siihen päädytään!

Aale

No sehän saa kaikki tukena ja on yksi maailman rikkaimista ihmisistä.
Tässä jokin aika sitten se haki asumistukeakin ja varmaan saa sitäkin paljon.
Ja briteistä puheenollen Suomihan maksaa brittien EU:n jäsenmaksustakin osan, et'silleen!

suomi ei pidä puoliaan

Eikös meillä ole kokoomusjohtoinen halitus? AP voisi kysyä Stubbilta, tekeekö Antti Rinne tekee talouspoliittisia päätöksiä vastoin hänen ja kokoomuksen tahtoa.

Punikki

En usko että maailma muuttuisi jos virkamiesten määrä puolitettaisiin, päinvastoin. Terveyshuolto maksuihin korotus niille henkilöille, jotka eivät todistetusti huolehdi omasta kunnostaan. Ilmaiselle jatkokoulutukselle tiukat aikatavoitteet tai rahat pois. Minimipalkat alas, jotta nuoret pääsevät kiinni työelämään. Osa työttömyyskorvauksesta ruoka- ja asumisseteleiksi, jottei raha mene viinaan ja muihin turhuuksiin. Pienille yrityksille kevennyksiä irtisanomissuojaan. Tässä muutama yksinkertainen muutos jolla talouden kurssi saadaan käännettyä.

Rakennemuuttaja

Eikö tämä Suomi ole vaan nyt viisasta ajaa konkurssin, antaa kansainvälisten pankkien tuolla pyörittämään konkurssipesää. Näen voisimme aloittaa puhtaalta pöydältä, vähän niinkuin Kreikkakin. Ja siinä sivussa AY johtajat saisivat toivomansa yleislakon ja punaliput toreille. Eikö kuulostaakin mahtipontisen houkuttelevalta. Taas pääsisi työmies nousemaan sorron yöstä.

Itsekin Stupid

Kaikki työ on tärkeää ja sitä pitäisi luoda vaikkapa tyhjästä jos ei muuten . Ehdotus 1 - EU- Alueen patenti hinta ales 40t ,1000usd , sama kuin kanadalla usa:lla kiinalla ehkä jollakin vähävaraisella työntekiällä olisi jokin idea joka voisi tuotaa työpaikkoja . 2 -Valtiollinen kaivosyritys joka keskityisi uranin louhintaa ja jalostamiseen , oltais omavaraisia uranin suhteen, hyvä, varsinkin jos suomeen tulee lisää ydinvoimaloita , -3. 4:nnen sukupolven ydinvoimaloita(lyjy jädytteisiä)turvallisia ja varmoja työlistäisi paljon , ja muillekin kaivosyrityksille uranin rikastus lupia , mutta valtion valvonnan alaisuudessa . Ydinvoima voisi olla vientituote . 4sukup. voimalat voi rakentaa niin pieniksi kuin 5mw , niitä ei tarvitse kui kerran tankata ja kestää 30v, jonka jälkeen koko voimala pakataan ja siiretään jälkivarastointiin , varastointi aika vain 500vuotta

!!!!

Entä ihmisten ja luonnon monimuotoisuus? Kuuntelin radiosta, kuinka vanha mummo jossain itärajan takana puhui omaa alkuperäiskieltään, joka vaikutti suomen murteelta. Nuoret ovat puhuneet siellä venäjää jo ennen Putinia. Ihmiset pääsevät kuitenkin eläkkeelle nuorempina kuin meillä, ja perinteisesti myös vanhoja ihmisiä arvostetaan sellaisina kuin he ovat.

Meillä jotkut yritykset ja yliopistot tahtoisivat käyttää vain englantia. Poliitikot ovat puhuvinaan suomea, mutta käyttävät pitkiä perusteluja tai liiankin helposti omaksuttavia iskulauseita.

xz

Puppua -
Oli suomalainen palkkataso maailmaan verratuna mikä tahansa, se ei ole hyvä jos se ei riitä elämiseen. Peruspalkka ei riitä edes pakollisiin veroihin, jotka normaaleista työ. ja elinkustannuksista syntyvät.
Aivopesu suomen tilasta ei mene läpi ja monessa köyhässä maassakin on asiat paremmin. Jopa kommunistisessa maassa.

keepoo

RINNE ON JO ROTKOSSA PUTOAMISEN AIHEUTTI OPETTAJA JUTTA URPILAINEN SAADAKSEEN EU:n MAFIASSA JULKISUUTTA JAKAMALLA SUOMALAISTEN RAHOJA KUN VAAN JOKU ÄLYSI PYYTÄÄ URPILAINEN VAADITAAN VASTUUSEEN OMAPÄISESTÄ VALTION VAROJEN KÄYTÖSTÄ

KAUKO

Riihimäkeläisten suurena huolenaiheena on hallituksen päätökset metropolihallinnosta, sillä alueeseen kuuluvien kuntien joukossa ei ole Riihimäki. Puoluenöyhtäisiin napoihinsa tuijottelevien paikallispoliitikkojen älyttömyyttä on se, että Riihimäkeä vängätään Hämeenlinnan suuntaan, missä tiedossa ei ole kuin lisäkurjistumista siitä jälkeenjääneisyydestä, missä riihimäkeläiset joutuvat jo nyt vellomaan.

Riihimäkeläisten tulee ehdottomasti ja painokkaasti pyrkiä osaksi pääkaupunkiseutua.

Sisäinen tarkastaja

Mitä sontaa?

Suomen hallituksessa töröttää aina lähes 20 ministeriä. Sveitsi 8. Kansanedustajia Suomessa 200 tolloa sahuria -enemmistöhallitus- ei mitään päätäntävaltaa. Tanska 170 edustajaa.

Suomen verot koko maailman tapissa- etenkin köyhäinvero arvonlisä -ja valmistevero. Tasavero kuntavero. Maailman suurin hallintobyrokratia 30% -Kreikan jälkeen toisena. Saksa 10%. Saksassa mm ilmainen tevrydenhoito lääkkeineen, hierojineen ilmaista -verovarojen vasteeksi.

Kaikissa SIVISTYSMAISSA eläkekatto. Etuudet ansiosidonnaisia. Suomi Itä-Blokin kaltainen OLIGARKIA. Moraaliton eliitin temmellyskenttä ilman mitään vastuuta. Lainsääsäntö laahaa perässä.

EU maksut koko Euroopan korkeimmat bruttokansantuotteeseen suhteutettuna (arvonlisäverot mukana) 7 MILJARDIA tämä kausi. Upporikkaiden etelän maiden elintason ylläpitoon -30% pimeät taloudet. Pankkitukiin -eliitin tappioiden tasaamiseen!

KELA maksut poistettiin. Yli miljardin vaje.

SAKSAN yritysvero 30%. Ranska 40% -SUOMI OLIGARKIA 20%. Lisäksi jopa valtionyriykset veroparaatiiseissa. ELÄKEKASSAROISTOINEEN: Missä alkeellinenkin moraali?

NÄISTÄ KESTÄVYYSVAJEEKSI NAAMIOITU RYÖVÄYS

OLIGARKIA

Tämän lisäksi veroparatiisi Luxemburgiin perustetut laittomat rahoituslaitokset, joihin Suomen sinisilmäinen tollo poliitikot -keskustoineen- sossuineen ja oligarkki kokoomuksineen syytäneet miljardeja. Vastuut muiden veloista 40 miljardia. ERVV 28 miljardia (valtionvarainministeriö huijasi eduskuntaa -piti olla 12) ERVV maksut 12.5 miljardia. Muutamia mennyt. Pankkitukiin -eliitti oligarkian tappioiden hoitoon.

KESTÄVYYVAJE HUIJAUS -kansa maksaa -tollo kansa, joita politiikka ei kiinnosta. Tulos- moraaliton ryöväys!

kokoomus kupparit

Eipä taida työnteko kelvata suomipummeille niin kauan kuin sosiaalituella pärjää. Virolaiset ja muut ulkomaalaiset tekevät työt jotka eivät enää kelpaa suomalaisille. Eipä tarvitse ihmetellä miksi elämme verohlvetissä.

Suomessa on kolmen miljoonan kansalaisen kokoinen passiiviväestö joka elää pääosin verovaroilla tai toisten elatuksen varassa (lapset). Puolitoista miljoonaa eläkkeensaaja (osa saa useampaa eläkettä) ja liki puoli miljoonaa työtöntä on sellainen taakka että verotus ja työn sivukulut ovat huipussaan.

Olemme Kreikan tiellä ja uudistuksia pitäisi tehdä nopeasti ennen kuin koko maa romahtaa entisestään. Moni yritys on jo irtisanonut väkensä ja siirtänyt tuotannon ulkomaille pakon edessä. Sama meno jatkuu tasan niin kauan kuin yritystoimintaa halveksitaan ja vihataan.

AP Pietilä toi kirjoituksessaan hyvin esille ongelmakohdat ja edessä olevat vaikeat päätökset. Kommenttien perusteella suomalainen ei usko vieläkään että tämä maa tarvitsee melkoisen rakenneuudistuksen. Elintason laskun on edessä joten kannattaa miettiä jopa maastamuuttoa jos on osaamista ja kielitaitoa.

Talous sakkaa

Sivut

Rahan Perässä

A-P.Pietilä on Etelä-Suomen Median julkaisujohtaja ja pääkaupunkiseudun suurten kaupunkilehtien vastaava päätoimittaja sekä pitkäaikainen taloustoimittaja. Hän on seurannut rahoitusmarkkinoita kolmekymmentä vuotta, kirjoittanut pari tuhatta lehtijuttua ja kymmenkunta kirjaa. Hän sai valtion tiedonjulkistamispalkinnon 2009. Rahan perässä -blogissa seurataan rahavirtoja, talouden liikkeitä ja ennen kaikkea kenen taskuissa rahat ovat.

Tervetuloa Tamperelaisen blogeihin

Tamperelainen tarjoaa kaikille mahdollisuuden pitää omaa blogia. Blogistit ovat pääosin aktiivisia tamperelaisia, mutta joukkoon mahtuu myös kirjoittajia muualta.

Lue tältä sivulta uusimmat blogikirjoitukset tai klikkaa oikeasta palstasta tiettyyn blogiin.

Haluatko blogistiksi? Oletko aktiivinen kansalainen, joka haluaa tuoda mielipiteensä julki laajalle yleisölle? Ota yhteyttä toimitukseen.