Tampereen Bahá’í-yhteisö

Itsekkyydestä pääsee eroon muita palvelemalla – rakkauden merkit esillä kesätapahtumassa

Tom Pricen humoristinen tapa kertoa piti kuulijat valppaina.

Patrik Jansson
Rakkaus on teemana niin puhki kaluttu, ettei siitä luulisi enää saavan mitään uutta tai virkistävää irti. Toisin oli Suomen bahá'í-yhteisön kesäkoulussa, jonka teemana oli "Rakkauden merkit". Tapahtumaan osallistui 248 henkilöä, joista pirkanmaalaisia oli 31.
 
Pääpuhuja, säveltäjänä tunnettu Tom Price luennoi heinäkuun alussa pidetyn tapahtuman aikana rakkauden eri ilmenemismuodoista. Pricen käytännönläheisissä luennoissa korostui, että rakkaus ilmenee erityisesti teoissa. Toisen kuunteleminen niin, ettei mieti mitä itse aikoo sanoa seuraavaksi on katoava luonnonvara, mutta Pricen puheissa se nousi esiin keinona osoittaa rakkautta ketä tahansa kohtaan.
 
Ehkäpä hankalin rakkauden osoitus on se, että arvostaa ykseyttä ja sopusointua enemmän kuin omaa oikeutta olla oikeassa. Price nosti esiin bahá'í-opetuksien kulmakiven, jonka mukaan ykseys menee kaiken edelle, eikä oman totuuden esilletuominen ole automaattisesti paras ratkaisu asialle. 
Kesäkoulu pidettiin edellisvuoden tapaan Nurmijärvellä Kiljavan opistossa.
Tampereen Bahá’í-yhteisö

Aikaisempia kirjoituksia

Tampereen Bahá’í-yhteisö

Tampereen Bahá’í-yhteisö aloitti toimintansa v. 1959. Yhteisön taustaltaan moninaista jäsenistöä yhdistää usko Bahá’u’lláhin opetuksiin, joiden ydinsanoma on ihmiskunnan ja uskontojen ykseys.

Yhteisön tavoitteena on edistää ykseyttä erilaisuudessa, rakentaa yhteisöllisyyttä sekä vaikuttaa positiiviseen muutokseen ympäristössään bahá'í-opetusten hengessä. Keskeistä tähän päämäärään pyrittäessä on kaikille ja kaikenikäisille avoin naapurustolähtöinen toiminta.

www.bahai.fi

Uusimmat mielipiteet