Tampereen Pyrintö / suunnistus

Tampereen Pyrintö Venlojen viestissä kakkonen

Mikko Eskola

Tampereen Pyrintö toiseksi Venlojen viestissä

 

 

Jukolan viesti juostiin Kuopion takana Vehmersalmella viime viikonloppuna. Tampereen Pyrinnön naisnelikko Anni-Maija Fincke, Riina Kuuselo, Venla Niemi ja Saila Kinni suunnisti koko Venlojen viestin aivan kärjen tuntumassa. Lopputuloksissa joukkue sijoittui hienosti toiseksi Tanskan maajoukkuenaisista koostuneen Pan-Århusin jälkeen. ’Ilmeisesti ensi vuonna Salossa pitää sitten voittaa, kun presidentti Niinistö niin vaati’, nauroivat pyrintöläiset poseerattuaan palkintojen jaon jälkeen kilpailujen suojelijana toimineen Presidentin kanssa.

 

Hämäläisistä Kangasala SK sijoittui 16:nneksi, Pyrinnön 2. joukkue 19:nneksi ja Koovee sijalle 32.

  

 

Pyrinnön miehet sijalla 21

 

Jukolan viestissä Pyrinnön viesti lähti takellellen liikkeelle, kun joukkue oli toisen osuuden jälkeen jo 20 min kärkeä jäljessä. Mutta sitten osuudet 3, 4, 5 ja 6 sujuivat mainiosti, koska Pyrintö oli 22 min kärkeä perässä. Lopputuloksena nuorella joukkueella (keski-ikä 21,8 v.) oli 21. Kangasala SK oli 25., mutta Kooveen 1. joukkue joutui keskeyttämään 3. osuuden viestinviejän loukkaannuttua. Pyrinnön joukkueessa juoksivat Anton Kuukka, Elias Kuukka, Severi Kymäläinen, Leo Laakkonen, Severin Howald, Aleksi Niemi ja Florian Howald.

 

’Viime vuoden sijoitus toki puolittui, mutta vielä on paljonkin vara parantaa, kun alussa jäätiin niin paljon. Mutta tekemisen meininki ja joukkueen henki on hyvä, joten täältä tullaan vielä kärkikahinoihin myös miesten joukkueella’, totesi kolmannella osuudella parhaan ajan juossut Severi Kymäläinen.

 

Miesten viestin voitti kolmannen kerran peräkkäin Kalevan Rasti. Näin KR pääsi kolmen peräkkäisen voiton kerhoon yhdessä viestin vuosina 1961-1963 voittaneen Tampereen Pyrinnön kanssa.

 

Kangasala SK sijoittui 25:nneksi, mutta Koovee joutui keskeyttämään kolmannen osuuden loukkaannuttua.

 

Tampereen Pyrintö / suunnistus

Aikaisempia kirjoituksia

Tampereen Pyrintö / suunnistus

Tampereen Pyrintö on perustettu v 1896! ja Pyrinnön suunnistusjaosto on perustettu vuonna 1932. Pyrintö onkin maan vanhin suomenkielinen suunnistusseura.

Uusimmat mielipiteet