Vastuu on kadonnut suurista lupauksista

Suomen ideana on, että harvat valitaan monien äänillä päättämään yhteisistä asioista. Mitä nämä päätökset ovat: Kuntauudistus vetelee rajaviivoja, mutta ei paranna lähipalveluja. Ministeri hyväksyy Finnairin johdon asuntokeinottelun. Heidi Hautala kuoppaa moraalin, jotta Finnairin ulkomaiset yrityskaupat onnistuisivat, eikä moraaliministeri Päivi Räsänen sano mitään, vaikka pitäisi.

Äänestäjä ei ymmärrä politiikan tarkoitusta, kun jokainen uusi päätös on häntä vastaan. Demarien puheenjohtaja Jutta Urpilainen vastustaa tasaverojen kuten arvonlisäveron korottamista. Silti hän ehdottaa dieselille huimaa lisäveroa, vaikka ruokakuljetukset, postiautot, julkinen liikenne, koululaiskuljetukset, ambulanssit, invataksit ja lähes puolet yksityisautoista liikkuvat dieselin voimin.

Dieselin hinnankorotus olisi uusi tasavero, joka koskisi jokaista suomalaista erityisesti ruuhka-Suomessa, jossa asuminen ja työpaikat ovat kaukana toisistaan kalliin asumisen vuoksi.

Jos EU-komissaari Olli Rehniä nimitellään Brysselin Bobrikoviksi, pitäisikö Urpilaista kutsua Hakaniemen Pinokkioksi, jonka nenä kasvaa lööperipuheista?

Vastuuttoman palkkapolitiikan seurauksena vain harva kauppalaiva purjehtii enää Suomen lipun alla. Auto- ja kuljetusalan työmarkkinapelin ja valtion polttoaineverojen seurauksena suuri osa ulkomaanliikenteen rekoista on venäläisten hallussa.

Suomen rakennustyömailla on 30 000 virolaista ja latvialaista, vaikka 10 000 suomalaisrakentajaa on kortistossa. Paperiteollisuus ja Nokia siirtävät tuotantoaan ulkomaille ja samalla vientiluvut ja vientitulot romahtavat. Miten tähän on tultu?

Viro on pelastusrengas keskisuurille suomalaisyrityksille, koska palkat ja verotus ovat siellä tasolla, jolla tuotteita ja palveluja voi myydä suomalaisille. Tähän todellisuuteen eivät istu palkkaveron kiristykset, pääomien lisäverot ja uudet ympäristöverot.

Kansakunnan hallitsemisesta on tullut huulenheittoa, jolla puoluejohtajat napsivat hetkellisiä kannatusprosentteja välittämättä vastuusta ja seurauksista.

Kommentit

"Jos EU-komissaari Olli Rehniä nimitellään Brysselin Bobrikoviksi, pitäisikö Urpilaista kutsua Hakaniemen Pinokkioksi, jonka nenä kasvaa lööperipuheista?"

"Kansakunnan hallitsemisesta on tullut huulenheittoa, jolla puoluejohtajat napsivat hetkellisiä kannatusprosentteja välittämättä vastuusta ja seurauksista."

Ja millä vertauksella/nimittelyllä voisimme puhutella A-P.Pietilää? Hän kun ihan ammatikseen ilkeilee, kirjoittelee "vähäpuheita" (vähättelee) ja asettuu aina ylempään positioon. Toivottavasti hän esittelee vain omia ajatuksiaan eikä lehden (isolla ja pienellä p:llä) "virallista" kantaa.

Ylenkatse ja häpäiseminen ovat A-P.Pietilän tietoisia valintoja. Ehkä kansalaisten vieraannuttaminen ivan ja pilkan keinoin yhteiskunnallisesta ajattelusta, keskustelusta ja toiminnasta ajaa A-P.Pietilän ja hänen aateveljiensa asiaa.

Onko tämä Pietilä lainkaan henkilö, jonka meriittilista komeilee Vantaan Sanomien blogistien esittelyssä?

Maria Virtanen

Kriisirahastosta ei saada päätöstä tällä viikolla - Euroryhmän kokous peruttiin
Lähde STT
Euroalueen johtajien perjantaiksi suunniteltu kokous on peruutettu. Seitsemäntoista euromaan johtajien oli määrä keskustella kriisirahaston vahvistamisesta tuolloin, EU:n huippukokouksen toisena päivänä.
Uutistoimisto AFP:n mukaan tämä osa kokousta on kuitenkin peruttu, koska Saksan valmiudesta osallistua ei ole varmuutta ja Kansainvälinen valuuttarahasto IMF lykkää omia ratkaisujaan huhtikuulle.

Työmies

Yksittäisenä tapauksen ei voi kun ihmetellä Rehnin reagointia. Jos tutkii EU:n historiaa ja kyseisen herran saavutuksista, niin arvosanaksi tulee "katastrofi". Tämän hän on ehkä jo itsekin huomannut.

kooäm

Kyllä takinkääntö on politiikkojen herkkua,tällä hetkellä johtaa Mari Kiviniemi sitä kisaa ja Jutta yrittää kieroilulla pestä kätensä moisesta kunniasta mutta ei onnistu siinä kauan.En ole persu mutta täytyy myöntää että Soini ei käännä pätään ja on eniten oikealla linjalla näissä Kreikka vakuuksissa.Mitä tekisimme bloggistilla joka ei synyttä keskustellua ja Kokoomus edelleen suurin puolue Espoossa.Demarit koittakaa nyt kestää pientä sanaillua.

yrittäjä

Kuulin saman uutisen kuin, mistä nimerkki työmies puhui, että EU:n huippukokousta siirretään, koska Saksa empii EVM maksun korottamista. Ei voi kuin toivoa, että Saksa ei suostu, niin silloin meidän Käteinen ja Urpilainenkin uskaltaisivat sanoa ei. Muuten tähän vedättämiseen ei tule loppua. Saksalaisista 60% ovat vastaan tätä eu:n showta, eli heille on tullut mitta täyteen. Suomalaiset ovat kurkkua myöten täynnä miljardien lahjoittamisesta EU:n pimeään ytimeen. Minun järkeeni ei mahdu, että jos Suomella on niin paljon ylimääräistä rahaa, mikä ei nähdäkseni ole totta, niin kaikki Suomen leikkaukset pitää jäädyttää ei ole tarvetta leikata eikä lakkauttaa varuskuntia ym. jos on varaa lahjoitaa miljardeja, niin kotimaassa ei leikata euroakaan tämä pitää olla itsestäänselvyys.

Suomi pitää olla etusijalla sitten muut

"Suomen rakennustyömailla on 30 000 virolaista ja latvialaista, vaikka 10 000 suomalaisrakentajaa on kortistossa."
Asuminen ja muu eläminen on Latviassa ja Virossa niin paljon halvempaa kuin Suomessa ja erityisesti Suomen pääkaupunkiseudulla. Sitäpaitsi on aika yleistä, että rakennustyöläisillä on keikkatöitä (yli vuoden kestävä työmaa on melko harvinaista) eri paikkakunnilla, joten rakennustyöläiset ovat tottuneet tilapäismajoitukseen.
Niinpä Etelä - Suomessa työskentelevän rakennustyöläisen kannattaa pitää perheensä Latviassa tai Virossa, ja elää työkeikan ajan Suomessa - vaatimattomasti mutta kohtuuhinnalla. Näin toimivat latvialaiset ja virolaiset rakennustyöläiset - Milloinkohan suomalaiset rakennustyöläiset ottavat esimerkkiä heistä?

---------

Suomalainen elinkaariverotus ei sovi ulkomaalaiselle rakennustyöläiselle:
Ulkomaalainen rakennustyöläinen asuu Suomessa vain työkeikkojen ajan ilman perhettä ja muita sukulaisia.
Niinpä ei halua kustantaa näitä asioita suomalaisille, koska hän jää niistä osattomaksi:
- Lastenhoito
- Lasten ja nuorison koulutus
- Raihnaisten vanhusten hoitokulut

Jos osa ulkomaalaisen rakennustyöläisen veroista siirrettäisin hänen kotivaltioonsa (perhe asuu), hän hyötyisi itse elinkaariverotuksesta, jolloin hänen intonsa maksaa veroja nousisi selvästi.

rakennustyöläisen tilanne

Joo nimenomaan EU:sta äkkiä Suomi pois. Väyrysen Markka 5,95 kurssilla valuutaksi! Kannabis olisi vihdoin laillistettava ja laitettava verolle! Suomi on takapajula näissäkin asioissa Saksa ja Hollanti ollut jo pitkään edellä!

Suomalainen mies

Suomen markka oli käytössä 1860 - 2002. Sinä aikana markan ostovoima on ehtinyt muuttua aika lailla. Ostovoima suhteessa pitkäaikaisiin tuotteisiin (esim. leipä) on muuttunut. Lisäksi vuosikymmenien kuluessa tekniikan kehitys on luonut uusia tuotteita (esim. radio) ja uusien tuotteitten teho/hinta -suhde on voinut muuttua huomattavasti vuosien mittaan (esim. tietokone).

ostovoima muuttuu

Me olemme just nyt siinä tilanteessa että yksi markka on sama kun yksi euro .Siinä rytäkäss'ä huomaa että palveluiden hinnat halpoja ja kaikki muu on kallstunut selvästi markka ajasta.Palvelu ala saanut turpiin ja kunnolla euro mylleryksessä.Käyttäkää ihmiset palveluja koska ovat halvempia kun koskaan Suomen viimeisen 30 vuoden histooriassa.

yrittäjä

PeeAaan journalistiikka on säälittävää ja surullista. Se perustuu siihen, että keskustelua yritetään ylläpitää sätttimällä demareita ilman asiallsia argumentteja. Ja aina joku meistä lipsahtaa siihen miinaan. Minäkin, myönnetään, olen halpaan mennyt, mutta en enää.

Timo Rauhanen

Mutta kun demarit ei toimi lupausten muklaisesti niin silloihan heistä tulee säälittäviä.No katsotaan tulevat säästölistat missä demarit joutuu syömään lupauksia ja paljon.Tai sitten eduskunta hajoaa.

yrittäjä

Vastuu on kadonnut suurista lupauksista... Mielestäni otsake olis saanu olla mieluimmin
Loppulauselma : Tehdäänkö päätöksiä ilman todellista vastuuntuntoa.
Esim. tämä Hautalan lepsuilu alkaa olla jo "huippupäätelmiä" eli ryhdikkyys ja vastuun
kanto ei tunnu kuuluvan nykyajan päätösten tekoon. Samoin tämä Dieselkorotusvimma.
Sitten toi vuosia puhuttu pimeän työn teko, miksei todella tehdä nopeita toteutuksia ?
Muutenkin Pietilä on jälleen oikeilla asioilla "liikenteessä" , paitsi Foorumi pitäisi olla
näkyvämpi kuin Vantaan Sanomat. Vieläpä lisäksi kun tämä lehti ei tahdo kulkeutua
postilaatikkoomme, vaan joudumme turvautumaan monesti kauppojen eteisten jakopisteisiin, eikä aina onnista sekään.

X-yrittäjä

Yleensäkin sellainen puolue joka on tässä konkurssitilassa mennyt tekemään vaalilupauksia jotka lisää valtion menoja pitäisi olla rangaistava teko .Kyllä kansaa yrittetään vedättää vaikka millä..

yrittäjä

Kohtahan EU on kieltämässä saunapuutkin.
Tai vähintäänkin on asennettava niihin rakennuksiin,missä on puulämmitteinen
kiuas,tai takka.Katalysaattorit.Rikinpoistojärjestelmät.Savukaasujen puhdistuslaitteet,ym,ym,ym.

Ihan niinkuin aikoinaan kävi tolle, silloisen ministeri Lehtomäen paskalainsäädännölle.Jokaisessa niemessä ja notkelmassa olevissa mökeissä on oltava paskaveden suodatusjärjestelmät,vaikka mökki olisi 1000 km päässä itämerestä.

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288597773275.html

Verbatim