Paikalliset

Nuoret aikuiset karkoittavat homoseksuaalisia fantasioita Aslanin eheytymiskursseilla

Kyllikki Koskelan mukaan homoseksuaalisuus on puolustusmekanismi lapsuuden traumoille. Jos haavat hoidetaan, heteroseksuaaliset halut palaavat.

Kohuyhdistyksen mukaan Tampereen eheytymiskursseilla on käynyt kymmenessä vuodessa yli sata homoseksuaalia.

Homoseksuaalisuudesta eheytymiskursseille on jatkuva kysyntä pelkästään Tampereen seudulla.

Aslan ry:n Elävät vedet -eheytymisohjelmaa Tampereella vetävän Kyllikki Koskelan mukaan suurin osa on omaa seksuaalisuutta suuntaustaan epäileviä nuoria aikuisia.

– He ovat ihmisiä, jotka haluavat normaalin perheen ja lapsia. Omat tunteet ja fantasiat samaa sukupuolta olevista ihmisistä sukupuolesta häiritsevät niin paljon, että he hakevat apua.

Koskelan mukaan Aslanin Tampereen kursseille hakeutuu pitempään homoseksuaalista elämäntapaa viettäneitä selvästi muuta maata harvemmin.

Pelkästään Tampereen alueella eheytymisopissa on ollut viimeisen kymmenen vuoden aikana noin tuhat ihmistä. Heistä noin sadalla syynä ovat olleet itseä häiritsevät homoseksuaaliset piirteet.

Eheytymiskurssien suurimpia ryhmiä ovat tunneriippuvuuksista, seksuaalisesta hyväksikäytöstä, ihmissuhdeongelmista ja seksiriippuvuudesta kärsivät.

Elävät vedet -ohjelma rakentuu 30 kokoontumiskerrasta. Koulutusta järjestävä Aslan ry pitää myös viikonloppukursseja ja kevyempiä kymmenen ja 20 kerran kokoontumisjaksoja.

Aslan ry:n nettisivuilla ohjelman mainostetaan auttavan miehenä ja naisena elämisen ongelmissa ja tarjoavan tiiviimmän jumalasuhteen kautta tietä persoonan ja ihmissuhteiden eheyteen.

– Luennoilla ihmiset saavat nimiä asioille ja omille tuntemuksilleen, joita he käsittelevät. Apu löytyy kuitenkin rukoilemalla. Ryhmätilanteessa kipeitä kokemuksia jaetaan ja ihmisten puolesta rukoillaan, selittää Koskela.

 

Jos ihmisille annettiin tehtäväksi lisääntyä ja täyttää maa, niin se ei onnistu samaa sukupuolta olevilta ilman vippaskonsteja.”

Lyhyemmät kurssit ovat avoimia, mutta varsinaiseen ohjelmaan pääsijät haastatellaan.

Aslan ry väitti helmikuun alussa, että homoaktivistit ovat yrittäneet soluttautua mukaan eheytymisryhmiin. Koskela ei asiaa tunne.

– Haastattelulla haluamme varmistaa, että tulijat kykenevät toimimaan ryhmätyötilanteissa.

Koskelan mukaan poikansa homoseksuaalisista piirteistä huolissaan oleva äiti ei voi ilmoittaa poikaansa koulutukseen.

– Emme ota tällaisia ilmoittautumisia. Koulutukseen pitää haluta itse.

Edellinen viikonloppukurssi järjestettiin Tampereella viime syksynä. Tälle keväälle suunniteltu laajempi Elävät vedet -koulutus peruuntui vetäjien kiireiden takia.

– Tampereella on noin 20 ryhmänvetäjää. Kukaan ei tee tätä päätyökseen. Kurssille tulijoiden vähyydestä peruminen ei ollut kiinni, sanoo hammaslääkärinä työskentelevä Koskela.

Aslan ry on kirkkokuntiin sitoutumaton kristillinen palvelujärjestö.

Miltä Aslanin ajatukset kuulostavat? Keskustele ja kommentoi!

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat