Paikalliset

Kauppahalli palkittiin ruoasta ja tunnelmasta

Hallikauppiaiden puheenjohtaja Petteri Wilenius kiittelee JussinHessu-palkinnosta.

JussinHessu-kulttuuripalkinto on tänä vuonna myönnetty Tampereen Kauppahallille.

Palkinnon myöntäjien, Tampereen ja Tammerkosken Nuorkauppakamarien mukaan kauppahalli on vakiinnuttanut paikkansa tamperelaisten sydämissä tarjoamalla ainutlaatuisen ilmapiirin ja laadukkaan kauppapaikan.

Palkinnon perusteissa painoivat asenne, energia, 110-vuotinen historia sekä mainio ilmapiiri. Yksi iso peruste oli myös ruoka. Hallin elintarviketarjontaa täydentämään on viime vuosina tullut paljon kahviloita ja ruokapaikkoja.

– Niin, me olemme lähellä ruokaa ja hallissa saa ruokaa. Kahvilat ja ruokapaikatkin käyttävät paljon Kauppahallin myymälöiden raaka-aineita. Palkinto oli mukava tunnustus. On hienoa että hallia muistetaan ja siinä samalla vanhoja perinteitä, sanoo Kauppahallin kauppiasyhdistyksen puheenjohtaja Petteri Wilenius.

Hän muistuttaa lähiruoan merkityksestä. Kauppahallissa pidetään syksyisin Pellolta pöytään -tapahtuma, jolla halutaan kertoa, että hallissa myytävä ruoka on todellakin lähellä tuotettua.

– On myös ihastuttavaa nähdä, että nuori sukupolvi on löytänyt kauppahallin ja käyttää viikonloppuna aikaa yhdessä olemiseen ja ruoan tekoon.

Tammerkosken Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Hannele Niemistö kehuu hallin atmosfääriä.

– Siellä on aivan loistava tunnelma ja myös vanha historiallinen ilmapiiri on läsnä. Kauppahallista olen löytänyt monia kulinaristisia elämyksiä, joko ostamalla raaka-aineita tai paikan päällä syömällä, tunnustaa Niemistö.

JussinHessun on jo yli kymmenen vuoden ajan suunnitellut taiteilija, rautamuotoilija Jarmo Jurkka. Hän on vuosittain valmistanut JussinHessuksi uniikin taideteoksen.

– Tämänvuotisessa on kuvattuna sisäänkäynti, Hallituskadun julkisivu ja yksi myyntikoju. Sitten on vielä koristeena hallissa myytäviä tuotteita, kuten leipää, kalaa, lihaa ja juustoja, kuvailee Jurkka työtään.

Kauppiaiden nokkamies Wilenius lupaa, että palkinto tulee esille halliin kaiken kansan pällisteltäväksi.

– Kunhan sopiva paikka löydetään. Viikossa sen näkee 50 000 ihmistä.

Mikä palkinto?

JussinHessu-kulttuuripalkinto jaettiin ensimmäisen kerran vuonna 1991

palkittuja ovat vuosien olleet muun muassa Tampereen Teatterikesä, Popeda, Sorin Sirkus, Komediateatteri, Paleface, Juice Leskinen ja Musiikkiteatteri Palatsi

viime vuonna palkinnon sai Rajaportin sauna

JussinHessu-nimitys tulee nuorkauppakamarien vuoden 1991 puheenjohtajien etunimistä (Heikki Kinni ja Jussi Elomaa ideoivat nuorkauppakamarien vuoden avajaistapahtuman Pitkä Lounas, jonka yhteyteen he perustivat tamperelaisen kulttuuripalkinnon)

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat