Paikalliset

Tampereen kaupunki lupaa yritysten laskuille lisää maksuaikaa korottomasti

Jaakko Avikainen

Tampereen kaupunki aikoo sovitella korottomia maksuaikoja yrityksille ja yhteisöille helpottamaan korona-viruksen aiheuttamissa talousvaikeuksissa.

Yritysten ja yhteisöjen tulee itse pyytää lisää maksuaikaa. Kaupungin linjauksesta päätetään kaupunginhallituksessa maanantaina.

Kaupunginhallitukselle esitetään, että kaupunki siirtää yritysten ja yhteisöjen laskujen, mukaan lukien maa- ja tilavuokrat, eräpäivää 30. kesäkuuta asti, mikäli yritys tai yhteisö itse tällaista kaupungille esittää. Siirrosta ei tällöin aiheudu viivästyskorkoa. Maksuajan lisäys ei kuitenkaan koske sellaisia saatavia, joista on jo aloitettu perintätoimenpiteet.

Mahdollisiin väliaikaisiin vuokranalennuksiin tai maksuvapautuksiin kaupunki ottaa kantaa vasta myöhemmin, kun koronaepidemian aiheuttamat akuutit vaikutukset ovat selkiytyneet, mutta kaupungin tavoitteena on auttaa tamperelaisia yrityksiä selviytymään pahimman yli.

Jos asiakas haluaa hakea korotonta maksuaikaa, hän voi ottaa yhteyttä laskuttajaan. Laskun maksua voidaan pyynnöstä siirtää ja asettaa uusi eräpäivä.

Yhteyttä voi ottaa ensisijaisesti sähköpostilla: otsikkokenttään merkintä korona/maksuaika: laskutus.pirkanmaa(at)monetra.fi tai puhelimitse palvelunumeroon 0356564465 tai laskussa olevaan yhteyshenkilön numeroon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat