Paikalliset

Maanalainen uhkaa painua maan alle – "Jos joustoa ei löydy, syntyy lumipalloefekti..."

Nipa Nyman taistelee Hämeenpuiston Maanalaisen säilymisen puolesta.

Annukka Larsen

Kulttuurikeskus Maanalaisessa oli menneenä lauantai-iltana alakuloinen tunnelma.

Erikoisolosuhteiden ensimmäiset päivät olivat leikanneet ravintolan normaalista liikevaihdosta kolme neljännestä, eikä myynti taida viikonloppunakaan kohota suureksi.

Maanalaista pyörittävän Kulttuuriosuuskunta Trelmun puheenjohtaja Nipa Nymanilla on kuitenkin aihetta pieneen iloon.

– Tampereen kaupungin sivistys- ja kulttuurilautakunta myönsi meille 3000 euron toiminta-avustuksen vuodelle 2020, eli tuplasi aiemman esityksensä, kiitos satojen tätä vaatineen adressin allekirjoittajien.

– Onhan tämä lohtu, mutta ei pelkästään tällä Maanalaista pelasteta, Nyman pohtii.

 

Trelmu on pyörittänyt myös baaria Maanalaisessa kohta vuoden ajan. Ohjelmatoiminta Hämeenpuistossa on sen sijaan jatkunut Maanalaisen kellarilavalla jo vuodesta 2017.

Maanalaisessa koetaan vuosittain noin 300 esitystä.

– Tämä on viimeisiä paikkoja Tampereen keskustassa, missä vaihtoehtoiset, pienet bändit pääsevät säännöllisesti esiintymään. Olemme matalan kynnyksen ravintola, joka buukkaa bändejä laajakatseisesti. Maanalaisella on oma, tarpeellinen paikkansa Tampereen kulttuurielämässä, Nyman painottaa.

 

Valtiovalta ja useat järjestöt ovat jo aloittaneet toimenpiteet kulttuurialan ahdingon helpottamiseksi. Trelmu on hakenut Business Finlandin kriisirahoitustukea, mutta samalla on pakko miettiä myös muita tapoja helpottaa tilannetta.

– Toivon, että vuokranantajilla olisi nyt ymmärrystä tulla vastaan maksuissa. Jos joustoa ei löydy, syntyy lumipalloefekti, joka vaikuttaa koko livealaan. Se ei ole kenenkään hyöty loppujen lopuksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Ravintola Periscope alkaa myydä nyt karanteeniboksia, sisältää seitsemän kiloa ruokaa – "Lihapullia, keittoja, patoja, muussia..."25.3.2020 12.39
”Jotain on nyt pakko yrittää” – Näillä ennakkoluulottomilla keinoilla ravintolat yrittävät pelastaa liiketoimintansa21.3.2020 15.00
"Kävisipä Michelin-ukkokin" – Seitsemän ravintolaa Tampereelta Suomen top 100:ssa, koko Pirkanmaalta vielä kaksi lisää13.3.2020 20.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat