Paikalliset

Jallukan taiteilijatalon rakentaminen alkaa Kalevassa – Uuteen kerrostaloon puolet asunnoista kulttuurialalla työskenteleville, puolet tarveharkinnalla

Y-Säätiö-konsernin M2-Kodit ja Elmu-säätiö rakennuttavat Jallukan Tampereen Kalevaan.

PetVisualisointi arkkitehtitoimisto Q-Ark Oyteri Mäkinen

Y-Säätiö-konsernin M2-Kotien ja Elmu-säätiön rakennuttaman Jallukka-vuokratalon rakentaminen alkaa tällä viikolla Kalevassa.

Taloon muuttaa ensi vuonna kulttuurialan tekijöitä ja M2-Kotien asukkaita. Talon kellarikerrokseen rakennetaan äänieristettyjä harjoitustiloja muusikoille.

Asukkaat pääsevät muuttamaan Tampereen Jallukaksi nimettyyn taloon alustavan arvion mukaan alkukesällä 2021.

M2-Kodit on osa yhteiskunnallista Y-Säätiö-konsernia.

Tampereen Jallukka on yksi tulevan Kalevanrinteen korttelin taloista. Se rakentuu osoitteeseen Sarvijaakonkatu 3. Kuusikerroksiseen vuokrataloon tulee kaikkiaan 39 ARA-vuokra-asuntoa. Asunnoista reilu puolet on varattu M2-Kotien asukkaille, loput ovat Elmu-säätiön asuntoja.

– Odotamme innolla, että pääsemme aloittamaan rakentamisen. Projektissa on ollut alusta asti hyvä henki kaikkien toimijoiden kesken, Y-Säätiö-konsernin projektipäällikkö Riku Lehtiö kertoo.

M2-Kodit ja Elmu-säätiö ovat aiemminkin rakennuttaneet yhdessä. Jätkäsaareen valmistui kolme vuotta sitten Helsingin Jallukka. Myös sen jakavat M2-Kotien asukkaat ja samassa talossa asuvat Elmu-säätiön asukkaat.

– Tästä eri kohderyhmien yhdistämisestä samaan taloon on tullut Helsingissä järjestään hyvää palautetta. Kuten Jätkäsaaressakin, myös Tampereen Jallukan kellarikerrokseen rakennetaan äänieristettyjä harjoitustiloja muusikoille, Riku Lehtiö sanoo.

M2-Kodit valitsee asukkaansa tarveharkinnan perusteella. Elmu-säätiön hallinnoimat taiteilija-asunnot taas on tarkoitettu kulttuurialalla työskenteleville.

Perinteikäs Kalevan asuinalue täydentyy uudisrakentamisen myötä. Lähelle Tampereen Jallukkaa sijaitsevat muun muassa Hakametsän jäähalli ja Kalevan uintikeskus ja Kalevan keskuspuiston liikuntareitit. Tulevaisuudessa Tampereen Jallukan asukkaat pääsevät hyödyntämään myös läheistä Sammonkatua kulkevaa ratikkalinjaa.

Kohteen urakoitsijana toimii Tikirak Oy. Jallukan pääsuunnittelusta vastaa arkkitehtitoimisto Q-Ark Oy.

 

 

 

 

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kalevan Prisma auki ympäri vuorokauden toukokuusta – 24/7:n takia palkataan 40 uutta työntekijää7.2.2020 10.19
Nyt se on todistettu: Kalevan maauimala on energianerokas! – Voitti Vuoden energianerokas 2019 -palkinnon12.12.2019 19.00
Kalevanpuiston koulu väistää sisäilmaongelmien takia Vuorekseen jo elokuussa – Kaupunki hankki leasing-koulun21.11.2019 09.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat