Paikalliset

Pääradalle haetaan näkyvyyttä nyt uusilla verkkosivuilla – "Panostukset vaikuttavat koko Suomeen ja Eurooppaan"

Päivi Tuovinen/ESM:n arkisto

Suomen pääradan edunvalvonnalle haetaan näkyvyyttä uusilla verkkosivuilla. Päärata on Suomen rautatieverkon päälinja, joka ulottuu Helsingistä Tampereen ja Oulun kautta Tornioon. Se yhdistää henkilö- ja tavaraliikenteessä pääkaupunkiseudun, Satakunnan, Hämeen, Pirkanmaan, Pohjanmaat sekä Keski- ja Pohjois-Suomen.

Kaikki päärataa koskeva aineisto on nyt koottu yhteen paikkaan, verkkosivuille osoitteeseen www.paarata.fi.

– Panostukset päärataan vaikuttavat koko Suomeen – ja Eurooppaan. Suomi tarvitsee aitoja tulevaisuuden investointeja, joilla pysymme kiinni kasvussa ja tavoitteissamme. Satsauksien tulee edistää ihmisten ja tavaroiden liikkumista, työllistymistä sekä ilmastotavoitteiden ja päästövähennysten toteuttamista. Uusi verkkosivusto nostaa esiin tärkeitä perusteluja, jotka tukevat näitä tavoitteita, Päärata-työryhmän tiedotteessa todetaan.

Pääradan liikennemääriä, kehittämistarpeita ja erilaista tiedotusmateriaalia löytyy sivuilta sekä yhteysväleittäin että jatkoyhteyksien osalta. Sivustolla julkaistaan ajankohtaisia uutisia ja blogitekstejä. Sisältö täydentyy ajan kuluessa.

Sivustosta vastaavaan Päärata-työryhmään kuuluu kaikkiaan 11 maakuntaa, Suomen suurimmat kaupungit ja elinkeinoelämän edustajia. Vuodesta 2014 toiminutta ryhmää vetää Pirkanmaan liitto, ja työhön ovat alusta alkaen osallistuneet myös Porin, Jyväskylän ja Vaasan suunnat.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

USU: Ratahankkeet puntarissa, Päärata maakuntajohtajille mieluisin – toiseksi suosituin on Itärata24.8.2019 11.09
Päärata, Vaitinaro, siviilikriisinhallinnan osaamiskeskittymä... – Pirkanmaan liitto julkaisi tavoitteensa hallitusohjelmaan4.2.2019 16.00
Päärata pääsemässä isoille EU-rahoille21.4.2018 10.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat