Paikalliset

Marco Bjurström ohjasi Carmen-oopperan Tampere-talolle – "Ihminen ei tunnu ottavan opikseen"

Carmen nähdään Tampere-talossa vuonna 2020.

Tampere-talo

Marco Bjurströmin ohjaama Carmen-ooppera saa ensi-iltansa Tampere-talossa perjantaina 14. helmikuuta. Oopperaklassikon esityskierrosta on odotettu jo pitkään.

Bjurström on ohjannut monipuolisella urallaan lukuisia musikaaleja sekä suuren suosion saavuttaneen Seppo Pohjolan Sillanpää-oopperan. Ranskan kieltä rakastavalle Bjurströmille Carmen on juuri se klassikko, johon hän on aina halunnut tarttua.

– Rakastan Bizet’n musiikkia, ja oopperaan sävelletty liike ja kehollisuus viehättävät minua. Lisäksi pääsemme tekemään oopperan vahvoista naisista, mikä tuntuu kiehtovalta, kertoo Bjurström.

Bjurströmin mukaan päähenkilö Carmenin voimakkuus ja kapinahenkisyys ovat kaksiteräinen miekka.

– Teoksen hahmot toistavat samoja virheitä yhä uudestaan, ja tämä päättymättömän piirin tematiikka näkyy myös ohjauksessani. Ihminen ei tunnu ottavan opikseen, ei tässä oopperassa eikä aina elämässä muutenkaan.

5645963-n.jpg

Marco Bjurström ohjaa Carmenin Tampere-taloon. Kuva: Tampere-talo

Georges Bizet’n Carmen on osa Tampere-talon 30-vuotisjuhlavuoden ohjelmistoa. Nimiroolin esittää mezzosopraano Niina Keitel, joka lauloi Carmenina menestyksekkäästi viimeksi Bonnin oopperassa Saksassa vuonna 2017.

Don Josén roolin laulaa Arturo Chacón Cruz. Meksikolaistenori on vuoden 2005 Operalia-laulukilpailun voittaja, joka on työskennellyt nousujohteisella urallaan muun muassa Ramón Vargasin, Sofia Coppolan, Woody Allenin sekä pitkäaikaisen mentorinsa Plácido Domingon kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat