Paikalliset

Torikauppias uhkasi laittaa lapun luukulle, jos parkkiruudut katoavat Tammelantorilta – Nyt hän riemuitsee: "Niiden poistaminen olisi ollut torikuolema"

Torikauppias Mauno Laihonen uhkasi viime viikolla laittaa lapun luukulle, jos alkuperäinen katusuunnitelma menee läpi.

Joonas Alanne

Papan Saunapalvia Tammelantorilla pyörittävä kauppias Mauno Laihonen uhkasi viime viikolla laittaa lapun luukulle, jos kohuttu Pinninkadun katusuunnitelma menee läpi.

Suunnitelmassa häntä ja muita torikauppiaita huoletti se, että sen myötä Pinninkadulta olisi kadonnut 50 parkkiruutua. Jäljelle olisi jäänyt vain 11.

Keskiviikkona kaupungin vanhempi erikoissuunnittelija Mikko Kielo kertoi Tamperelaiselle, että suunnitelmaa aiotaan muuttaa. Uudessa suunnitelmaehdotuksessa katua ei kehitettäisi enää kokonaisuutena vaan näillä näkymin muutokset koskisivat vain Itsenäisyydenkadulta Ilmarinkadulle, eli Tammelantorin nurkkaan, ulottuvaa väliä.

 

Laihonen kertoo olevansa tyytyväinen uuteen esitykseen. Alkuperäinen suunnittelma olisi hänen mielestään johtanut torikuolemaan.

– Kuulostaa hyvältä. Olen siihen kovasti tyytyväinen, että kaupunki on näin laajan vastustuksen huomioinut. Katsotaan mihin tämä tästä etenee. Toivon, että myös torikauppiaat otettaisiin tällä kertaa keskusteluun mukaan jo alkuvaiheessa. Olen itse asiassa jo muutama päivä sitten lähettänyt kaupungille suoria ehdotuksia, kertoo Laihonen.

 

Pinninkadun katusuunnitelma sai valtavaa huomiota paikallisissa medioissa sen jälkeen, kun Tamperelainen uutisoi asiasta 15.1. Laihonen kertoo, että ihmiset tulivat jutun julkaisun jälkeen juttelemaan valmiina allekirjoittamaan asiaa käsittelevän addressin. Sellaista Laihonen oli myös alkanut laatia, mutta kaupungin suunnanmuutoksen myötä sille ei ole enää tarvetta.

– Nyt odotellaan ja katsotaan, että minkälainen suunnitelma sieltä tulee, hän tiivistää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tammelantorin pysäköintiruudut jäämässä sittenkin paikoilleen – Kaupunki aikoo muuttaa katusuunnitelmaa: "Toistaiseksi on päädytty tälle linjalle"22.1.2020 07.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat