Paikalliset

Hauki halutaan lisääntymään Vihiojaan – Taatalaan haukikosteikko, ojan varteen puita kuturauhan turvaamiseksi

Vihioja.

Tampereen kaupunki

Vihiojaa ja sitä reunustavaa Vihiojanpuistoa kunnostetaan hauen ja muiden kalojen lisääntymisolojen parantamiseksi Hatanpään valtatien ja Koivistonkylän välisellä alueella.

Puro virtaa lähellä Lahdenperänkatua tällä osuudella.

Kunnostuksella parannetaan myös alueen virkistyskäyttöarvoja sekä palautetaan oikaistu uoma alkuperäiseen linjaukseen monimuotoisemman virtavesiympäristön aikaansaamiseksi.

Rantaperkiön osuudella, Hatanpään valtatien ja Lahdenperänkadun kulmauksessa olevassa Plinkintorpanpuistossa Vihiojan uomaa ei muokata.

Kalan nousu Pyhäjärvestä ja Vihilahdesta turvataan lisäämällä uoman varjostusta puiden istutuksella. Junaradan itäpuolella uomaan rakennetaan kiveyksiä ja sen varrelle istutetaan lisää puita.

Taatalassa Vihioja virtaa Lahdenperänkadun eteläpuolella. Tälle osuudelle on suunniteltu vanhojen uomaosuuksien palauttamista, sillä Vihiojaa on aiemmin suoristettu ja siirretty lähemmäs Lahdenperänkatua. Uoman yhteyteen rakennetaan myös haukikosteikko hauen ja muiden kalojen lisääntymisalueeksi. Haukikosteikon ja puron äärelle pääsee nykyiseltä puistokäytävältä uutta, rakennettavaa polkuyhteyttä pitkin. Taatalan osuudelle Vihiojanpuistoon rakennetaan toinenkin uusi polkuyhteys pitkospuineen.

Aloite purokunnostukseen on tullut alueen kalastajilta ja suojeluyhdistyksiltä. Suunnittelua varten on selvitetty alueen luontoarvot.

Uomaa on tarkoitus kunnostaa luonnonmukaisen vesirakentamisen menetelmin. Kunnostustoimet on tarkoitus käynnistää jo tänä vuonna.

Puron ja Vihiojanpuiston kunnostussuunnitelma on nähtävänä ja kommentoitavana 3. helmikuuta saakka.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Lyijynkäyttöön ammuksissa ja kalastuksessa tulossa totaalikielto – Metsästäjäliitto: Kustannukset nousevat, ampumaharrastus vaarassa2.9.2019 18.58
Lyhyiden kalastuslupien määrä pomppasi, lupia myyty kaikkineen jo 7 miljoonalla eurolla – "Voi myös nähdä sijoituksena luontoon"18.7.2019 09.02
Yrittäjä nosti kalastuskiellossa olevan taimenen firmansa markkinahoukuttimeksi: "Tulkaa tekin pyytämään" – salakalastuksesta on kärynnyt jopa NHL-miljonäärejä9.7.2019 21.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat