Paikalliset

Raimo Helminen puolustaa nuorten leijonien pelitapaa MTV:n haastattelussa: "Tuo oli meidän identiteettimme"

Sami Kuusivirta

Ilves-ikoni Raimo Helminen ei saanut valmentajana juurikaan kiitosta, kun Suomen seikkailut jääkiekon alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuskisoissa päättyivät tappioon pronssiottelussa Ruotsia vastaan. Yhdysvaltoja vastaan otettua 1–0 taisteluvoittoa lukuun ottamatta Suomesta ei ollut tällä kertaa huippumaille vastusta.

Helminen sanoo MTV Urheilulle, että juuri pronssimitalin karkaaminen ottaa häntä kokonaisuudessaan eniten päähän. Suomi johti ottelua kahteen otteeseen, ennen kuin Ruotsi ratkaisi voittolukemiksi 2–3. Helmisen mukaan okonaiskuva oli kuitenkin sellainen mihin tähdättiin. Pelitapaankaan hän ei lähtisi jälkikäteen tekemään muutoksia. Hän halusi antaa pelaajille vapauksia toteuttaa itseään kentällä, ja siitä syystä pelitaktiikka pidettiin yksinkertaisena.

– Ainahan asioita olisi voinut tehdä paremmin, mutta tuo oli meidän identiteettimme, tuollaista me haluttiin ja sillä me saimme siellä tulosta. Siinä onnistuimme oikein hyvinkin ja saimme pitkiä hyökkäyksiä. Vastustajat olivat myös kovia, niin ei se mennyt koko ajan sillä lailla, kertoo Helminen MTV:lle.

Valmentaja myös huomauttaa, että jälkiviisaasti ajatellen ainoa asia, jonka hän muuttaisi, olisi joukkueen rakenne. Rasmus Kuparin loukkaantuminen heti kisojen alussa asetti joukkueen hankalaan tilanteeseen, koska sillä ei ollut sen jälkeen neljää täyttä hyökkäyskolmikkoa. Kisoihin olisi pitänyt ottaa enemmän hyökkääjiä loukkaantumisten varalta.

– Olisin jälkeenpäin ajatellen ehkä lähtenyt 13 hyökkääjällä ja seitsemällä pakilla. Ennen kisoja oltiin ihan varmoja, että lähdetään tällä ja se on meidän juttumme. Sitten kävi tällä lailla, toteaa Helminen MTV:lle.

Helmisen valmennusura jatkuu ensi kaudella jääkiekon SM-liigassa, jossa hän valmentaa silloin TPS:ää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat