Paikalliset

Tällainen on Kummelien seuraava komediauutuus – "Mahtava päästä viimeinkin kokeilemaan siipiään tänne todella isolle kirkolle"

Le Coq repii huumoria ravintolamaailmasta.

Helsingin Kaupunginteatteri

Helsingin Kaupunginteatterissa saa 6. helmikuuta ensi-iltansa kotimainen komediauutuus Le Coq – taistelu ravintolasta. Näytelmän ovat kirjoittaneet Kummeleistakin tuttu tamperelaiskaksikko Timo Kahilainen ja Heikki Vihinen. Le Coq - taistelu ravintolasta on käsikirjoittajakaksikon viides yhteinen näytelmä.

Kulttuurisilla stereotypioilla ja intohimoilla leikittelevän näytelmän on ohjannut Vihinen. Se kertoo humoristisen tarinan huippukokeista, ravintolakriitikoista ja rakkaudesta ranskalaiseen keittiöön.

– Odotan innolla ensimmäistä ensi-iltaani HKT:ssa. Kun olin johtajana Tampereella, haaveilin Helsingin vierailusta, ja nyt vihdoin se onnistui! On ollut hieno kokemus tulla Tampereelta tänne pääkaupunkiseudulle levittämään teatterin ilosanomaa Kummeli-veli Timo Kahilaisen kanssa, iloitsee ohjaaja Heikki Vihinen.

– Onhan näissä merkeissä mahtava päästä viimeinkin kokeilemaan siipiään tänne todella isolle kirkolle. Mutta turvallisin mielin mennään, koska mukana on HKT:n mahtava ensemble ja lisäksi vierailijoina Jarkko Niemi, Kaisa Hela ja myös Kummeleista tuttu Heikki Hela, sanoo työpari Timo Kahilainen.

Näytelmässä Max von Salmen omistama entinen Michelin-ravintola Le Coq kamppailee veloissaan. Aika on ajanut maailmanluokan mestarikokkimme ohi, asiakkaat ovat kaikonneet ja ravintola on konkurssin partaalla. Tilannetta pelastamaan on palkattu uusi maailmaa kiertänyt kokki, jonka sopimukseen kuuluu luontaisetuna myös asunto, vuosia käyttämättömänä ollut kylmiö. Mustia pilviä on kasautunut päähenkilömme taivaalle. Tähän kun vielä ilmestyy odottamaton velipuoli Venäjältä vaatimaan ravintolaa itselleen, alkaa taistelu ravintolan herruudesta. Mitä merkitsevät vapaus, veljeys ja tasa-arvo?

Farssiuutuudessa näyttelevät Riitta Havukainen, Heikki Hela, Kaisa Hela, Jouko Klemettilä, Pertti Koivula, Jarkko Niemi ja Eija Vilpas. Lavastuksen ovat suunnitelleet Timo Kahilainen ja Vilma Mattila ja puvut Elina Vättö. Valosuunnittelusta vastaa Valdemar Virtanen ja äänisuunnittelusta Joonas Outakoski.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat