Paikalliset

Kauppi-Niihaman viheralueen vertaissuunnitelmat valmistuivat – Tällaisia asioita niistä käy ilmi

Kauppi-Niihaman alueen vertaissuunnitelma valmistui. Kuvassa Niihaman maineikas urheilumaja parin vuoden takaa.

Kauppi-Niihaman viheralueen vertaissuunnitelmat ovat nyt valmiina, ja työt koottiin yhtenäiseksi suunnitelmaksi.

Kaupunkilaisten tuottamia suunnitelmia ja aineistoa hyödynnetään parhaillaan Kaupin urheilupuiston asemakaavoituksessa ja jatkossakin alueen suunnittelussa. Vertaissuunnittelussa kaupunkilaiset pääsivät itse suunnittelemaan Kauppi-Niihaman aluetta.

Kauppi-Niihaman kehittämistä ja suunnittelua jatketaan vertaissuunnittelun jälkeen. Urheilupuistoon valmistui syksyllä 2019 väliaikainen latusilta, jonka tarve nousi esiin vertaissuunnitelmissa. Vertaissuunnittelijoiden tuottama aineisto toimii myös syksyllä 2019 käynnistyneen Kaupin urheilupuiston asemakaavoituksen lähtöaineistona.

Asemakaavoituksen yhteydessä urheilupuiston alueella laaditaan toiminnallinen yleissuunnitelma, jossa on tavoitteena sovittaa yhteen urheilurakentamisen, liikenteen ja alueen luontoarvojen turvaamisen tarpeet. Asemakaavan liikennetarkastelussa tutkitaan Kaupin alueelle saapumista ja pysäköintikysymyksiä, joista saatiin alustava käsitys vertaissuunnittelussa.

Kauppi-Niihaman kaikille avoimeen vertaissuunnitteluun osallistui 12 ryhmää syksyn 2018 ja kevään 2019 aikana. Vertaissuunnittelun tavoitteena oli tuottaa yhteinen visio ja kokonaiskuva Kauppi-Niihaman kehittämisestä. Suunnitelmien aiheet vaihtelivat hiihdosta ja maastopyöräilystä luonnonsuojeluun ja retkeilyreittien suunnitteluun.

Myös töiden mittakaavat vaihtelivat yksityiskohtaisesta suunnittelusta koko Kauppi-Niihaman aluetta käsittelevään tarkasteluun. Vertaissuunnittelun aikana ryhmät kommentoivat toistensa töitä.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Kaupunkilaisten suunnitelmia Kauppi-Niihamasta esitellään seminaarissa26.5.2019 20.00
Kauppi-Niihaman työpaja lähestyy, mukaan mahtuu vielä osallistujia1.10.2018 14.10
Kauppi-Niihaman kehittämisessä kokeillaan vertaissuunnittelua – Näin pääset mukaan5.9.2018 10.31
Valtuustoehdotus: Kauppi-Niihaman metsä on mahdollista säilyttää30.8.2018 07.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat