Paikalliset

IS: Kangasalla ammattiopistoon aseen kanssa saapunut poika päätettiin vangita

Poliisi esittää Kangasalan Tredussa tiistaina uhkaavasti käyttäytynyttä poikaa vangittavaksi.

Riina Haapala

Aserepun kanssa ammattiopisto Tredun tiloihin Kangasalle tiistaina tullut opiskelija on vangittu Pirkanmaan käräjäoikeuden määräyksestä. Vangitsemista esitti tapauksen tutkinnanjohtaja Jari Kinnunen Sisä-Suomen poliisista. Asiasta kertoo Ilta-Sanomat verkkosivuillaan.

Alaikäistä nuorta epäillään varkaudesta ja ampuma-aserikoksesta. Poikaa epäiltiin tutkinnan alkuvaiheessa myös törkeästä henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta. Tuo rikosnimike kuitenkin putosi pois kuulustelujen alkuvaiheessa.

Poika oli tiistaina poliisin mukaan myös varautunut siihen, että hän sytyttää tulipalon oppilaitoksessa. Koulun henkilökunta otti repun haltuunsa.

Poliisi tiedotti keskiviikkona, että poikaan liittyneiden rikosnimikkeiden määrä väheni alkuperäisestä tilanteesta. Vielä tiistaina poliisi tutki tapausta myös törkeän henkeen ja terveyteen kohdistuvan rikoksen valmisteluna. Tutkinnanjohtaja Jari Kinnusen mukaan poliisi pohti ylipäätäänkin pitkään, esitetäänkö poikaa ollenkaan vangittavaksi muuttuneiden rikosnimikkeiden jälkeen.

Epäilty meni oppilaitokseensa tiistaina mukanaan reppu, jossa oli 22-kaliiberinen käsiase. Hän näytti asetta henkilökunnalle, joka otti repun pois ja hälytti paikalle poliisin. Vangittu poika on Iltalehden mukaan 16-vuotias.

Epäillyn asianajaja Kaarle Gummerus kertoo Ilta-Sanomille, että vangitulle haetaan seuraavaksi mielentilatutkimusta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat