Paikalliset

Lyhyen radan SM-mitalit ratkotaan Tampereella – Kaksinkertainen EM-mitalisti tulee mukaan

Kaksinkertainen EM-mitalisti Jenna Laukkanen nähdään Tampereella SM-uinneissa.

Riku Luomaa

Tampereella nähdään jälleen yhden suositun lajin arvokilpailu, kun lyhyen radan SM-uinnit kilpaillaan Kalevan uintikeskuksessa torstaista alkaen. Odotettavissa on liuta kansainvälisestikin meritoituneita urheilijoita: kirkkaimpana tähtenä lyhyen radan EM-uinneissa kaksi pronssimitalia ottanut Jenna Laukkanen.

– Jos ajatellaan ihan näitä maan kärkinimiä, niin aika lailla kaikki uimarit ovat heistä tulossa Tampereelle. Mimosa Jallowin osallistuminen on vielä epävarmaa, mutta muut eturivin uimarit kisoissa nähdään, kertoo Uinti Tampereen valmennuspäällikkö Mika Kekäläinen.

Uinti Tampere on toinen järjestelyistä vastaava seura, toinen on TaTU Tampere. Muodollisesti järjestävä taho on Tampereen uinnin tuki ry.

 

Kekäläisellä on kova luotto siihen, että loppuviikon aikana Kalevassa tullaan menemään kovaa. Kun elementtinä on uinnissa luonnollisesti vesi, ei altaissa suuria eroavaisuuksia ole, mutta Kekäläisen mukaan jotain kuitenkin.

– Veden syvyys saattaa vaihdella, jossain on pari metriä ja jossain lähempänä kolmea. Arvokilpailut ovat takana, ja parhaassa tapauksessa se tietää sitä että täällä nähdään rentoja, hyviä uinteja joissa syntyy hyviä tuloksiakin.

Erityisesti Kekäläinen odottaa naisten finaaleja. Syynä odotukseen on osaltaan EM-kisoissa käytössä ollut tiukka maakiintiö, jonka vuoksi vain kaksi saman maan urheilijaa saattoi päästä alkueristä välierävaiheeseen vaikka kaikilla kolmella ajat olisivat muuten riittäneetkin.

– 50 metrin rintauinti on varmasti kiinnostava laji, kun Jenna Laukkanen, Ida Hulkko ja Veera Kivirinta ottavat mittaa toisistaan. Hulkon uinteja suosittelen myös katsojien seuraavan tarkasti, Kekäläinen vinkkaa ennakolta.

Kilpailupäiviä on edessä loppuviikon aikana neljä ja tapahtumia riittää torstaista sunnuntaihin. Kalevan uintikeskuksen yläkerran katsomot ovat varattu yleisölle, ja paikalle odotellaan päivittäin muutamaa sataa katsojaa. Altaan tasot ovat uimareita varten.

– Jos ajatellaan muita lajeja, niin Niko Mäkelän suorituksia kannattaa myös katsoa, Kekäläinen kertoo urheilijasta, joka on toipumassa masennuksesta.

Uinnin lyhyen radan SM-kilpailut pidetään Kalevan uintikeskuksessa 12.–15. joulukuuta.

Paikalla nähdään muun muassa kaksinkertainen EM-pronssimitalisti Jenna Laukkanen.

Myös tamperelaisilta Ida Hulkolta ja Anton Herralalta odotetaan hyviä tuloksia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

"Uimari ei välttämättä näe eteensä" – Yli vuorokauden viestiuinti Virroilta Tampereelle6.7.2019 12.00
Tampereen uintikeskus avautuu tiistaina21.8.2017 14.27

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat